Trumpųjų žinučių rašymas – pagerins santykius ar juos sugriaus?

Pasak Brigamo universiteto (JAV) tyrimo rezultatų, romantinius ryšius puoselėjančios poros, kurios dažnai žinutėse išreiškia savo jausmus ir nevengia pasidomėti, kaip laikosi jų partneris, savo santykiais yra patenkintos labiau nei tos poros, kurios vengia susirašinėti. Įdomu ir tai, kad siųsdamas romantišką žinutę rašantysis jaučia didesnį pasitenkinimą nei tuomet, kai gauna tokio pat pobūdžio žinutę iš mylimojo.

Trumpųjų žinučių rašymas – pagerins santykius ar juos sugriaus?<br>123rf nuotr.
Trumpųjų žinučių rašymas – pagerins santykius ar juos sugriaus?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 8:39 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:45 PM

Kita vertus, poros, kurios konfliktinėse situacijose kliaunasi trumposiomis žinutėmis, jaučia mažesnį pasitenkinimą santykiais. Rašant SMS žinutę dažnai tampa sunku perteikti jausmus, taip pat atsiranda nesusikalbėjimo tikimybė – visa tai didina tikimybę susipykti ir menkina susitaikymo galimybę. Pyktis pasitelkiant trumpąsias SMS žinutes gali atrodyti saugesnis nei ginčas akis į akį, tačiau neretai tokia strategija ne tik kad nepasiteisina, bet ir pablogina santykius. Susirašinėjimas SMS žinutėmis gali būti efektyvus būdas išlaikyti ir puoselėti santykius, tačiau esant konfliktui, verčiau situaciją gelbėti žvelgiant partneriui į akis, o ne prikausčius žvilgsnį į telefono ekraną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.