Šeši žingsniai užsibrėžtų tikslų link

Be aiškios vizijos, ko trokštame ir ką norime pasiekti, telieka mažytė tikimybė, jog susikursime idealius santykius, rasime svajonių darbą ar realizuosime save pačiose įvairiausiose srityse. Pristatome šešis žingsnius, kurie gali pagelbėti siekiant užsibrėžtų tikslų.

Pirmasis žingsnis. Tikėkite, jog galite pasiekti tai, ko trokštate.<br>123rf
Pirmasis žingsnis. Tikėkite, jog galite pasiekti tai, ko trokštate.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-17 18:03, atnaujinta 2018-03-02 23:15

Pirmasis žingsnis. Tikėkite, jog galite pasiekti tai, ko trokštate. Didžiausią įtaką daro stipraus žmogaus tikėjimas savo sėkme ir galimybėmis. Žmonės, kurie tiki savo jėgomis, užsibrėžtus tikslus įgyvendina kur kas greičiau negu tie, kurie dvejoja dėl savo galimybių ribų.

Antrasis žingsnis. Jeigu tikite, jog galite pasiekti viską, ko trokštate, kodėl gi neužsibrėžus grandiozinių tikslų? Daugelis žmonių patartų užsibrėžti realistiškus, pasiekiamus tikslus, atsisakant tų, kurie atrodo menkai realūs. Draugai tikrai nenori, jog nusiviltumėte, jei nepavyks. Nesiginčysime, patarimas išties geras. Tačiau kas nerizikuoja – tas negeria šampano.

Trečiasis žingsnis. Užsirašykite savo tikslus. Tai labai svarbus žingsnis siekiant savo mintis ir troškimus paversti realybe. Tokiu būdu niekuomet „nepamesite“ savo tikslo, kaip tai galėtų nutikti, jei užsibrėžtas tikslas egzistuotų tik jūsų mintyse, juk žmogaus galvoje nuolat vyksta minčių kaita.

Ketvirtasis žingsnis. Mintyse įsivaizduokite, jog jau pasiekėte užsibrėžtą tikslą. Užsimerkite. Ką matote? Kur esate? Su kuo esate? Kaip jaučiatės? Pasistenkite skirti šiai veiklai bent keletą minučių kiekvieną dieną, kad bent jau mintyse kuo stipriau priartėti prie to, apie ką svajojate.

Penktasis žingsnis. Jeigu jūsų tikslas, iš pažiūros, tiesiog neaprėpiamas – pasistenkite jį padalinti į kelias dalis, tokiu atveju siekiamybė nebeatrodys tokia tolima ir bauginanti. Pavyzdžiui, jeigu siekiate numesti 10 kilogramų per ganėtinai trumpą laiko tarpą, veiksmingiau būtų siekti numesti po porą kilogramų kas mėnesį. Su kiekvienu mėnesiu motyvacija vis didės.

Šeštasis žingsnis. Susiraskite žmogų, kuris pagelbės jums kelyje į sėkmę. Dalinkitės užsibrėžtais tikslais, išsipasakokite. Drauge nustatykite tam tikrus veiksmus, kurių imsitės. Džiaukitės progresu bei skatinkite vienas kitą. Svarbiausia rasti tokį žmogų, kuris besąlygiškai jumis tikės ir padės atsistoti jei suklupsite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.