1 iš 10 moterų nėštumo metu nevengia taurelės svaigiųjų gėrimų

Naujausias tyrimas atskleidė, kad net 1 iš 10 vaikelio besilaukiančių moterų pirmaisiais nėštumo mėnesiais vartoja didelius kiekius alkoholio.

1 iš 10 moterų nėštumo metu nevengia taurelės svaigiųjų gėrimų.<br>123rf nuotr.
1 iš 10 moterų nėštumo metu nevengia taurelės svaigiųjų gėrimų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:04 AM

Net 12 proc. moterų prisipažino nevengiančios pakelti taurelės per pirmąjį nėštumo trimestrą, o 0,5 proc. moterų atskleidė, kad alkoholį be saiko vartoja ir per antrąjį nėštumo trimestrą.

Norvegijos mokslininkų tyrimo rezultatai atskleidė, kad alkoholio vartojimas nėštumo metu susijęs su negatyviomis emocijomis, tokiomis kaip depresija ir nerimas. Moterys, lydimos šių negatyvių emocijų, kenčia nuo neigiamo požiūrio į save ir jas supantį pasaulį.

Ankstesni tyrimai neigiamas emocijas susiejo su stresu ir itin dideliu jautrumu aplinkos veiksniams.

Tyrimo vadovai teigia, kad motinos, kurios vartoja alkoholį nėštumo metu, sukelia didelį pavojų vaisiui: naujagimis gali gimti per anksti, gimti mažas ir silpnas, turėti protinių ar fizinių defektų. 60–80 proc. psichiškai nesveikų kūdikių pagimdo būtent nuo alkoholio priklausomos motinos.

Nepaisant to, kad medikai nėščioms moterims rekomenduoja atsisakyti alkoholio nėštumo metu, vis dėlto tyrimas atskleidė kraupų faktą, kad net dešimtadalis moterų yra linkusios rizikuoti savo vaisiaus gerove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.