Prabangiu gyvenimu pasisotinusi maskvietė įsikūrė Jonavoje

Maskvietė stilistė ir kirpėja Irina Gorelyševa paliko Rusijos sostinės turtuolius ir nutarė rūpintis lietuvių grožiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Navickaitė-Kvietinskė

Feb 5, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:17 PM

Moteris su vyru Andrejumi bei sūnumi Vladislavu eilę metų atostogas leisdavo Jonavoje. Šiame mieste Irinos vyro tėvai turėjo butą, tad sutuoktiniai šiame mieste praleisdavo vis daugiau laiko.

Ilgainiui maskviečiai taip įsimylėjo Lietuvą, kad ryžosi iškeisti prabangų gyvenimą dideliame mieste ir persikelti į mažą miestą.

Lietuvoje atkakli moteris ėmėsi nuosavo verslo.

„Kai yra noras dirbti – galima ir kalnus nuversti. Čia nereikia daug pinigų, kad galėtum gerai gyventi. Jei nesėdėsi rankų sudėjęs, tai tikrai užsidirbsi,“ – teigė Irina.

Nors rusai įsikūrė Jonavoje, kiekvieną dieną Irina mašina važiuoja 30 kilometrų iki Kauno, kur daugiau nei metus dirba nuosavame grožio salone „Irėja“. Į Kauną autobusu važinėja ir verslininkės dešimtmetis sūnus Vladislavas – berniukas lanko Aleksandro Puškino rusų gimnaziją.

Irina 15 metų gyveno Maskvoje, ten turėjo savo studiją, kurioje dirbo kirpėja ir stiliste – pasiturintiems rusams kurdavo stilių.

„Maskvoje – viskas kitaip, – prasitarė Irina, – ten laikas – pinigai, visai kitoks gyvenimo rimtas“.

„Mano klientai Maskvoje dažniausiai būdavo tie, kurie neturėjo daug laisvo laiko, tačiau turėjo krūvas pinigų ir norėdavo visas paslaugas gauti vienoje vietoje. Aš jiems darydavau makiažus, šukuosenas, parinkdavau drabužius, jei reikėdavo – eidavau kartu apsipirkti. Maskvoje tokios stilistų paslaugos yra labai populiarios ir daug kas jomis naudojasi“, – sakė Irina.

Maskvoje stilistams mokami solidūs pinigai. Pasak Irinos, drabužių, aksesuarų parinkimas, konsultacijos, plaukų tvarkymas ir makiažas kainuoja apie 600 JAV dolerių (apie 1600 Lt.). Be to klientas išleidžia krūvas pinigų prestižinėse rūbų, batų ir aksesuarų parduotuvėse.

Irina Lietuvoje tokių didelių pinigų, kaip Maskvoje neuždirba, bet tikino, jog daug jai čia ir nereikia.

„Lietuvoje užsidirbu tiek, kad jausčiausi komfortiškai“, – neslepė jauna moteris.

Maskvoje viskas daug brangiau kainuoja. Vidutiniškai už pietus restorane vienas žmogus sumoka apie 100 JAV dolerių (apie 270 litų), jau nekalbant apie pramogas ir kitas išlaidas.

Maskvoje, pasak Irinos, daryti karjerą verta, kol esi jaunas ir neturi šeimos. Tačiau, norint sutaupyti, reikia turėti nuosavą gyvenamąją vietą, antraip teks dirbti tik tam, kad galėtum susimokėti už buto nuomą ir mokesčius.

Vietiniai maskviečiai gauna neblogus atlyginimus, bet ten gyvena ir daug atvykėlių iš Azijos – jie dirba aptarnaujančio personalo darbus, uždirba nedaug ir gyvena po 10 žmonių viename kambaryje.

„Lietuvoje gyvenimas daug sėslesnis, žmonės daug ramesni, mažiau įtampos. Sūnaus mokykla Maskvoje buvo labai toli, visur jį reikėdavo vežioti, daug laiko praleisdavome kamščiuose. O čia, nors ir gyvenam Jonavoje, o sūnus mokosi rusų gimnazijoje Kaune, į pamokas autobusu nuvažiuoja pats. Toks gyvenimo būdas mums daug priimtinesnis“, – pasakojo Irina.

Irinos vyro verslas liko Maskvoje, todėl darbo reikalais jis dažnai išvyksta – kartais net kelis kartus per savaitę.

„Mums tie atstumai neatrodo dideli – tūkstantis kilometrų iki Maskvos mašina visai negąsdina. Turime butą ir Minske, tad dažnai ten sustojame pernakvoti, o tada kitą dieną keliaujame toliau“, –pasakojo jauna moteris.

Irinos salone dirba septynios darbuotojos, klientams siūlomos kirpimo, manikiūro, makiažo, masažo paslaugos.

Kartais pas Iriną atvažiuoja apsikirpti ir jos buvę klientai iš Maskvos - jiems čia pigiau.

Maskvoje Irinos nuomone, klientai kitokie nei Lietuvoje. Rusai moka didelius pinigus, tačiau ir daug daugiau reikalauja, yra priekabesni. Lietuvoje žmonės tolerantiškesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.