Programavimo studentė kartu pramogauti kviečia nepažįstamus žmones

Ieškote bendraminčių laisvalaikiui? O gal jums atrodo, kad jūsų pažįstamų ratas tiesiog per mažas? Nebūtina registruotis pažinčių svetainėse, nes Lietuvoje nuo šiol egzistuoja naujas pažįstamų rato plėtimo būdas: viešų susitikimų bendruomenė, kuri tokia šiuo metu yra tik viena.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Jan 15, 2014, 1:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:32 PM

Jau metus gyvuojantis susibūrimas „eveBUZZ“ teigia vienijantis jaunus, linksmus ir veržlius žmones, kurie tiesiog ieško realaus bendravimo. Būti jo nariu nieko nekainuoja, o bendruomenės susitikimai vyksta bet kur ir bet kada, nariams tiesiog susitarus socialiniuose tinkluose.

Bendruomenės pramogos varijuoja nuo pyrago kepimo vakaronių iki dalyvavimo švaros akcijoje „Darom“. Šios idėjos iniciatorė, dvidešimt dvejų metų Vilniuje gyvenanti studentė Jurgita Makselytė teigia, kad Lietuvoje gajus stereotipas, jog pažinčių ieško tik vieniši žmonės, yra neteisingas ir viliasi, kad jos suburta bendruomenė plėsis ir už Lietuvos ribų.

- Kodėl gimė sumanymas tokią madą atnešti į Lietuvą?

- Tokios bendruomenės idėja kilo pastebėjus tendenciją, kad nemažai žmonių ieško naujų pažinčių įdomesniam laiko praleidimui, norėdami paįvairinti savo gyvenimą. Ir tai - ne antros pusės paieškos.

Mūsų bendruomenės nariai yra įdomūs ir įvairūs, tad bendraminčių bei veiklos rasti lengva. Dalis žmonių yra labai komunikabilūs ir mėgsta bendravimą su kuo įvairesniais žmonėmis, kiti atsipalaiduoja pabėgdami nuo rutinos, treti nori nuveikti kažką linksmo.

- Su kokiais sunkumais susidūrėte bendruomenės kūrimo pradžioje, o gal vis dar susiduriate?

- Pirmasis mūsų susitikimas, „Pyragų vakaronė“, vyko vieno prekybos centro ketvirtame aukšte. Po dar keleto susitikimų sužinojome, kad mažiausiai penki žmonės tiesiog nerado mūsų susitikimo vietos. Tai išmokė, kad vietos paieškoms ir jos tiksliam aprašui reikia skirti ypatingą dėmesį.

Kitas iššūkis yra visuomenėje nusistovėjęs stereotipas, kad tokių pramogų reikia tik vienišiems, draugų neturintiems žmonėms. Tai - netiesa. Naujos pramogos, o tiksliau kitoks laisvalaikio praleidimo būdas, aktualus visiems. Mūsų susitikimuose didžioji dalis narių yra veiklūs, kupini gyvenimo džiaugsmo žmonės, pasiryžę tuo dalintis ir su aplinkiniais.

- Kaip galima prisijungti prie jūsų bendruomenės? Kuriuose miestuose gyvuojate?

- Šiuo metu susitikimai organizuojami Vilniuje ir Kaune. Kai tik atsiras savanorių ir kituose miestuose, plėsimės. Visa informacija apie vykstančius susitikimus ir mūsų bendruomenės planus šiuo metu yra skelbiama mūsų paskyroje facebook.com svetainėje. Mūsų internetinėje svetainėje www.eveBUZZ.com naujienas jau galima užsiprenumeruoti ir elektroniniu paštu. Bendruomenės narių prašymu, realizavau ir naujienų SMS žinutėmis idėją. Visas jas siunčiu aš pati.

- Kaip pasikeitė bendruomenė nuo pradžios?

- Iš pradžių bendruomenę sudarė draugai ir pažįstami. Vėliau vis daugiau žmonių apie mus išgirdo iš draugų, pamatė plakatus universitetuose ar kavinėse. Iš pradžių dauguma narių buvo tiksliųjų mokslų, informacinių technologijų srities studentai ar neseniai baigę universitetą, kadangi aš pati studijuoju programavimą. Laikui bėgant bendruomenė tapo mišri. Tai padaro ją dar įdomesnę.

- Ką dažniausiai veikiate susitikimų metu? Ar būtinas aktyvus laisvalaikio leidimo būdas tam, kad žmonės pradėtų bendrauti, ar pakanka ramaus pasisėdėjimo?

- Mūsų vakaro programa priklauso nuo susitikimo temos. Šiuo metu organizuojame kelių rūšių susitikimus. Tai - masiniai susibūrimai, kurie būna organizuojami iš anksto, mini-susitikimai, organizuojami ekspromtu (dažnai apie tai sužino būtent SMS prenumeratos nariai), ir savaitiniai susitikimai - protmūšiai, karaoke.

Šiuo metu susitikimus esame organizavę gamtoje, kartodrome, tire, boulingo, biliardo klubuose, kavinėse/baruose ir kitose vietose.

- Ką manote apie internetinių pažinčių ir realaus bendravimo skirtumus? Ar jie dideli?

- Skirtumai dideli. Internetinėse pažintyse trūksta nuoširdumo ir atvirumo, jos dažnai gali būti apgaulingos. Sudėtingiausia, kad bendraudamas su žmogumi internetu, tu negali matyti jo kūno kalbos, kuri gali perteikti tikrąsias žmogaus emocijas ir pasakyti daug daugiau nei žodinė kalba.

Su keliomis kolegėmis universitete neseniai atlikome tyrimą apie bendravimo akis į akį poreikį šių laikų visuomenėje, ir gavome rezultatus, paremiančius faktą, kad žmonės labiau vertina realų bendravimą ir pažintis, kurios užsimezga būtent bendraujant akis į akį, o ne virtualioje erdvėje.

- Kokias tendencijas pastebite nepažįstamų žmonių bendravime vieniems su kitais? Egzistuoja kokie nors žmonių tipažai, kurie paprastai nori jungtis prie jūsų susibūrimo?

- Dažniausiai ateinantys yra 20 – 29 metų, tačiau pasitaiko tiek vyresnių, tiek jaunesnių. Yra smagu kai mūsų susitikimuose žmones skiriantis amžiaus skirtumas tarsi išnyksta. Visi vieni kitus draugiškai priima ir atranda bendrų temų ir interesų.

Pastebėjau tendenciją, kad žmonės, kurie jau yra baigę universitetą, yra dirbantys, dažnai jaučia aplinkos spaudimą, kad galbūt tai - ne jiems, nes pagal nusistovėjusius stereotipus jie turi elgtis taip, kaip įprasta visuomenei – būti rimti, laiką leisti savo draugų rate. Tačiau, sugebėję peržengti šią ribą, jie sugrįžta pas mus nuolat.

- Ar žinote, kaip dalyviai bendrauja paskui? Ar ryšys, išliekantis ir po susitikimų, pasitaiko dažnai?

- Išliekantis artimas ryšys - tikrai dažnas atvejis. Vieni čia atranda draugų bendriems pomėgiams, pavyzdžiui, partnerį bėgiojimui, kiti – pagalbininkus universitetuose, treti – netgi geriausią draugą. Yra tokių, kurie čia surado ir savo antrąją pusę.

- Kokią bendruomenės ateitį matote? Ar turite viziją plėstis į kitus Lietuvos miestus? O gal tai nuo jūsų net nepriklauso?

- Mūsų vizija - stipri ir viską galinti bendruomenė. Lietuvoje mūsų narių jau greitai laukia mobilioji aplikacija, kurios pagalba, kiekvienas galėsime kooperuotis ėjimui į renginius, bendrauti, kurti savus susitikimus ir ateiti į kitų buriamus. Aplikacijos pagalba planuojame padėti telktis ir užsienyje esantiems nariams.

- Ko palinkėtumėte Lietuvos žmonėms?

- Skatinčiau nesidrovėti ir užmegzti naujų pažinčių. Gyvenime vadovaujuosi principu, kad reikia išeiti iš savo komforto zonos, norint augti ir tobulėti. Tad noriu palinkėti atviresnio bendravimo ir paprastesnio požiūrio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.