Šeši dalykai, kuriuos privalo daryti tikras draugas

Nemažai žmonių skundžiasi, kad yra vieniši, neturi draugų. Taip nutinka dėl kelių priežasčių. Žmogus gali būti labai uždaras, nedrąsus, nepasitikintis. Tačiau peržvelgęs savo gyvenimo biografiją, neabejotinai, net ir pats didžiausias užsidarėlis prisimins, jog kažkada turėjo ne vieną ir ne du draugus.

Širdingi pokalbiai ir atviravimai – išties naudingi. Pagirkite draugą pasiekus užsibrėžtus tikslus, kartu išbandykite kažką naujo, nepamirškite priminti, koks jis jums svarbus. Vienas kito palaikymas – vienas iš tvirtos draugystės elementų.<br>123rf.com nuotr.
Širdingi pokalbiai ir atviravimai – išties naudingi. Pagirkite draugą pasiekus užsibrėžtus tikslus, kartu išbandykite kažką naujo, nepamirškite priminti, koks jis jums svarbus. Vienas kito palaikymas – vienas iš tvirtos draugystės elementų.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2014, 1:07 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:04 AM

Kiekvienas doras žmogus, nepriklausomai nuo temperamento, gali  susirasti draugų.

 Kur kas sunkiau draugystę užmegzti egoistams, cinikams, kurių meilė žmonėms yra tik apsimestinė. Tokiu atveju vienišumo priežasčių jiems reikėtų ieškoti savyje. O dabar suteiksime kelis patarimus tiems, kurie yra patyrę draugystės vertę ir tai norėtų pakartoti.

1. Raskite laiko

Įtraukite susitikimą į savo tvarkaraštį, kad su draugu galėtumėte matytis reguliariai. Štai, pavyzdžiui, kartą per savaitę lankykite jogos pamoką.

„Tačiau net ir po užsiėmimų skirkite vienas kitam dėmesio. Galite pasikalbėti apie dienos įvykius ar rytdienos planus gerdami arbatą ar vaisinį kokteilį“, – pataria Shasta Nelson, GirlFriendCircles.com generalinė direktorė.

Dauguma moterų artimiau susidraugauja po 6-8 susitikimų, maždaug po dviejų mėnesių kassavaitinio sporto kartu.

2. Skleiskite pozityvumą

Širdingi pokalbiai ir atviravimai – išties naudingi. Pagirkite draugą pasiekus užsibrėžtus tikslus, kartu išbandykite kažką naujo, nepamirškite priminti, koks jis jums svarbus. Vienas kito palaikymas – vienas iš tvirtos draugystės elementų.

3. Bendrauti – bet kokia kaina

Trumpoji SMS žinutė yra puikus būdas parodyti, kad galvojate apie rūpimą žmogų. Tačiau jokiais būdais neleiskite, kad tai pakeistų tiesioginį bendravimą.

„Susitikite akis į akį – štai tuomet ir įvyksta tikrasis pokalbis. Internete negalite klausti, laikyti už rankos ar duodi „penkis“, – tikina Sh.Nelson.

4. Nebūkite toks, kaip ir visi

Pagalbininkas „Facebook“ primena, kad reikia pasveikinti draugą su gimtadieniu ar sužadėtuvių proga.

„Taip yra sumenkinama įvykio reikšmė“, – teigia J.Yageris, knygos „Friendshifts“ autorius.

Išsiskirkite iš kitų paskambinęs ar nusiuntęs mielą pasveikinimo atviruką.

5. Paskambinkite

Jei nebegalite matytis taip dažnai, kaip buvote įpratę – paskambinkite nors kartą į mėnesį. Kuo daugiau praeina laiko, tuo mažesnė tikimybė sulaukti skambučio. Paskambinęs nekalbėkite apie tai, koks siaubingas jūsų viršininkas, bet bendraukite jums abiems rūpinčiomis temomis.Rinkitės laiką, patogų abiems.

6. Išmokite klausytis

„Nebūtina žinoti kiekvienos smulkmenos, bet nepakenks telefone pasižymėti draugo gimimo datą, šeimos narių vardus“, – teigia J.Yageris.

Kai susitiksite kitą kartą, pratęskite ankstesnįjį pokalbį. Parodykite, kad tikrai klausėtės, o ne tiesiog linksėjote ir gražiai šypsojotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.