Balso tonas padės suprasti, ar partneris simpatizuoja kitam asmeniui

Neseniai Olbraito koledžo (JAV) psichologų atliktas tyrimas atskleidė, kad apie partnerio neištikimybę sužinoti galima iš jo balso. Mokslininkai tikina, kad ir vyrai, ir moterys pakeičia savo balsą kalbėdami apie tam tikrus asmenis. Pavyzdžiui, balso tonas, kalbant apie draugus, yra visai kitoks, nei kalbant apie mylimuosius. Mokslininkai teigia, kad šie balso pokyčiai gali padėti suprasti, ar kalbantysis turi slaptą romaną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2013, 10:48 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:20 AM

Mokslininkai paprašė 24 žmonių paskambinti tos pačios lyties draugams ir savo partneriams, kad galėtų sekti visų kalbančių asmenų balso pokyčius. Kalbėdami telefonu dalyviai klausė įprastų klausimų: „Kaip laikaisi?“, „Ką veiki?“. Analizuodami dalyvių skambučių įrašus mokslininkai padarė išvadą, kad žmonės ima kalbėti kur kas maloniau, kai kalba su tais, kuriems jaučia simpatiją. Jų balsas taip pat tampa gerokai seksualesnis.

Tyrimo rezultatai taip pat atskleidė, kad ir vyrai, ir moterys stengiasi atkartoti savo simpatijos balso tembrą. Pavyzdžiui, vyrų balso tembras aukštėja, kai jie kalba su jiems patinkančiomis moterimis, o moterų balso tembras žemėja, kai jos kalbasi su savo susižavėjimo objektu.

Pasak tyrėjų, ši informacija gali būti naudinga bandant išsiaiškinti, ar partneris yra neištikimas. T.y., kalbėdamas su žmogumi, kuriam jaučia simpatiją, partnerio balsas akivaizdžiai pakis.

Tai nėra pirmas kartas, kai skambučiai telefonu yra nurodomi kaip vienas iš būdų suvokti, kad partneris yra neištikimas. Ne paslaptis, kad partneris, itin saugantis savo mobilųjį telefoną ar atsiliepdamas į skambučius tik tuomet, kai yra vienas, gali būti linkęs į neištikimybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.