Tik protinga meilė gali baigtis tvirta santuoka

Norint užmegzti ir palaikyti laimingus, kupinus pasitikėjimo vienas kitu santykius ir, kad bendrame gyvenime netrūktų ryškių emocijų bei įspūdžių, reikėtų žinoti pagrindinius sveikų ir subalansuotų santykių principus.

Geriausiai, kai partneriai yra lygeverčiai, o ryšys teikia vienodą džiaugsmą abiems.<br>123rf
Geriausiai, kai partneriai yra lygeverčiai, o ryšys teikia vienodą džiaugsmą abiems.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-21 12:12, atnaujinta 2018-03-06 11:41

Pirmiausiai reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad santykiai teiktų džiaugsmą abiems partneriams. Jei vienas iš jų nepatirs nei gyvenimo pilnatvės, nei laimės pojūčio, nevertėtų susitelkti ties tokiais santykiais, kadangi anksčiau ar vėliau jie bus pasmerkti žlugti.

Taip pat nereikėtų tikėtis, kad pinigais galima pagerinti savo santykius.

Padarysite dar didesnę klaidą, jei mėginsite keisti savo partnerį pagal save. Įsidėmėkite: jūs turite priimti vienas kitą tokiais, kokiais esate. Taip siūlo rusų interneto puslapis shkolazhizni.ru.

Neprovokuokite savo elgesiu partnerio pavydo. Tai taip pat pavojinga, kaip ir neatsargus žaidimas su ugnimi.

Įsidėmėkite ir tai, kad labai sunku mylėti nenuspėjamus žmones, kadangi niekada negali žinoti, ko laukti iš jų. Gyventi kartu su tokiu žmogumi yra tas pats, kaip gyventi ant veikiančio vulkano.

Reikėtų saugotis ir strimgalviais besirutuliojančių santykių. Tačiau ir vien aistros kupini santykiai labai greitai išsisemia ir nutrūksta. Meilė turi būti protinga, racionali ir pragmatiška. Jei jūsų protas tyli, aptemsta iš meilės, tada partneris turi elgtis apgalvotai. Bet tai nereiškia, kad jo jausmai mažesni nei jūsų. Tiesiog kažkuris iš jūsų turi kontroliuoti situaciją.

Taip pat niekada neleiskite partneriui neigiamai kalbėti ar net įžeidinėti jus. Paskui bus labai sunku jį įtikinti priešingai.

Įsidėmėkite, kad jausitės su partneriu daug geriau, jei judu būsite lygiaverčiai. Labai sunku įsivaizduoti harmoningus ir tvirtus santykius, jei pora iš visai skirtingos socialinės aplinkos. Tai nereiškia, kad neverta pradėti santykių su žmogumi, kuris užima aukštesnes pareigas, gauna didesnį atlyginimą ir gyvena ištaiginguose namuose. Tiesiog reikėtų žinoti, kad jųdviejų skirtingos finansinės galimybės, gyvenimo vertybės ir pozicijos.

Labai sunku būti greta žmogaus, linkusio į depresiją. Jei atsiranda pojūtis, kad vien nuo partnerio buvimo greta jūs įsitempiate ar net apima stresas, vadinasi, jūsų partneris turi psichologinio pobūdžio problemų. Todėl geriau būti su tuo žmogumi, su kuriuo jaučiatės laisvai ir atvira širdimi alsuojate gyvenimo džiaugsmu. Nepamirškite, kad esate savo likimo kalviais ir būtent nuo jūsų priklauso, ar būsite laimingi gyvenime.

Таip pat nepamirškite ir dar vieno labai paprasto dalyko: jei jau santykių pradžioje pastebėjote, kad bent vienas iš išvardintų punktų griūva ar neatitinka jūsų gyvenimiškos pozicijos, susimąstykite, ar verta tęsti tokius santykius?Ar norite tapti savo santykių įkaitais? Todėl gal lengviau būtų baigti santykius jiems dar kaip reikiant neįsibėgėjus.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.