Kaip elgtis per pirmąjį pasimatymą?

Аmerikiečių mokslininkai atliko 740 moterų apklausą, iš kurių 568 su savo partneriais susipažino kuriame nors pažinčių portale. Paaiškėjo, kad 30 proc. moterų turėjo lytinių santykių jau per pirmąjį pasimatymą. Tiesa, dauguma iš jų sąmoningai ieškojo sekso partnerio ir net nurodė tai savo anketose. Tai yra, kas trečia moteris elgėsi rizikingai jau per pirmąjį susitikimą.

Jeigu norite, kad pirmasis pasimatymas neliktu paskutiniu, neskubėkite su juo mylėtis.<br>123rf
Jeigu norite, kad pirmasis pasimatymas neliktu paskutiniu, neskubėkite su juo mylėtis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:29 AM

Tikrina, ar atitinka lūkesčius

Viena iš priežasčių, kodėl moterys rizikavo pirmojo pasimatymo metu, yra ta, kad jos jautėsi jau pakankamai daug sužinojusios apie savo partnerius susirašinėdamos su jais ar kalbėdamos telefonu.

Be to, intymaus artumo atsiradimo tikimybė gerokai padidėja, jei vyras patrauklus ir moteriai kyla pagunda išmėginti ar ir kitur jis atitinka jos lūkesčius.

Sekso per pirmąjį pasimatymą problema visada lieka aktuali.

Gerai, jei pati moteris nusprendžia mylėtis ar ne per pirmąjį pasimatymą. O jei taip elgtis spaudžia vyras?

Ukrainiečių interneto puslapis patarė bt-lady.com.ua, kaip reaguoti, kai per pirmąjį pasimatymą vyras pasiūlo mylėtis, sutikti ar ne su tokiu pasiūlymu, kaip jo atsisakyti. Taip pat ukrainiečių interneto portalas pateikė prielaidas, kodėl vyrai spaudžia mylėtis iškart.

Skubėti mylėtis nederėtų

Britų mokslininkai įrodė, kad seksas per pirmąjį pasimatymą dažniausiai sugriauna santykius jiems net neprasidėjus. Tuo tarpu ilgai trunkanti platoniška draugystė – evoliucijos rezultatas. Merginimas reikalingas tam, kad moteris galėtų susirasti sau labiausiai tinkantį partnerį.

Ko gero, kiekviena moteris bent kartą gyvenime po pasimatymo yra pasakiusi sau: „Gailiuosi, kad ne taip pasielgiau“.

„Paprastai daug kas priklauso nuo pirmojo patirto įspūdžio per pasimatymą. Svarbiausia, ar vyras norės toliau tęsti santykius. Todėl klaidos, padarytos per pirmąjį pasimatymą, turi labai didelės reikšmės moters gyvenime Jos gali sugadinti bet kurios net ir labai patrauklios moters įvaizdį“, - teigė psichologė Tamara Dubovskaja.

Svarbu nepersistengti puošiantis

Anot psichologės, per pirmąjį susitikimą moteris stengiasi atrodyti kuo įspūdingiau ir efektingiau. Todėl ji gali perlenkti lazdą ne tik savo apranga, bet ir elgesiu.

Be to, pasipuošusi nauja suknele dažnai per pirmąjį susitikimą jaučiasi tarsi ne savo lėkštėje, kadangi paprasčiausiai būna nepratusi prie tokių drabužių, O vyrai tai labai greitai pastebi, tačiau ne visada supranta moters susikaustymo, varžymosi priežastis.

Todėl ruošiantis pirmam susitikimui reikėtų apsirengti patogiai, tačiau tikrai ne kasdieniniais nutrintais džinsais ir tokia pat palaidinuke. Šiuo atveju reikėtų atrasti aukso vidurį, kad būtų ir gražu, ir santūru.

„Svarbiausia, kad moteris jaustųsi natūraliai ir nesistengtų per pirmąjį pasimatymą atrodyti geresne, nei yra iš tikrųjų. Tai vis tiek prie nieko gero neprives. Greičiau tai gali baigtis vyro nusivylimu“, - įspėjo psichologė.

Vėluoti nereikėtų

Net ir mėgstančios punktualumą moterys galvoja, kad į pirmą pasimatymą reikia bent truputėlį pavėluoti. Tai – didelė klaida. Nes ne visi vyrai susitaiko su tokiu moters kaprizu. O kai kurie iš jų į pavėlavusias moteris žiūri labai neigiamai ir tokie vyrai dažnai antro pasimatymo nebeskiria.

„Jei norite palikti vyrui gerą įspūdį, apie seksą per pirmąjį susitikimą negali būti ir kalbos. Jis iš karto pagalvos, kad esate lengvai prieinama moteris. Su tokiomis vyrai vengia turėti rimtų santykių. Ir dar vienas patarimas. Pasistenkite vengti stereotipų. Kitaip tariant, nebūtina viską daryti labai teisingai. Elkitės taip, kaip jaučiate. Ir tada vyras nenusivils dėl jam nesuprantamo jūsų elgesio“, - aiškino T. Dubovskaja.

Pulti į lovą neverta

Tuo tarpu Londono universitetinio koledžo profesorius Robertas Seymouras įrodė, kad moters laimė priklauso nuo to, kiek ilgai ji atideda seksą su nauju partneriu. Anot jo, gerokai sėkmingiau klostosi santykiai su partneriais toms moterims, kurios pirmąjį pažinties vakarą atsisako mylėtis.

R. Seymouras savo šį teiginį įrodė pasitelkęs matematiką. Jis išanalizavo vyrų ir moterų santykius iš žaidimų teorijos pozicijos. Tai matematikos rūšis, tirianti optimalias žaidimų strategijas norintiems realizuoti savo interesus.

Mokslininko tvirtinimu, moteriai paprasčiausiai neverta mylėtis pirmojo pasimatymo metu, nes jei per pirmąjį pažinties vakarą ji pastotų, jos lovos partneris gali būti visai netinkamas būti kūdikio tėvu. Tikėtina, kad tokiu būdu atsiradęs vaikas apskritai ateityje augtų be tėvo.

Merginimas – tarsi žvalgyba

R. Seymouro manymu, vyro ir moters draugystė tampa savotiška lyčių kova, per kurią nustatoma, kada santykius vainikuos seksas. Savo tyrimo rezultatus R. Seymouras paskelbė leidinyje „Journal of Theoretical Biology“.

Mokslininko teigimu, gyvūnijos pasaulyje „merginimas“ vyksta pakankamai ilgą laiką. Žmonių pasaulyje merginimas vyksta tada, kai vyras su moterimi eina į teatrą, vakarienauja restorane, vaikšto kartu į kitus renginius.

„Taip turi tęstis ne vieną mėnesį ar net metus“, - įsitikinęs britų profesorius.

Merginimo laikotarpis naudingas santykiams, nes moteriai, taip pat ir vyrui, atsiranda galimybė kuo daugiau sužinoti apie savo partnerį.

“Gyvūnijos pasaulyje patelė kuo ilgiau atidėliodama sueitį, išvengia jai netinkamo patino. O ilgalaikis merginimas lemia didesnę tikimybę, kad tada, kai pagaliau įvyks sueitis, ji bus naudinga abiems. Štai kodėl moteriai geriau atsisakyti mylėtis su vyru jau pirmąjį pažinties vakarą“, - aiškino R. Seymouras.

Seksas – medžioklės tikslas

„Vyrai pagal savo prigimtį – medžiotojai. Todėl jie labiau vertina nelengvai užkariaujamas moteris. Juk vyrų tikslas vienas – seksas. Taigi, kuo ilgiau laiko praeina nuo pažinties, tuo labiau vyras pripranta prie moters, o tai teigiamai atsiliepia ir jų tolimesniuose santykiuose“, - sakė psichologė T. Dubovskaja.

Jei moteris atsiduoda vyrui jau per pirmąjį pasimatymą ir savo elgesiu leidžia suprasti, kad ji – jo, vyrui dingsta medžiotojo instinktas, nes daugiau nebereikia siekti moters.

Vyrai galvoja, kad, jei buvo pasimylėta jau pirmąjį pažinties vakarą, neverta tikėtis rimtų santykių ateityje. Nors ir būna išimčių, tačiau itin retai.

Kodėl vyrai siūlo mylėtis

Moteris turėtų pati spręsti, mylėtis su vyru per pirmąjį susitikimą ar ne.

Vyrai siūlo mylėtis per pirmąjį susitikimą dėl trijų pagrindinių priežasčių:

1. Jis yra prie to įpratęs ir į kiekvieną moterį žiūri kaip į sekso objektą.

2. Moteris elgiasi per daug atvirai ir iššaukiančiai: drabužiais ir kiekvienu savo gestu gundo jį, todėl jis įsitikinęs, kad ji nori sekso jau per pirmąjį susitikimą. 3. Jam nuobodu su ja, todėl norėdamas kaip nors pateisinti savo išlaidas vakarienei, jis siekia intymiai su moterimi suartėti ir po to greitai pamiršti tai kaip eilinį atsitiktinį seksą.

Kaip atsisakyti mylėtis?

„Prieš atsisakydama mylėtis per pirmąjį susitikimą, pagalvokite, ar norite išsaugoti santykius su tuo vyru? O gal jūsų atsisakymas yra ženklas, kad nenorite užmegzti su tuo vyru santykių, kadangi jis nepateisino jūsų lūkesčių?“ - siūlė psichologė.

Anot T. Dubovskajos, pirmuoju atveju reikėtų atidėti seksą bent kuriam laikui.

Nepaisant to, kokio rezultato, atsisakydama mylėtis siekiate, psichologė pasiūlė kelis būdus, kaip reikėtų baigti pirmąjį pasimatymą be sekso.

1. Jei vyras nepatinka ir norite išvengti sekso per pirmąjį pasimatymą, pamėginkite elgtis iššaukiamai: apsimeskite, kad padauginote alkoholio, garsiai čepsėkite valgydama, tempkite jį šokti ir vis lipkite jam ant kojų. Žodžiu, pasistenkite, kad jis jaustųsi nepatogiai su jumis ir pasistengtų kuo greičiau atsisveikinti.

2. Jei vyras patinka, priešingai – nevartokite alkoholio, nes apsvaigus lengva atsidurti vienoje lovoje su tuo vyru. Kadangi tuo metu emocijos paaštrėja, atsiranda aistra, todėl kūnas reikalauja švelnumo ir glamonių. Norint išvengti sekso per pirmąjį susitikimą, elkitės išlaikytai, santūriai ir neduokite nė menkiausios užuominos į artumą. Jei vyras tiesiai šviesiai siūlo baigti vakarą intymioje aplinkoje, pasakykite, kad esate principinga, todėl sekso nebus.

3. Emocingai nusistebėkite jam pasiūlius intymiai suartėti. Atsistokite ir pasakykite viską, ką apie jį galvojate. Tegul pasijunta nevykusiu mergišiumi, sekiojančiu paskui kiekvieną sijoną. Išdidžiai padėkite ant stalo pinigus už savo vakarienės dalį ir išeikite auštai pakelta galva.

4. Jei jis pasiūlė pratęsti vakarą lovoje, apsimeskite kad pradėjo pykinti. Pasakykite, kad šiek tiek padauginote ir nekaip jaučiatės, todėl geriausiai jums būtų keliauti namo. O jei jis primygtinai siūlo mylėtis jau mašinoje, imituokite pykinimo refleksą. Jei ir tai nepadės, įsikiškite du pirštus į burną ir apsivemkite. O ką daryti? Sakykite, kad įspėjote!

5. Pasakykite jam, kad nenorėtum skubinti įvykių. Nes dar labai mažai pažįstate vienas kitą. Be to, seksas gali būti geras tik tada, kai esate bent kažkiek įsimylėjusi. Juk norite, kad seksas būtų nepamirštamas?

6. Pasakykite, kad jums menstruacijos.

7. Norint nenueiti per toli pirmojo pasimatymo metu, iš anksto susitarkite su drauge dėl telefono skambučio kažkuriuo metu. „Netikėtas“ telefono skambutis ir pranešimas, kad įvyko kažkas siaubingo ir jums reikia kuo greičiau grįžti namo, turėtų padėti išvengti ne tik sekso, bet ir tikėtis antrojo pasimatymo.

8. Norint išvengti nepatogios situacijos, neleiskite jam palydėti jūsų iki buto durų. Kadangi bučiavimasis atsisveikinant prie durų gali labai greitai baigtis ant minkštasuolio.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.