Per Kalėdas – daugiau neplanuotų vaikų

Naujausias tyrimas atskleidė, kad artėjanti gražiausia metų šventė gali atnešti ne tik krūvą dovanų, bet ir padovanoti neplanuotą nėštumą. Pasirodo, kad kalėdiniu laikotarpiu net 51 proc. moterų pamiršta išgerti reguliariai vartojamas kontraceptines tabletes, kur kas dažniau naudojasi skubaus atvejo kontraceptinėmis priemonėmis ir turi didesnę tikimybę neplanuotai pastoti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:00 AM

Apklausus 2 tūkst. moterų paaiškėjo, kad 1 iš 6 moterų pamiršta išgerti kontraceptinę tabletę dėl to, kad per šventes padaugina alkoholio. 1 iš 7 – dėl patiriamo streso ir vis greitėjančio švenčių maratono tempo. O štai 28 proc. moterų prisipažino, kad išvykdamos aplankyti giminaičių neretai pamiršta apsaugos priemones.

Įdomu ir tai, kad net 14 proc. moterų skubios kontracepcijos priemonių prireikia... kitą rytą po kalėdinio vakarėlio darbovietėje.

Tyrimą atlikusios bendrovės „Lloyds Pharmacy“ direktorius Tomas Brettas teigia: „Nepaisant to, kad kontraceptinių priemonių užsakymų padaugėja praūžus savaitgaliams, vis dėlto didžiausią pelną gauname lapkričio ir gruodžio mėnesiais, kai artėja didžiosios metų šventės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo