Ko nesakyti neištikimybę patyrusiai draugei?

Kaip elgtis, kai artimiausia jūsų draugė – supančiota neištikimybės skausmo, o jūs esate vienintelis žmogus, kuriuo ji pasitiki? „Tikėtina, kad dėl draugės nelaimės jausitės supykusi ar įskaudinta, tačiau tai tikrai nėra metas dalytis savo jausmais!“ – teigia psichologė Karen Sherman. Ji taip pat tikina, kad geriausias dalykas, kurį galite padaryti – tiesiog išklausyti. Pateikiame 8 frazes, kurių verčiau nesakyti neištikimybės skandalo sūkuryje atsidūrusiai draugei.

Ko nesakyti neištikimybę patyrusiai draugei?<br>123rf nuotr.
Ko nesakyti neištikimybę patyrusiai draugei?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 10:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:22 PM

1. Išdavė vieną kartą – išduos ir antrą. Tikriausiai manote, kad jūsų draugė niekuomet nebeturėtų pasitikėti ją išdavusia antrąja puse, tačiau neužbėkite įvykiams už akių. Toks teiginys tik sužlugdo visas viltis, o, tiesą pasakius, kai kurios poros savo žaizdas užgydyti vis dėlto sugeba ir, esant norui ir pasiryžimui iš abiejų pusių, susitaiko ir pagerina savo santykius.

2. Jeigu išdavė – reiškiasi, tam buvo priežastis. Priežasčių, dėl kurių žmonės yra neištikimi, gali būti pačių įvairiausių, pradedant nuo nebrandumo iki priklausomybės nuo sekso. Vis dėlto analizuoti savo draugės partnerio elgesį ar ieškoti motyvų tam, ką jis padarė – ne tik, kad neverta, bet ir nėra jūsų kompetencija.

3. Na, tau vis vien pasisekė labiau nei Aušrai. Galbūt pamanysite, kad šitaip darote draugei paslaugą, nes nuraminate ją pasakodama istorijas su dar nelaimingesne pabaiga. Tačiau tiesa ta, kad dabar jūsų draugei nerūpi niekas kitas – tik jos pačios istorija ir baigtis, ir neverta menkinti jos skausmo teigiant, kad kažkam nepasisekė dar labiau.

4. Turėtum jam atleisti/turėtum jį pamiršti. Nenuostabu, kad po skyrybų jūsų draugė šiek tiek sutrikusi ir pasimetusi, tad tapti kelrode žvaigžde gali atrodyti labai teisinga. Tačiau jūs nežinote aplinkybių, nesate jos kailyje ir negalite tiesiog imti svaidytis tokiais patarimais. Verčiau patarkite jai neskubėti ir viską apgalvoti, nedarant skubotų sprendimų.

5. Nedelsiant skambink advokatui. Galbūt jums atrodo, kad jūsų draugei dabar žūtbūt reikia patarimo iš profesionalo, jei vis dėlto pora nuspręstų skirtis. Tačiau vėlgi, neskubėkite – daugelis porų suteikia santykiams antrą galimybę, ypač po apsilankymo pas šeimos terapeutą.

6. Aš įtariau. Net jeigu ir turėjote nuojautą, kad tas niekšelis kažką rezga jūsų draugei už nugaros, prisipažinti apie tai būtų mažų mažiausiai neprotinga. Veikiausiai, jūsų draugė pasijus lyg paskutinė kvailė, nes nieko neįtarė, o jūs staiga tapsite visiškai nepatikima ir, tikėtina, bloga drauge, nes nieko jai nepasakėte!

7. Jo meilužė yra... (bet koks blogas žodis). Greičiausiai, ištarus šią frazę jums palengvės. Tikėtina, kad palengvės ir draugei, tačiau neverta susitelkti į trečiąjį asmenį, dabar svarbiausia – draugė ir jos santykiai. Tad užuot plūdusi meilužę, susitelkite į visus privalumus, kuriais gali pasigirti draugė. Tai tikrai išspaus šypseną jos veide.

8. Turėtum ir tu jį išduoti, kad atkeršytum. K.Sherman tikina, kad tai – pats blogiausias patarimas, koks tik galėtų būti. Jūs tiesiog patariate jai pasmerkti tam pačiam skausmui ir kitą asmenį. Venkite šios frazės, nes niekuomet negali žinoti, galbūt jūs ir būsite toji, kuri pastūmės draugę padaryti didžiausią klaidą savo gyvenime?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.