L.Graužinienė savaitgaliais tampa tikra namų šeimininke

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė po darbo namuose yra ne politikė, o mama ir namų šeimininkė. Į naują būstą prieš kelias dienas Vilniuje persikėlusi parlamento vadovė šį ilgąjį savaitgalį mėgaujasi bendravimu su šeima.

Seimo vadovė L.Graužinienė savo sūnus ir vyrą dažniausiai mato tik savaitgaliais.<br>D.Zimblienė
Seimo vadovė L.Graužinienė savo sūnus ir vyrą dažniausiai mato tik savaitgaliais.<br>D.Zimblienė
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 2, 2013, 3:30 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:04 PM

Buvęs Seimo vadovas Vydas Gedvilas skundėsi, kad užėmęs svarbias pareigas savaitgaliais neturėjo pakankamai laiko atsipūsti – teko nuolat važinėti į įvairius renginius, susitikinėti su žmonėmis.

Naujoji parlamento vadovė L.Graužinienė portalui lrytas.lt pasakojo kol kas sunkumų dėl to nepajutusi. Mėnesį Seimui vadovaujanti moteris visus darbus stengiasi susiplanuoti taip, kad savaitgalį galėtų pabūti su šeima.

Šį penktadienį Seimo vadovė, kaip ir daugelis žmonių, lankė kapus. Šeštadienį įkurtuvių proga visa šeima suvažiavo į Vilnių.

Seimo pirmininkė ką tik persikraustė į naują, didesnį butą Seimo viešbutyje. Anksčiau jame gyveno V.Gedvilas su žmona.

- Kokie tapo jūsų savaitgaliai, kai pradėjote vadovauti Seimui?- L.Graužinienės paklausė lrytas.lt.

- Nieko įdomaus negaliu papasakoti. Stengiuosi viską spėti darbo metu, o savaitgalį skiriu šeimai. Vakar lankėme kapus: kai kur važiavau kaip Seimo pirmininkė, kitur – asmeniškai pas savo mirusius artimuosius. O šiaip bandau savaitgalius leisti su šeima.

Kol turiu galimybę, noriu kuo daugiau laiko skirti šeimai ir vaikams. Žinoma, teks važinėti ir savaitgaliais, tačiau man geriau intensyviau ir ilgiau dirbti paprastomis dienomis, o šeštadienį ir sekmadienį noriu paskirti šeimai ir vaikams, nes niekas moteriškų pareigų nuo manęs nenuėmė. Reikia ir namus sutvarkyti. Liko visos mamos pareigos.

- Koks jums idealus savaitgalis?

- Šis savaitgalis labai malonus, nes visa šeima suvažiavo į Vilnių. Atvažiavo ir vyro dukra su anūku. Tai tokios akimirkos savo šeimos rate, kai gali pasikalbėti ir pailsėti. Man tokios akimirkos labai brangios. Džiaugiuosi, kad šį šeštadienį ir sekmadienį galėsiu visą laiką skirti šeimai.

- Ką darysite? Gal eisite į miestą vakarieniauti ar į kokį renginį?

- Vakar lankėme kapus, o šiandieną mes namuose ruošime šventinę vakarienę ir pasėdėsime kartu. Norisi pabūti, kuo daugiau pabendrauti. Labai mėgstu teatrą, bet, manau, į teatrą nueisiu kokį kitą vakarą, kai bus laiko. O bendros minutės, kurias galiu surasti šeimai man yra labai svarbios.

- Ką gaminsite šeimai šventinės vakarienės metu?

- Dar nenusprendėme ką valgysime vakare: ar iš žuvies, ar vyrai norės kažko mėsiško.

- Koks yra jūsų firminis patiekalas? Ką mėgstate gaminti?

- Daug ką mėgstu gaminti. Skaniai verdu cepelinus, moku labai skaniai pagaminti žuvį drebučiuose. Kaip kiekviena šeimininkė moku viską. Mama negali nemokėti skaniai gaminti.

Mano šeima mėgsta tradicinę lietuvišką virtuvę. Galbūt todėl, kad daugiau vyrų šeimoje, jie mėgsta rimtai pavalgyti. Jaunesnysis sūnus labai mėgsta saldumynus. Va obuolių pyragą šiandien jau valgėme.

- Ar jau persikraustėte į naują būstą, ar buvo daug rūpesčių?

- Persikraustymas nebuvo labai varginantis. Jau antra para, kai gyvenu Vilniuje. Daiktai buvo išblaškyti: vieni Ukmergėje, kiti - pas sūnų, kiti – čia. Dabar viskas sugrįš į vieną vietą. Viską sutvarkė ir padėjo vyriausiasis sūnus. Džiaugiuosi savo vaikais, į kuriuos visada galiu atsiremti.

- Kaip padėsite šeimai, kai gyvensite Vilniuje, o likusi šeima Ukmergėje? Kas atliks ūkiškus darbus? Gal samdysite padėjėją?

- Mes nieko nesamdysime. Samdinių ir dabar neturime. Mes labai sunkiai įsileidžiame į šeimos ratą kitus žmones. Tikrai suspėsime tarpusavyje pasidalinę darbus. Pasitikiu vyru ir jaunasis sūnus jau ne toks mažas, jau dvylikti metai.

Manau, kad jie susitvarkys. Mamos reikalus atliksiu šeštadienį ir sekmadienį. Jei pakeliui važiuosiu, be abejo, stabtelsiu ir paprastomis dienomis. Bet Ukmergė netoli ir jie pas mane atvažiuos dažnai.

- Tačiau, ar dar norisi savaitgalį, po įtemptų penkių darbo dienų, dar tvarkyti namus?

- Man patinka ūkiški darbai. Aš mėgstu tvarkytis. Kai susitvarkau namus, aš palieku savo gerąją aurą namuose ir ji tvyro visą savaitę, kol vėl atvažiuoju kitą savaitgalį.

- O lauko darbų dar liko Ukmergėje?

- Reikia tik lapus grėbti. Dauguma kitų darbų jau nudirbti. Kai tokie gražūs orai, labai malonu lauke kažką padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.