Sūnaus gimimas R. ir A.Kalinkinus privertė sulėtinti tempą

„Mūsų kūdikis tobulas! Jis – absoliuti laimė”, – kaip ir visi tėvai savo pirmagimį liaupsino dizaineris Robertas Kalinkinas (25 m.) ir jo žmona Agnė (29 m.). Vos dviejų savaičių sūnų auginanti pora rungiasi, kuris pirmas pribėgs prie balsingo mažylio, ir džiaugiasi ilgai laukta laime.

Agnė su Robertu jau dabar sūnui nori parodyti pasaulį, tad jį ketina pasiimti visur, kur tik keliaus patys.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė su Robertu jau dabar sūnui nori parodyti pasaulį, tad jį ketina pasiimti visur, kur tik keliaus patys.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Nov 9, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:57 AM

Neseniai savo naująją kolekciją Vilniuje pristatęs kūrybinis duetas šiandien jau gyvena visai kitokiomis nuotaikomis. Spalio 18-osios rytą pora susilaukė kūdikio, apie kurį svajojo daugiau nei trejus metus.

Kol žmona su kūdikiu buvo ligoninėje, Robertas namuose sudėjo paskutinius akcentus vaiko kambaryje. Sutuoktiniai, kol sūnus mažas, ir patys persikėlė gyventi į jo erdvę.

„Kai parvežiau šeimą namo, atsirado galybė laiko. Nenorėjome niekur skubėti. Visi, turintys vaikų, gąsdino, kad dar pamatysime, kaip sunku juos auginti.

Gal ir pamatysime, tačiau kol kas mums tai nuostabiausias ir lengviausias darbas”, – „Lietuvos ryto" žurnalui „Stilius" kalbėjo R.Kalinkinas.

Vyrui pritarė ir Agnė – apie darbus ji dabar galvoja kur kas mažiau, nebelekia ir nesijaudina dėl smulkmenų.

Kūdikis naktį pabunda kelis kartus. Kuris kelsis, tėvai nesiginčija – noriai skuba abu. Robertas dažniau keičia vystyklus, o Agnė sūnų maitina.

„Kai labai lauki vaikelio, viską nori daryti pats. Išmokau perrengti, panešioti ir nuprausti jau pirmąją dieną – nejutau jokio streso.

Labiau pirmąsias kelias dienas nerimavo Agnė, o aš ją vis raginau nieko nebijoti”, – kalbėjo dizaineris.

Sutuoktiniai juokauja, kad tokių atostogų neturėjo jau apie penkerius metus. Robertas kartu su sūnumi miega iki 10 valandos ryto ir džiaugiasi, kad sulėtino darbo tempą. Jis net jaučiasi pats sūnaus dėka tapęs ramesnis ir kantresnis. O Agnė namuose ėmė dainuoti lopšines.

Mažylį puikiai priėmė ir keturi poros šunys. Mažiausioji Spurga net ėmėsi auklės vaidmens – loja ant visų, einančių prie vaikelio, saugo jį nuo kitų trijų šunų.

„Šunys tarsi suprato, kas mums dabar svarbiausias. Jei jie nesielgtų padoriai, turėtų gyventi būdoje. Tad augintiniai patys pasirinko taikų kelią – turi savo vietas ir žino jas”, – pasakojo Robertas.

Mažyliui keturkojų lojimas irgi nekelia streso. Juk ir augdamas mamos pilve jis nuolat girdėjo šunų amsėjimą.

Mažylis jau spėjo ne tik įsikurti savo kambaryje, bet ir pabūti svečiuose pas senelius. Agnė su Robertu nori jam parodyti kuo daugiau pasaulio, tad vis dažniau jį ketina pasiimti visur, kur tik keliaus patys.

„Aš vis prisimenu, kaip manęs tėvai neišleido į kažkokią ekskursiją su klase. Dabar pati juokauju, jog leisiu sūnų į visus renginius, visas ekskursijas – noriu, kad jis pamatytų kuo daugiau ir kuo įvairesnio pasaulio”, – kalbėjo laiminga mama.

Pora jau pradėjo galvoti ir apie antrą vaikelį. Sutuoktiniai norėtų, kad tarp vaikų būtų nedidelis amžiaus skirtumas.

„Norime, kad jie žaistų vienoje smėlio dėžėje. Tačiau čia jau ne mūsų, o Dievo valia. Juk pirmąjį vaikelį planavome daugiau nei prieš trejus metus, o juo džiaugiamės tik dabar”, – kalbėjo Agnė ir Robertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.