Pamotės bausmė - liepimas nešioti prastus drabužius

Dešimtmetei mergaitei iš Jutos valstijos pamotė liepė rengtis seniai nebemadingais rūbais, pirktais dėvėtų drabužių parduotuvėje ir eiti jais apsirengus į mokyklą.

Ne visada vaikų barimas ir moralizavimas yra gera auklėjimo priemonė. Priversti susimąstyti apie savo poelgius vaikus galima ir kitaip.<br>123rf. Asociatyvi nuotrauka.
Ne visada vaikų barimas ir moralizavimas yra gera auklėjimo priemonė. Priversti susimąstyti apie savo poelgius vaikus galima ir kitaip.<br>123rf. Asociatyvi nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:01 AM

Taip moteris pasielgė sužinojusi, kad jos podukra šaiposi mokykloje iš kitų vaikų, apsirengusių prastesniais drabužiais.

Žemino bendraklasę

Мergaitės pamotė gavo laišką iš vienos mokytojos, kuriame rašė, kad podukra blogai elgiasi su kitais bendraklasiais ir šaiposi iš jų aprangos.

Paskutinis lašas mokytojos kantrybės taurėje buvo tai, kad dešimtmetė Kaley, kurios pavardė neskelbiama, „užsisėdo“ ant vienos mergaitės, iš jos tyčiojosi, žemino ir pravardžiavo, tuo pačiu kviesdama kitus bendraklasius prisijungti ir daryti tą patį.

Mokytoja parašė, kad Kaylee mažiausiai tris savaites nepraeidavo pro šalį neišjuokusi savo aukos. Po to žeminama mergaitė atsisakė eiti į mokyklą, bijodama susitikti Kaylee.

Mokykloje Kaylee tiesiog persekiojo nelaimingą mergaitę, sakė jai, kad ji apsirengusi kaip valkata ir benamė, kol galų gale pasiekė savo: jos auka nebenorėjo daugiau eiti į mokyklą.

Žeminama mergaitė kaip ugnies bijojo Kaylee, dėl kurios patyrė didžiulę psichologinę traumą.

Nusprendė nebarti

Kitus skriaudžiančios moksleivės pamotė Ally ir nusprendė imtis priemonių dėl tokio savo podukros elgesio, nes suprato, jog tai gali baigtis liūdnomis pasekmėmis.

Ally žinojo, kad Kaylee nejaučia jokios sąžinės graužaties, tad nusprendė ne barti ją, o skyrė bausmę pagal „nuopelnus“. Ally liepė savo podukrai rengtis seniai iš mados išėjusiais drabužiais, kad ji savo kailiu patirtų, ką reiškia rengtis prasčiau nei kiti.

„Aš pagalvojau, kad tai – geriausias būdas pamokyti ją, parodyti, kad ji elgiasi neteisingai ir net žiauriai savo bendraklasių, neturinčių galimybių kasdien ateiti į mokyklą su vis naujais ir madingais drabužiais, atžvilgiu“, - pasakojo moteris interneto portalui oditycentral.com.

Liepė rengtis prastai

Nors Ally ir nėra biologinė Kaylee motina, tačiau jau kelerius metus palaiko artimus ir rimtus santykius su jos tėvu, todėl nusprendė, kad gali užsiimti ir jos auklėjimu.

Moteris nuėjo į artimiausią padėvėtų drabužių parduotuvę, kur už 50 JAV dolerių nupirko įvairių rūbų ir grįžusi namo nunešė juos į mergaitės kambarį kartu su senais sportbačiais bei pareiškė, kad rytoj eitų į mokyklą apsirengusi su kuriuo nors iš tų drabužių.

Ally sakė, kad mergaitė iš pradžių apsiašarojo, tačiau suprato, kad pamotė buvo nusiteikusi labai ryžtingai.

Kaylee pora dienų nešiojo nekenčiamus drabužius, kol už savo nugaros išgirdo garsiai ją aptarinėjančius bendraklasius. Tada mergaitė ir suprato savo klaidą.

Bausmė – griežta, bet veiksminga

Pamotė neslepia, kad ši priemonė buvo gal ir per daug griežta, tačiau yra įsitikinusi, kad ji buvo neišvengiama.

Pasirinktas auklėjimo būdas pasirodė esąs labai veiksmingas.

„Ji gavo vertingą pamoką. Kitą kartą, jei vėl panorėtų menkinti ir žeminti kitus žmones, ji žinos, kas jos laukia ir atsisakys savo ketinimų“, - tvirtino Ally.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.