Anksti pradėti intymų gyvenimą skatina tėvų dėmesio stoka

Kasmet Lietuvoje vaikų susilaukia apie 400 nepilnamečių merginų. Mūsų šalyje pasitaiko net vaikų susilaukusių vienuolikamečių. Pastarąjį kartą vienuolikametė Lietuvoje pagimdė prieš aštuoniolika metų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:58 PM

Interneto portalas lrytas.lt skaitytojų klausė, kodėl, jų nuomone, Lietuvoje vaikai gimdo vaikus. Kaip galimi atsakymų variantai jiems buvo pateiktos „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Nuoga tiesa“, kuri trečiadienį tiesiogiai buvo transliuojama lrytas.lt portale, dalyvių nuomonės.

Iš viso savo nuomonę išsakė 1339 asmenys.

375 (28,01%) - žmonės palaikė ekonomistės Aušros Maldeikienės nuomonę, kad jaunimas anksti pradeda intymų gyvenimą, nes ieško šilumos ir artumo, kurio pernelyg užsiėmę tėvai nepajėgūs duoti.

220 žmonių (16.43%) balsavo už Dominikonų vienuolio bei kunigo brolio Pijaus poziciją, kad skaistybė turėtų būti išsaugota iki santuokos.

172 (12.85%) palaikė edukologijos mokslų daktarės, keturių vaikų mamos Austėjos Landsberginės mintį, kad lytinio švietimo Lietuvoje nėra. Dėl to nukenčia vaikai.

160 (11.95%) sutiko su psichologo-psichoterapeuto Andriaus Kalugino nuomone, kad Lietuvoje trūksta ne tik vaikų ir paauglių, bet ir suaugusiųjų lytinio švietimo. Jis vyksta, bet nepakankamai.

136 (10.16%) buvo linkę pritarti politologui ir tautininkui Mariui Kundrotui, manančiam, kad dabartinis lytinis švietimas mokyklose žymia dalimi virto kontraceptinių priemonių rinkodara, į kurią įsitraukia ir dalis politikų.

113 (8.44%) balsavo už Seimo narės Marijos Aušrinės Pavilionienės nuostatą, kad kiekvienas žmogus turi žinoti kuo daugiau apie lytinę prigimtį, kad galėtų racionaliai tvarkyti savo gyvenimą.

96 (7.16%) patiko dainininkės Donaldos Meiželytės prisipažinimas: „Su dukra apie intymų gyvenimą nekalbu, bet kur namie guli prezervatyvai – pasakiau“.

67 (5%) pritarė seksualinės medicinos gydytojui, Lietuvos seksualinės medicinos draugijos prezidentui Robertui Adomaičiui, kad formalaus švietimo seksualine tematika negavę žmonės vadovaujasi internete paskleistais mitais. Todėl dažną lydi nesėkmės lytiniame gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.