Studentai, gaunantys aukštesnius pažymius, yra pavydesni mylimojo atžvilgiu

Pasak naujausio amerikiečių sociologų tyrimo, žmonės, galintys pasigirti geresniais pažymiais universitete, yra labiau linkę į pavydo proveržius, kai „Facebook“ socialiniame tinkle pamato įtartiną žinutę.

Vyrai bijo dvasinės išdavystės, o moterys - fizinės.<br>123rf
Vyrai bijo dvasinės išdavystės, o moterys - fizinės.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 8:03 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:40 AM

Per tyrimą įvairių universitetų studentai turėjo įsivaizduoti, jog savo partnerio „Facebook“ paskyroje randa priešingos lyties atstovo žinutę: „Ką žadi veikti šį vakarą?“

Tyrimo rezultatai nurodė, jog geresnius pažymius turintys studentai buvo pavydesni.

„Aukštą pažymių vidurkį turintys studentai dažniausiai yra sąžiningesni, turi labiau išvystytą savikontrolės jausmą ir yra linkę į perfekcionizmą. Tikriausiai todėl net menkiausia mintis apie galimą neištikimybę priversdavo juos pavydėti ir jaudintis“, – teigia tyrimo vadovė Denise Friedman. Per tyrimą taip pat bandyta išsiaiškinti, ar įvairios šypsenėlės daro įtaką pavydo lygiui. Tyrimo duomenimis, vyrai linkę pavydėti labiau, kai pamato šypsenėlę jų partnerėms siųstos žinutės pabaigoje.

Taip pat buvo išsiaiškinta, jog moterys yra pavydesnės nei vyrai. Įdomi ir mokslininkų prielaida, jog moterys baiminasi dvasinės neištikimybės, tuo tarpu vyrai – seksualinės.

„Šypsenėlės dauguma atveju buvo traktuotos kaip flirto išraiška, būtent dėl šios priežasties vyrai iš pykčio grieždavo dantimis“, – teigia D. Friedman.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.