Kaip palaikyti ryšį su buvusiu sutuoktiniu, jeigu skyrybų sūkuryje – vaikai?

Daugeliu atvejų skyrybos nepadeda galutinio taško dviejų žmonių santykiuose – ypač, jeigu buvusius sutuoktinius sieja vaikai arba bendras verslas. Minimalus, tačiau kartu civilizuotas bendravimas turės tapti kasdienybe. Tačiau kaip tą padaryti, jeigu skyrybos su partneriu pavirto į aršią, pykčiu persmelktą kovą?

Daugeliu atvejų, skyrybos nepadeda galutinio taško dviejų žmonių santykiuose – ypač, jeigu buvusius sutuoktinius sieja vaikai arba bendras verslas.<br>123rf nuotr.
Daugeliu atvejų, skyrybos nepadeda galutinio taško dviejų žmonių santykiuose – ypač, jeigu buvusius sutuoktinius sieja vaikai arba bendras verslas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 2:47 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:46 PM

„Svarbiausias dalykas, kurį reikia įsisąmoninti, yra tai, kad santykius nuo šiol reikės stengtis palaikyti ne emociniu lygmeniu, o oficialiu, lyg palaikytumėte verslo santykius su savo įmonės partneriais. Savo kailiu tą patyriau, todėl galiu drąsiai teigti, kad iš pradžių bus išties sunku, tačiau pastangos galų gale atsipirks – pamažu toks bendravimas taps įprastas ir priimtinas abiems pusėms. Tai kone vienintelis variantas vaikus auginantiems sutuoktiniams, kurių santykiai nutrūko lydimi ginčų, pykčių ir išties nemalonių žodžių“, – teigia skyrybų advokatė Nancy Kay.

N.Kay pripažįsta, kad oficialus bendravimas gali tapti tikru iššūkiu, tad dalijasi naudingu patarimu su ką tik skyrybas išgyvenusiais asmenimis, kurie neranda būdo, kaip tinkamai bendrauti su buvusiu partneriu.

„Sunkiausia užduotis – nepulti bendrauti taip pat, kaip kadaise buvo įprasta, kasdieniška. Savo klientams visuomet patariu bendrauti tik elektroniniu paštu, netuščiažodžiauti, iš karto eiti prie reikalo ir laišką rašyti taip, lyg kiekvienas jų žodis kainuotų po 5 tūkst. litų. Kiekvieną kartą, kai bendrausite su buvusiu sutuoktiniu, paklauskite savęs, kiek mažiausiai žodžių šiame laiške turite parašyti, kad perduotumėte jam reikiamą žinią. Nepatikėsite, tačiau kartais viskas, ką turite (o ne norite) pasakyti, sutelpa vos į keletą sakinių“, – skyrybas išgyvenantiems asmenims pataria N.Kay.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.