Vilniaus rotušėje D. Zvonkus su nėščiosiomis giedojo himną motinystei

Daugiau nei 400 nėščiųjų, kurių įsčiose plaka būsimo kūdikio širdis, alsavo tuo pačiu ritmu. Vilniaus rotušėje devintą kartą buvo pasveikintos ir pagerbtos būsimos gimdyves.

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

May 22, 2013, 2:10 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:20 AM

Šventės dalyvėms susodinti prireikė net papildomų kėdžių, nes rotušėje jų tėra 250.

Jas sveikino ne tik nėščiųjų choras, vadovaujamas kompozitoriaus Deivydo Zvonkaus, bet ir dainininkė Aistė Pilvelytė, menų mokyklėlė „Debesėliai“.

Būsimoji motina žurnalistė, TV laidų vedėja Živilė Vaškytė-Lubienė prisipažino, kad ši šventė ją ypač sujaudino.

„Užvaldo ypatinga atmosfera, kai matai vienoje salėje tiek daug besilaukiančių moterų.

Juk šis laukimas – su niekuo nepalyginama būsena, ją suvoki tik tada, kai pradedi jausti savyje užsimezgusią gyvybę“, – sakė Ž. Vaškytė-Lubienė.

„Mama, mamyte“, – šie žodžiai gali apversti aukštyn kojom visą gyvenimą. Taip kalbėjo dainininkė Aistė Pilvelytė, susilaukusi dukters.

Prie nėščiųjų choro sėkmės prisidėjo kompozitorius D. Zvonkus. Kelias savaites galerijoje „Vartai“ repetavęs choras pakerėjo nuoširdumu. Nė viena dalyvė per tą laiką nepasijuto blogai.

Jei būtų reikėję per repeticiją padėti kuriai nors nėščiajai, D.Zvonkus nesutriktų.

„Aš puikiai galėčiau atlikti mediko pareigas. Kad atgaučiau prarastas vairavimo teises, privalau pasikartoti pirmosios pagalbos kursą.

Manau, jei kuriai choristei pasidarytų bloga ar kiltų sveikatos sutrikimų sugebėčiau pavaduoti mediką“, – kalbėjo prieš kelias dienas D. Zvonkus.

Nėščiųjų choro repeticijų kompozitorius nevadino darbu, jam buvo smagu bendrauti su dainuoti norinčioms moterimis.

„Man nepatinka žodis dirbti. Manau, jis labiau tiktų kalnakasiams, kasantiems anglį šachtose. Dainavimas ir repetavimas yra veikla. Man tai labai patinka“, – tikino D. Zvonkus.

Nėščiųjų chore dainavusi Kristina Serapinienė, kuri laukiasi antrojo vaiko, nė karto nesigailėjo, kad sutiko dalyvauti šventėje.

„Žinau, kas manęs laukia. Dar turiu sveikatos, todėl nenoriu užsidaryti namuose. Smagu buvo repetuoti, nebuvo laiko įsijausti, kad kažkur kažkas spaudžia“, – kalbėjo K. Serapinienė.

Renginio sumanytoja įvairių sveikatinimo ir ligų prevencijos projektų iniciatorė Agnė Zuokienė pasakojo, kad mintis sveikinti nėščiąsias gimė prieš 9 metus, kai ji pati laukėsi.

„Eidavau gatve, pamatydavau nėščią moterį ir apimdavo bendrumo jausmas – mes, moterys, esame ypatingos. Tada norėjosi nėščiąsias pakviesti kartu pabūti, taip gimė mintis apie renginį rotušėje“, – prisiminė A. Zuokienė.

Nėščiąsias taip pat sveikino Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jis džiaugėsi, kad Vilnius – vienas nedaugelių miestų šalyje, kur trūksta vaikų darželių, nes jaunos moterys gimdo.

Meras taip pat atskleidė laimingos santuokos receptą.

„Pasiremsiu mudviejų su Agne patirtimi. Kad šeima būtų laiminga, reikia trijų vaikų: du gali gimti pamečiui, o trečias – kad ir po 10 metų“, – šypsodamasis kalbėjo A. Zuokas.

Pirmą kartą ruošiant tokią šventę, nerimo būta kur kas daugiau nei šiemet.

Suabejojus, ar į rotušę susirinks nėščios vilnietės, jas paremti buvo pakviestos besilaukiančios moterys iš Kauno.

Tąsyk grojo Šv. Kristoforo orkestras, kuriam dirigavo profesorius Donatas Katkus. Tokia buvo pradžia.

Ši šventė – kasmet vis populiaresnė. Kai laukėsi, joje dalyvavo ne viena aktorė, pramogų verslo atstovė, pavyzdžiui, aktorės Ilona Balsytė, Neringa Varnelytė, Gintarė Latvėnaitė, Ieva Norkūnienė, muzikologė Loreta Sungailienė.

O šiemet buvo toks didelis susidomėjimas, kad dalyvių skaičių teko riboti. Kai į šventę užregistravo 440 besilaukiančių moterų, buvo sustabdyta dalyvių registracija.

„Ėmiau abejoti, ar tai nėra beprotiška. Aš taip rizikavau, kad net ėmiau nervintis. Įsivaizduokite, kiek vienu metu plaks širdžių, kai nėščiosios dainuos. Gal bus koks tūkstantis širdžių?“ – prieš renginį jaudindamasi pasakojo A. Zuokienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.