Trynukais pagausėjusiai šiauliečių šeimai – mero dovana

Prieš mėnesį pasaulį išvydę šiauliečių Neringos ir Aurimo Aleksų trynukai: Urtė, Ieva ir Dovydas – sulaukė Šiaulių mero Justino Sartausko dovanų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 20, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:23 AM

Iškart trimis vaikais pagausėjusioje šeimoje apsilankęs J.Sartauskas pasveikino tėvelius – jiems įteikė gėlių ir saldainių dėžutę – o mažyliams padovanojo po dėžę sauskelnių.

“Trynukų gimimas - ne tik didelis džiaugsmas jūsų šeimai, bet ir neeilinis įvykis Šiaulių mieste. Tegul Jūsų vaikai auga sveiki ir stiprūs, apsupti meilės ir dėmesio. Auginkite juos dorais šiauliečiais, skiepykite meilę ir pagarbą gimtajam miestui. O jei reikės kokios pagalbos – kreipkitės, pagal galimybes padėsime”, - Neringai ir Aurimui Aleksams žadėjo Šiaulių meras.

Pasaulį Aleksų trynukai išvydo spalio 21-ąją Kauno klinikose.

Šiaulietė 31 metų N.Aleksienė sakė patyrusi lengvą šoką, kai sužinojo, jog laukiasi iškart trijų vaikučių.

Trejų metų sūnų Augustą auginanti šeima planavo antro vaiko gimimą. Tėveliai pasvarstydavo, kad gali susilaukti dvynių, nes abiejų giminėse tokių atvejų buvo, tačiau trynukai nustebino visus.

“Iki mažylių gimimo turėjome pakankamai laiko susitaikyti su ta mintimi, kad gims iškart trys vaikai, todėl tiesiog laukėme ir rūpinomės, kad viskas būtų gerai”, - sakė N.Aleksienė.

Neringos ir Aurimo Aleksų trynukai gimė 34 savaičių. Berniukas svėrė 2140 gramus, mergaitės buvo 50 gramų lengvesnės. Vaikai gimė po motinai ligoninėje atliktos operacijos.

Po dviejų savaičių tėveliai trynukus parsivežė į Šiaulius - į naują keturių kambarių butą. Turėtą dviejų kambarių butą į erdvesnį bustą Aleksai išsikeitė supratę, kad taip stipriai pagausėjus šeimynai, senajame bute bus ankšta.

Mažylių tėtis Aurimas Aleksas dirba AB “Lietuvos dujos” Šiaulių skyriuje inžinieriumi, o mama – AB “LESTO” specialistė. Pora susituokė prieš aštuonerius metus.

Šiauliuose trynukus augina dar dvi šeimos. Viena pora trejetuko susilaukė 2009-aisiais, kita - 1995 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.