Kaip išsaugoti meilę?

Jūs suradote meilę ir jaučiatės laimingi? Tuo reikėtų ir pasidžiaugti. Tačiau gyvenimas ne visada būna toks nuostabus, kaip norėtųsi. Kartais nutinka taip, kad pora tarsi pamiršta meilę. Tada abiems ima atrodyti, kad anksčiau buvusių jausmų nebeliko.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2013, 7:48 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:05 PM

Rusų interneto puslapis womannow.ru pataria, kaip išsaugoti meilę ir buvimo drauge džiaugsmą.

Meilės fazės

Meilė nuolat keičiasi. Jeigu nebesinori kasdien vaikščioti su mylimuoju susikibus už rankų ar be perstojo bučiuotis, tai dar nereiškia, kad meilė dingo. Jūs tiesiog perėjote iš vienos santykių stadijos į kitą.

Vos tik įsimylėję jūs jaučiate šviesiausius jausmus. Tačiau anksčiau ar vėliau meilė pereina į fazę, kai tarp mylimųjų atsiranda atstumas, tai yra, abiems partneriams norisi truputį nutolti vienam nuo kito. Šiuo periodu geriausia kiekvienam užsiimti savo reikalais, pradėti dažniau leisti laiką su draugais, daugiau dėmesio skirti mėgstamai veiklai.

Tačiau kartais moterys, norėdamos šiek tiek atitolti nuo partnerio, stengiasi to pasiekti konfliktuodamos ir atsisakydamos mylėtis. Toks elgesys nėra labai išmintingas.

Nebijokite laikinų krizių

Sukūrus šeimą santykiai pereina į naują fazę – kovą už tai, kas bus šeimos galva ir už teisę į asmeninę erdvę. Po tokių kovų nemažai sutuoktinių, neiškentusių įtampos, išsituokia.

Tačiau visos santykių fazės būtinos. Juk po kiekvienos santykiai darosi gilesni. Užstrigti tik įsimylėjimo fazėje neįmanoma.

Todėl priimkite santykių pokyčius, kaip natūralų dalyką, nebijokite pasipykti ištikus laikinoms krizėms, bet niekada nepriekaištaukite mylimam žmogui, kad jis jūsų nebemyli ir negrasinkite jam skyrybomis.

Moteriškas žavesys

Įsimylėjimo stadijoje moterys nori atrodyti žaviai tik vieninteliam vyrui ir stengiasi jį sužavėti visomis išgalėmis. Bet ateina laikas, kai moteris pripranta būti mylima, todėl pradeda mažiau stengtis patikti mylimajam. Juk mato, kad vyras myli ją visokią.

Vis dėlto nereikėtų pamiršti pastangų atrodyti patraukliai. Be to, žavesį reikia dovanoti ne tik savo mylimajam, bet ir kitiems. Taip įgysite daugiau įgūdžių ir praktikos.

Nebijokite su kitais žaisti žvilgsniu, koketuoti. Žinoma, neperženkite leistinų ribų. Juk druska skirta tik paskaninti maistą. Persūdyto patiekalo niekas nenorės.

Moters suvokimas, kad ji patinka ir kitiems vyrams, gali tik įkaitinti poros jausmus. Tačiau jeigu vyras pastebės, kad kitiems skiriate per daug dėmesio, tai gali ir sugriauti jūsų šeimą.

Iš pradžių – „aš“

Atrodo, kad šeimoje „aš“ turi būti pamirštas. Svarbiausia yra „mes“.

Tačiau išties „mes“ tinka tik tam tikrais atvejais. Jūs neturite prarasti savo asmenybės ir tarytum ištirpti santykiuose.

Neverta savęs sieti vien su mylimuoju. Taip jis gali jaustis tarsi prarandantis savo nepriklausomybę ir tai gali mylimąjį net išgąsdinti. Geriau išmaniai laviruokite tarp savo pačios savasties ir šeimos. Niekada neužmeskite savo pomėgių, nepamirškite savo bičiulių.

Jeigu užmiršote, kaip elgiasi nepriklausomos moteris, prisiminkite, kaip gyvenote iki užsimezgant santykiams su mylimuoju. Prisiminkite, kokia buvote būdama nepriklausoma, ir pamirškite būtinybę kam nors priklausyti.

Tikėkite jausmais

Žmonės linkę į analizę. Jie analizuoja viską, galvoje sudėlioja savo gyvenimo įvykius į tam tikras lentynėles. Kartais dėl tokios nuolatinės savianalizės dingsta jausmai. Žmonės pradeda tiesiog prarasti galimybę pasitikėti širdies balsu.

Jūs jau pakankamai viską išanalizavote ir supratote, kad šį žmogų mylite ir jis jums yra svarbus? Tuomet galite su juo gyventi, pasikliaudama širdimi, o ne protu.

Manoma, kad jausmams atsiskleisti padeda gilus kvėpavimas. Todėl giliau kvėpuokite, tarsi meditacijos metu, ir atverkite savo jausmus.

Prisiminkite praeitį

Prisiminimai – didelis turtas. Todėl stenkitės grįžti prie jų dažniau.

Priminkite praėjusias dienas, kada buvote labai įsimylėjusi. Priminkite, už ką savo mylimąjį pamilote, kas jus sužavėjo. Tokie prisiminimai padės jums ir dabartiniame gyvenime. Praeitis jums pasufleruos, kaip tinkamai elgtis su sutuoktiniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.