Sveikiems santykiams – apribotas mobiliųjų telefonų naudojimas namuose

Šiuolaikinės technologijos leidžia palaikyti ryšį net ir esant tolimiausiuose pasaulio kampeliuose, tačiau kodėl kartais jaučiamės tokie atitolę? Net ir poros, rodos, ima atitolti tik todėl, kad vienas iš partnerių atrodo lyg įnikęs į moderniųjų technologijų šedevrų naudojimą. Kiekvienai sveikus santykius norinčiai palaikyti porelei verta nustatyti tam tikras taisykles, skirtas telefono ar interneto naudojimui tuomet, kai yra kartu. Šitaip vienas kitam skirsite kur kas daugiau dėmesio, nei tą darote, kai po ranka šmėkščioja vis netylantis telefonas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:47 AM

Siūlome keletą taisyklių, kurias galite taikyti ir savo namuose. Tikėtina, kad tai padės labiau susikoncentruoti vienam į kitą:

1. Valgio gaminimo metu ir sėdant prie stalo – jokių telefonų. Jie turėtų būti palikti kitame kambaryje, kad nekiltų pagunda jų maigyti.

2. Namuose esant svečiams ar diskutuojant su antrąja puse – jokių atsiliepimų į skambučius. O ypač tokius, kurie trunka geras 20 minučių. Juk perskambinti galėsite ir vėliau, o nutrūkęs pokalbis išblaškys ne tik jus, bet ir supykdys mylimą žmogų.

3. Jeigu atsiliepti į skambutį tiesiog privalote – darykite tai kitame kambaryje, netrukdomas ir netrukdydamas kitų.

4. Jokių mobiliųjų telefonų, interneto ir planšečių vos tik grįžus iš darbo. Leiskite sau pailsėti bent 2 valandas, skirkite laiko šeimai bei mylimam žmogui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.