Patarimai pradedantiems naujus santykius

Kuomet „nudegame“ ir nutraukiame santykius, naujus pradedame su didesniu nerimu. Tačiau įgiję patirties ir būdami budresni, daug labiau išmanome, kaip elgtis užsimezgus naujai draugystei. Tad Amy Schoen, sėkmingų santykių trenerė, pateikia keletą patarimų, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį vėl pradedant susitikinėti su partneriu.

Užduokite sau klausimus: „Ko santykių metu norite iš savęs? Kas jus skatina tobulėti?“ Supraskite, kokios yra tikrosios jūsų vertybės ir kokį šalia savęs žmogų norite matyti.<br>123rf
Užduokite sau klausimus: „Ko santykių metu norite iš savęs? Kas jus skatina tobulėti?“ Supraskite, kokios yra tikrosios jūsų vertybės ir kokį šalia savęs žmogų norite matyti.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:55 PM

Išanalizuokite praeitį. Supraskite, kodėl iširo ankstesnė draugystė.

Supraskite, kad galite kontroliuoti padėtį. Nelaikykite savęs auka. Judėkite į priekį ir kurkite savo ateitį.

Mokykitės, kokie yra saugūs santykiai, o kokie ne. Vieną kartą suklydę, antrą kartą elgsitės saugiau, protingiau. Mokykitės skaityti ženklus, kurie gali parodyti kur link veda esamas bendravimas.

Supraskite, ko norite patys. Užduokite sau klausimus: „Ko santykių metu norite iš savęs? Kas jus skatina tobulėti?“ Supraskite, kokios yra tikrosios jūsų vertybės ir kokį šalia savęs žmogų norite matyti.

Supraskite, kad aplink jus yra daug nuostabių žmonių. Nutraukę santykius, nepulkite kaltinti aplinkinių ir nemanykite, kad visi jus supantys žmonės yra priešai.

Sužinokite, kokiose vietose palanku sutikti jūsų pomėgiu susidomėjusius žmones. Jei jums patinka šokti, nueikite į šokių pamokas. Jeigu aktyviai propaguojate žygius, keliones pėsčiomis, junkitės į aktyvių žygeivių komandą.

Kurį laiką susilaikykite nuo sekso. Skirkite laiko tam, kad įsitikintumėte ar partneris jums yra tinkamas. Sociologo Edwardo Laumano tyrimai rodo, kad 85 procentai porų, prieš pradėdami lytiškai santykiauti, susitikinėja apie mėnesį, o 45 procentai laukia mažiausiai metus laiko.

Jaukus bendravimas. Įsitikinkite, kad jums miela ir gera bendrauti su partnerio šeima bei draugais. Skirkite dėmesio partnerio elgesiui. Galbūt jūsų partneris taikių ir ramių santykių šalininkas, o gal intrigų kūrėjas. Perpraskite jį.

Klausykite savo širdies. Pasikliaukite savo intuicija ir vadovaukitės nuovoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.