6 dalykai, ko buvusiai antrajai pusei geriau nesakyti

Amžinai išvengti savo buvusios antrosios pusės neišeis – ateis diena, kai ir vėl susitiksite akis į akį. Tebūnie tai netikėtas susidūrimas gatvėje, o gal neplanuotas pasimatymas bendrų draugų vakarėlyje. Nesvarbu, ar po skyrybų sielą slėgęs skausmas jau atslūgo, o gal vis dar tebekankina – bet kuriuo atveju šių 6 frazių geriau vengti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 3:05 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:49 PM

1. „Gailiuosi, kad su tavimi susidėjau!“

Gerai pagalvokite, ar tai yra tiesa. Galbūt gailitės tik to, kaip santykiai nutrūko? Psichiatrijos klinikos profesorius Richardas A.Warshakas teigia, kad ši frazė – visų pirma, kritika sau pačiam. „Jeigu jūsų buvusi antroji pusė tokia apgailėtina, ką tai sako apie jus? Kam reikėjo gaišti laiką su tokiu žmogumi? Galbūt iš jo pusės žvelgiant, jūs – ne ką geresnis?“ – retorinį klausimą užduoda R.A.Warshakas. Tikėtina, kad taip sakote tik dėl to, jog jumyse vis dar susikaupęs didžiulis pyktis, kuris tik ir laukia tinkamos progos išsiveržti.

2. „Tu niekad nepatikai mano tėvams!“

„Ir sesei, ir geriausiai draugei, žodžiu, nepatikai niekam!“ Profesorius R.A.Warshakas teigia, kad šitaip sakydami lyg tvirtinate, jog nutraukdami santykius nieko nepraradote. „Stengiatės surinkti sau palaikymo kompaniją – žmones, kurie taip pat nevertina jūsų buvusios antrosios pusės, kaip ir jūs. Bet kam gi dabar tai įdomu? Santykiai baigti, nėra reikalo buvusiai antrajai pusei priekaištauti dėl to, kad ji nebuvo mėgiama jūsų draugų. Be to, tik pagalvokite, kas nutiktų, jei po kurio laiko imtumėte ir susitaikytumėte?“ – klausia R.A.Warshakas. 3. „Mano naujasis draugas (-ė) yra visokeriopai geresnis (-ė) negu tu. Lovoje, beje, irgi!“

Lyginti savo naująją meilę su senąja – išties bloga mintis. Ypač, jeigu buvęs mylimasis (-oji) turi naują draugę (-ą), arba tiesiog laimingai gyvena be jūsų. Nesistenkite tokiu būdu sukelti buvusiai antrajai pusei pavydo, nes mažų mažiausiai atrodysite juokingai. Na, kam jums pasakoti savo buvusiai antrajai pusei apie tai, kokį nuostabų, gražų, išsilavinusį ir supratingą vyrą (moterį) dabar turite šalia? Jeigu naujieji santykiai klostytųsi kaip iš pypkės – nebūtų reikalo prisiminti apie senuosius.

4. „Žinau, kad jau vidurnaktis... Bet gal norėtum užsukti į svečius?“

Jeigu jūs ir jūsų buvusi antroji pusė tikrai negalvojate apie susitaikymą, retsykiais įvykstantys intymūs susitikimai – nebloga mintis. Arizonos universiteto tyrimo rezultatai parodė, kad penktadalis išsiskyrusių porų, kurios nevengia susitikti tik tam, kad pasimylėtų, bendrauja nepalyginamai geriau nei tos poros, kurios tiesiog palaiko draugiškus santykius. Tačiau jeigu puoselėjate bent menkiausias viltis susitaikyti –- verčiau nepasiduokite pagundai, nes rizikuojate stipriai nusivilti. Ypač, jeigu buvusi antroji pusė yra patenkinta laisve ir nenori jokių įsipareigojimų.

5. „Mačiau, ką parašei apie mane savo „Facebook“ paskyroje...“

Neįtikėtina, tačiau net 88 proc. išsiskyrusių porų vis dar stebi buvusius mylimuosius įvairiuose socialiniuose tinkluose. To daryti niekas nedraudžia, tačiau jokiais būdais nepriimkite visko asmeniškai. Jeigu jis/ji pasidalija naujausia savo nuotrauka su prierašu „laisvė!“, tai dar nereiškia, kad kalba sukasi tik apie jus. Galbūt antroji pusė galop gavo laisvadienį arba atsikratė prieš tai slėgusių darbų. Jeigu vis dėlto kiekvieną žinutę priimate labai asmeniškai, verčiau pašalinkite buvusį mylimąjį iš draugų, kol nesusigundėte piktybiškai pakomentuoti jo būsenos arba išlieti savo nepasitenkinimo poemą primenančioje žinutėje.

6. „Kaip gyvenu? Fantastiškai!“

Netikėtai susiduriate gatvėje. Ir kas dabar? Nepulkite pasakoti, kaip puikiai laikotės, kaip gerai jums sekasi darbe, koks nuostabus jūsų gyvenimas – ypač, jeigu netikite tuo, ką sakote, o realybė yra toli gražu ne tokia. Kita vertus, jeigu esate patenkintas (-a) tuo, ką dabar turite, pasidalykite savo pasiekimais. Tiesiog nepersistenkite, nes pagražindamas (-a) situaciją ir pats (pati) pasijusite blogai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.