Kaip reaguoti į mylimosios ašaras?

Romantiškas filmas ar ne taip ištartas žodis, ir ji puola raudoti... Ar jūsų antroji pusė yra iš tų moterų, kurios labai greitai susigraudina? Jei imate klausinėti, kas nutiko, ji ima verkti dar labiau, o tai, žinoma, jums tikrai nepadeda. Daugelis vyrų, pamatę mylimosios ašaras, dažnai nežino, kaip derėtų reaguoti ir ką galėtų padaryti, kad ji jaustųsi geriau.

Verkianti moteris jaučiasi labai pažeidžiama, todėl stenkitės būti žmogumi, kuris ją paguos, užjaus ir padės pasijusti saugiai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Verkianti moteris jaučiasi labai pažeidžiama, todėl stenkitės būti žmogumi, kuris ją paguos, užjaus ir padės pasijusti saugiai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 3:34 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:21 PM

Todėl rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 6 paprastus žingsnius, kurie padės nuraminti apsiašarojusią mylimąją.

1 žingsnis. Nepulkite į paniką. Taip, nėra malonu matyti, kaip mylimas žmogus verkia. Tačiau bus dar blogiau, jei abu imsite panikuoti. Nepasiduokite emocijoms ir išlikite ramus. Verkianti moteris jaučiasi labai pažeidžiama, todėl stenkitės būti žmogumi, kuris ją paguos, užjaus ir padės pasijusti saugiai. Tik jūsų stiprybė padės jai nusiraminti.

2 žingsnis. Išklausykite. Susidūrę su bet kokiomis problemomis vyrai dažniausiai ima galvoti, kaip šias problemas išspręsti. Tačiau moterims dažnai reikia visai ko kito. Todėl neskubėkite pateikti jai logiško sprendimo, ką ji turėtų daryti šioje situacijoje, o stenkitės įsigilinti į jos jausmus. Pabandykite atsispirti norui išspręsti visus jos rūpesčius, verčiau paklauskite, kaip ji jaučiasi – kartais moterims paprasčiausiai reikia išlieti jausmus ir išsikalbėti. Priminkite jai, kad visas šis liūdesys tikrai praeis.

3 žingsnis. Padėkite jai suprasti, kodėl ji verkia. Jei jau davėte jai pakankamai laiko išsiverkti ir išsipasakoti, atėjo laikas padėti suprasti, kodėl ji iš tiesų verkia. Geriausias būdas padėti jai suprasti savo jausmus yra užduoti keletą konkrečių ir atvirų klausimų. Pavyzdžiui, jei ji apsiašarojo žiūrėdama filmą, paklauskite, ar jai gaila filmo herojų, kodėl jai jų gaila ir pan. Galbūt kažkurio jų likimas primena jos gyvenimą.

Klausinėkite, kol ji galės konkrečiai atsakyti, kas ją pravirkdė. Atsakinėdama į konkrečius klausimus ji turės galimybę suvokti, kas iš tiesų ją nuliūdino. Žinoma, tai gali užtrukti, tad turėkite kantrybės. Stenkitės jos nenutraukti, tegul ji pasako viską, ką norėtų pasakyti.

4 žingsnis. Pasiūlykite išeitį. Tik tada, kai jau abu žinosite, dėl kokios priežasties jūsų mylimoji apsiašarojo, galite pasiūlyti problemos sprendimo būdą. Tiesa, stenkitės jos nekritikuoti, o tiesiog patarkite, kaip ji galėtų atsikratyti liūdesio.

5 žingsnis. Padėkite jai žengti pirmą žingsnį. Pasikalbėjusi su jumis ji greičiausiai nurimo ir stengiasi apgalvoti visus patarimus, kuriuos iš jūsų išgirdo. Tai gali užimti šiek tiek laiko. Tuo tarpu jūs galite pasiūlyti jai padaryti ką nors, kas padėtų jai pasijausti geriau. Prajuokinkite ją, pasiūlykite pavakarieniauti jūsų mėgstamoje kavinėje ar drauge pasivaikščioti. Tiesiog nuveikite su ja ką nors drauge.

6 žingsnis. Parodykite švelnumą. Ji nustojo verkti ir net ėmė šypsotis? Jums pavyko! Tačiau neskubėkite džiaugtis, nes dar liko labai svarbus darbas – parodyti jai švelnumą. Patikėkite, dabar jai labiausiai trūksta jūsų šilto apkabinimo. Prisiglauskite prie jos, apkabinkite, švelniai pabučiuokite, ir ji pamirš visas ją kamavusias bėdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.