Priežastys, dėl kurių mylitės su partneriu, turi didelę įtaką santykių gerovei

Kanados mokslininkai teigia, kad priežastis, dėl kurios mylitės su partneriu, gali turėti didelę įtaką judviejų santykiams.

Priežastys, dėl kurių mylitės su partneriu, turi didelę įtaką santykių gerovei.<br>123rf nuotr.
Priežastys, dėl kurių mylitės su partneriu, turi didelę įtaką santykių gerovei.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-26 18:01, atnaujinta 2018-02-20 19:55

„Vienas iš dalykų, kuriuos norėjome sužinoti, yra tas, ar partneriui svarbu, dėl kokios priežasties su juo mylisi jo antroji pusė, jei jis vis vien gauna tai, ko geidžia“, – teigia Toronto universiteto psichologė Amy Muise.

Tyrėjai priežastis išskirsto į dvi grupes: pozityvią ir negatyvią. Pozityvioji – noras suartėti, o štai negatyvioji – seksas iš gailesčio ar pareigos. Abi šios grupės skirstomos ir į mažesnes grupeles, priklausomai nuo to, kas jums svarbiau: savo ar partnerio norai.

A.Muise paprašė 108 porų 2 savaites pildyti dienoraštį, kasdien pažymint pasitenkinimo ir geismo lygį. Kiekvienas iš dalyvių taip pat turėjo aprašyti priežastį, dėl kurios sutiko arba atsisakė mylėtis. O priežasčių būta įvairiausių: pradedant nuo noro pasijusti geriau pačiam, baigiant nenoru nuliūdinti partnerį ar priversti jį jaustis atstumtu.

Tyrėjai nurodo, kad seksas dėl pozityvių priežasčių, tokių kaip noras suartėti ar padidinti intymumą, padaro mus laimingesnius. Kartu didėja ir mūsų partnerių pasitenkinimas.

O štai seksas iš pareigos teikia labai menką pasitenkinimą ir jums, ir jūsų partneriui. Net jeigu manote, kad darote mylimam žmogui paslaugą, menkas jūsų geismas turės tiesioginę įtaką jūsų pasitenkinimui ir, žinoma, jūsų santykių kokybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.