Seksas su prostitutėmis nuolat nuvilia du iš trijų vyrų

Dauguma vyrų, kurie naudojasi prostitutėmis, negali su jomis pilnai atlikti lytinio akto arba yra juo nusivylę.

70 proc. klientų teigė nuolat nusiviliantys santykiais su prostitutėmis.<br>V. Balkūnas
70 proc. klientų teigė nuolat nusiviliantys santykiais su prostitutėmis.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-05-21 12:26, atnaujinta 2018-03-06 11:36

Du iš trijų vyrų vartoja alkoholį prieš santykiaudami su prostitute, naudojasi pornografine medžiaga tam, kad lytinis aktas pavyktų.

„Blaivaus proto jiems sunku įsitraukti į tokius santykius“, - apie prostitutes perkančius vyrus kalbėjo asociacijos „Mouvement du Nid“ narys Ericas Ponceletas.

Jis antradienį Seime plačiau pristatė prieš dvejus metus Prancūzijoje atliktą tyrimą. Jo metu tyrėjai kalbėjosi su prostitučių klientais.

70 proc. klientų teigė nuolat nusiviliantys santykiais su prostitutėmis.

Klientai siekia jausmų, o tai yra neįmanoma. Prostitucija yra ne santykių reikalas. Prostitucijoje visas dėmesys sutelkiamas į vyro malonumą. Tad dvipusių santykių net ir negali būti. Pradėjus naudotis seksualinėmis paslaugomis, išsivysto priklausomybė. Nors tuo ryšiu nusiviliama, grįžtama prie jo. Man dabar nepavyko, bet kitą kartą dar gali pavykti. Tai primena priklausomybę nuo kompiuterinių žaidimų“, - pasakojo E. Ponceletas.

Jis atkreipė dėmesį į paradoksą: dauguma klientų teigė nenorį bendrauti su išnaudojamomis moterimis, tačiau patys vartojo moterį kaip daiktą ir nesirūpino ja.

„Blogų ar gerų klientų nėra. Visi jie yra vartotojai, nesvarbu, kokioje šalyje tai būtų. Visi jie moka, kad pasinaudotų kūnu. Ir net kai kūnas yra nepilnamečio, tai jiems nėra kliūtis“, - aiškino prancūzas.

E. Ponceleto teigimu, vyrai, perkantys seksą, yra savadautojų, o kartais ir prekybos žmonėmis bendrininkai. „Klientas veikia bendrai su sąvadautoju ir bendrai su prekiautoju žmonėmis. Tai yra moderni vergovė. Jie už pinigus perka žmogų“, - tikino E. Ponceletas.

Kita asociacijos „Mouvement du Nid“ narė Claire Quidet įsitikinusi, kad užkirtus kelią prostitucijai, sumažėtų ir prekybos žmonėmis mastai.

„Mūsų tikslas – kovoti su prekyba žmonėmis. Prekyba žmonėmis egzistuoja tik todėl, kad egzistuoja prostitucija. Kuo prostitucija bus lengviau organizuojama ir plačiau paplitusi, tuo labiau prekeiviai žmonėmis klestės. Seksualinis aktas neturi būti perkamas. Niekas negali užsidirbti iš prekybos seksualumu“, - kalbėjo viešnia iš Prancūzijos.

2011 metais Prancūzijos parlamentas priėmė rezoliuciją, kuri teigia, kad prostitucija yra smurtas ir turi būti prilyginamas bet kokiai kitai smurto formai. „Jei bus baudžiamos tik aukos, o nusikaltimų autoriai – ne, niekas nesikeis. Atsakomybę turi prisiimti ne prostitutė, bet klientas“, - konferencijoje Seime sakė moteris.

Rezoliucijai Prancūzijos parlamente pritarė visos politinės partijos. Tai dar nėra įstatymas. „Norime, kad būtų priimtas ir įstatymas, kuris užtikrintų prostitucija užsiimantiems žmonėms apsaugą, alternatyvią veiklą, pagalbą, reintegraciją į visuomenę. Tai galiotų ir iš užsienio atvežtiems ir prostitucijai parduotiems žmonėms“, - pasakojo C. Quidet.

Įstatymo projektą Prancūzijos parlamentas turėtų svarstyti artimiausiu metu.

Prostitučių paslaugos - per pietų pertrauką

Dažniausiai prostitučių klientai Lietuvoje – pasiturintys, šeimą, vaikų, darbą turintys vyrai.

„Paprastai tokie vyrai išeina į darbą, per pietus pasinaudoja prostitučių paslaugomis, sumoka pinigus, paskui grįžta namo ir niekas apie tai nesužino. Tai kartojasi 2-3 kartus per mėnesį“, - pasakojo Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos vyriausiasis tyrėjas Ilja Fiodorovas.

Jis pastebėjo, kad prostitučių klientai labiausiai bijo viešumos. „Bijo, kad sužinos šeima, darbdavys ar kolegos. Jei tenka juos apklausti kaip liudytojus, pagrindinis jų prašymas – nepaviešinti, kad niekas nesužinotų“, - pasakojo tyrėjas.

Pareigūnas siūlė kovai su prostitucija panaudoti žiniasklaidą, kad vyrai nenorėtų naudotis sekso paslauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?