Motinoms, kurioms buvo atliktas cezario pjūvis, – didesnė persileidimo tikimybė per kitą nėštumą

Naujausio tyrimo rezultatai atskleidė, kad motinos, kurioms buvo atliktas cezario pjūvis, turi 12 proc. didesnę tikimybę susidurti su rimtomis problemomis per kitą nėštumą.

Mokslininkai teigia, kad operacija, atlikta dėl per gimdymą susidariusių komplikacijų, gali pakenkti gimdos aprūpinimui krauju.<br>123rf
Mokslininkai teigia, kad operacija, atlikta dėl per gimdymą susidariusių komplikacijų, gali pakenkti gimdos aprūpinimui krauju.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:04 AM

Mokslininkai teigia, kad operacija, atlikta dėl per gimdymą susidariusių komplikacijų, gali pakenkti gimdos aprūpinimui krauju.

Tokioms įžymybėms, kaip Kate Winslet, Amanda Holden ir Kirstie Allsopp, taip pat buvo atliktas cezario pjūvis.

Naujausiu tyrimu bandyta nustatyti ir tai, kokią įtaką ši operacija turi vaisingumui ir persileidimui.

Siobhan O’Neill analizavo 30 metų kauptus užrašus, kad palygintų moterų, gimdžiusių natūraliai, ir tų, kurioms buvo atliktas cezario pjūvis, sveikatos būklę ir tolimesnius nėštumus.

Tyrimo duomenimis, motinos, kurios cezario pjūvio pageidavo nesant medicininėms priežastims, turėjo didesnių sunkumų bandydamos pastoti vėl.

Karališkosios akušerių ir ginekologų kolegijos narys Patrickas O’Brienas teigia, kad cezario pjūvio laukiančios moterys turėtų žinoti apie padidėjusią, tačiau vis dar labai mažą persileidimo tikimybę per kitą nėštumą.

Yra manoma, kad persileidimą lemia ne cezario pjūvio procedūra, o priežastys, dėl ko ji buvo atlikta.

Nepaisant to, kad tokia operacija gali išgelbėti vaikučio gyvybę, kūdikių mirtingumas po cezario pjūvio padidėja dvigubai, palyginti su tais, kurie gimė natūraliu būdu.

Motinai taip pat padidėja infekcijų tikimybė. Įdomu ir tai, kad kai kuriais atvejais motinoms, kurioms buvo atliktas cezario pjūvis, buvo sunkiau pajausti ryšį su vaiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.