Nutrauktos vestuvės tapo puota benamiams

Likus 40-čiai dienų iki vedybų Carol ir Willie Fowlerių duktė nusprendė, kad prie altoriaus ji nežengs. Vestuvių ceremonija buvo atšaukta, o svečiams liepta nebesiruošti. Tačiau ką daryti su užsakytu restoranu ir vaišėmis, už kurias jau sumokėta?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-25 20:41, atnaujinta 2018-02-21 19:29

Sumanieji tėveliai nusprendė, kad jeigu jau vieniems šventė neįvyks – verta leisti ja pasimėgauti kitiems žmonėms. Naujasis svečių sąrašas atrodė nesibaigiantis. Visų nuostabai, į puotą prašmatniame restorane Fowleriai pasikvietė ne draugus ar giminaičius, o visai jiems nepažįstamus, likimo nuskriaustus žmones – benamius.

Kai Atlantos labdaros valgykla sulaukė skambučio iš žmonių, norinčių pakviesti alkstančius į prabangią puotą, darbuotojai pamanė, kad tai pokštas. Tačiau Fowleriai buvo nusiteikę kuo rimčiausiai. Jų dukra Tamara visai neseniai atsisakė apvalią sumelę kainavusių vestuvių, tad dosni pora nusprendė surengti šventę tiems, kuriems ji, galbūt, bus pirma, o gal ir paskutinė jų gyvenime. Rugsėjo 15 dieną 200 Atlantos benamių restorane vaišinosi maistu ir gėrimais, kuriuos paaukojo Fowlerių šeimyna.

Daugelis svečių niekada nebuvo valgę iš auksinių lėkščių ir gėrę iš krištolinių taurių. „Paimti visą padėklą su gėrybėmis, kurias taip rūpestingai nešioja padavėjas, o gal pasivaišinti tik vienu?“ – dvejojo benamiais tapę vaikai. Ši puota turėjo ir edukacinį tikslą – svečiai buvo mokomi valgymo etiketo pagrindų.

Tikima, kad ši puota taps kasmetine tradicija, kurią pradės remti ir svetimam skausmui neabejingos stambios įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.