18 dalykų, kuriuos turėtumėte padaryti prieš išsiskirdami

Metų metus šalia savęs turint tą patį partnerį, kartais tampa sunku meilę atskirti nuo prisirišimo. Suvokti, kas iš tiesų judu sieja, – tikrai nelengva užduotis. Tačiau jeigu esate tvirtai apsisprendę, kad meilei atėjo galas, o širdyse liepsnojusi ugnis užgeso – verta gerai apmąstyti skyrybų strategiją, prieš ištariant lemtingąjį „sudie“.

Jeigu esate tvirtai apsisprendę, kad meilei atėjo galas, o širdyse liepsnojusi ugnis užgeso - verta gerai apmąstyti skyrybų strategiją, prieš ištariant lemtingąjį „sudie“.<br>123rf nuotr.
Jeigu esate tvirtai apsisprendę, kad meilei atėjo galas, o širdyse liepsnojusi ugnis užgeso - verta gerai apmąstyti skyrybų strategiją, prieš ištariant lemtingąjį „sudie“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:46 PM

1. Sudarykite sąrašą gerų ir blogų dalykų, kuriuos įžvelgiate savo santykiuose.

2. Surašykite 5 antrosios puses savybes, dėl kurių jį/ją pamilote, taip pat 5 dalykus, dėl kurių manote, kad santykiai nebeturi ateities.

3. Parašykite bent 2 dalykus, kurie judviem teikė laimę.

4. Paklauskite savęs: „Jeigu mano antroji pusė nuspręstų mane palikti, kokius žodžius norėčiau iš jo/jos išgirsti?“

5. Pokalbį pradėkite pozityviai: „Mums kartu buvo tikrai gera..“

6. Pripažinkite tiesą: „Mums nebeišeina būti drauge.“

7. Išreikškite savo poreikius: „Manau, kad man reikia judėti pirmyn.“

8. Būkite pasiryžę išklausyti antrąją pusę. Elkitės ramiai, kai jis/ji pareikš savo nuomonę.

9. Jokiais būdais nepulkite ginčytis ar konfliktuoti, kaltinti ar smerkti.

10. Suvokite, kaip sunku ištarti, o tuo labiau išgirsti žodžius: „Viskas baigta.“

11. Būkite ryžtingas (–a), išsakę santykius griaunančią problemą, paminėkite, kad tai sakote ne tam, kad jūsų antroji pusė pasikeistų ar imtų elgtis kitaip, tačiau todėl, kad jaučiate, jog priėjote liepto galą ir laikas pasukti skirtingais keliais.

12. Būkite tvirtai apsisprendęs (–usi) ir žinokite tikslų atsakymą į galimai jus užklupsiantį klausimą: „Ar galėtume suteikti mūsų santykiams antrą galimybę? Gal pabandome dar kartą?“

13. Būkite atviras. Išsakykite, ką jaučiate, bet darykite tai protingai. Kad sušvelnintumėte situaciją ir galimas pasekmes, susikoncentruokite į gerąsias antrosios pusės savybes, neišryškindami minusų.

14. Jeigu antroji pusė jūsų paklaus, ar skyrybų priežastis – netikėtai atsiradęs trečias žmogus, prieš atsakydami gerai pagalvokite. Jeigu pašalinio asmens santykiuose nėra, sakykite: „Skyrybos – ne dėl kito žmogaus, o dėl mūsų. Tiesiog jaučiu, kad mums ne pakeliui.“ Jeigu vis dėl to skyrybas inicijuojate dėl potraukio kitam žmogui, pasvarstykite, kaip šį faktą pateikti taip, kad jis sukeltų kaip įmanoma mažesnį skausmą partneriui.

15. Prisiminkite, kad yla galop išlįs iš maišo, tad jei nuspręsite faktą apie trečią žmogų slėpti – rizikuojate ne tik savo antrosios pusės, tačiau ir savo paties gerove. Veikiausiai, jus kankins sąžinės graužatis – dėl to, kad slepiate nuo jus mylinčio žmogaus tiesą, o štai antrąją pusę kankins abejonės, dėl ko iš tiesų nutrūko santykiai.

16. Žinokite galimas skyrybų pasekmes: tikėtina, kad „nukentėjusysis“ ims jumis manipuliuoti, bandys sukelti gailestį, juk skyrybos suteikia puikią progą jai/jam elgtis, kaip aukai. „Kaip tu galėjai su manimi taip pasielgti?“ – tikėtina, kad šią frazę išgirsite toli gražu ne vieną kartą.

17. Suvokite, kokį skausmą ir pyktį jaučia paliktas partneris (–ė).

18. Bandydami užglaistyti nemalonią situaciją vis priminkite partneriui, kad kartu patyrėte daug gerų akimirkų, tačiau viskam yra sava pradžia ir pabaiga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?