Mokslininkai atskleidė, kurie santuokos metai yra laimingiausi, o kurie – sunkiausi

„Kai laimė lydės ar vargas suspaus...“ – tai mažytis fragmentas iš tradicinės santuokos priesaikos, kurią mylimajam į akis ištaria kiekvienas, žengęs prie altoriaus. Tačiau kada gi ta laimė lydės? O kada vargas suspaus?

Naujausias tyrimas atskleidė, kad penktieji santuokos metai yra patys sunkiausi, o štai treti - kone laimingiausi iš visų.<br>123rf nuotr.
Naujausias tyrimas atskleidė, kad penktieji santuokos metai yra patys sunkiausi, o štai treti - kone laimingiausi iš visų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 3:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:03 AM

Naujausias tyrimas atskleidė, kad penktieji santuokos metai yra patys sunkiausi, o štai treti – kone laimingiausi iš visų.

Tyrime, atliktame vienos iš britų teisės firmų, dalyvavę respondentai pirmuosius metus po santuokos apibūdino kaip „tikrą vedybinę palaimą“, o trečiaisiais santuokos metais prisipažino jautęsi esą laimingiausia pora žemėje.

Tyrime dalyvavo 2000 susituokusių porų. Net penktadalis jų penktuosius santuokos metus įvardijo kaip pačius sunkiausius, lydimus daugelio nuopuolių, streso ir blogų emocijų. Pagrindinėmis priežastimis tapo nuovargis ir išsekimas dėl itin didelio darbo krūvio.

Apklausos dalyviai kaip susitarę teigė, kad septinti metai tampa kritiniu momentu, kai santykiai gali pakrypti vienokia ar kitokia linkme. Respondentai teigė, kad sėkmingai įveikę septintuosius metus, jie jautėsi pakloję pamatus ilgalaikiams, sveikiems santykiams.

Tyrimo rezultatai taip pat nurodė, kad net 1 iš 10 dalyvių atskleidė netikėję, jog laimingas vedybinis gyvenimas – tokia sunki užduotis. Kai kurie dalyviai prisipažino, kad po išsvajotų vestuvių jų ūpas tiesiog ėmė ir pradingo.

Net 50 proc. apklausos dalyvių savo vestuvių dieną įvardija kaip patį laimingiausią momentą savo gyvenime, tačiau net trečdalis nepabūgo atskleisti fakto, kad jų jausmai partneriui po susijungimo ceremonijos šiek tiek išblėso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.