Vyriškas tradicijas puoselėjantys aludariai nepamiršo moterų

„Tikri vyrai žino, kaip nustebinti moterį“, - juokavo vilnietė Marina, išėjusi iš sostinės „Akropolyje“ esančios „Maxima“ parduotuvės. Moteris, kiekvieną savaitgalį apsiperkanti toje pačioje parduotuvėje, kovo 8-ąją gavo pavasarišką dovaną – kostiumuoti vyrai, pažymėti „Tauro“ alaus ženklais, jai įteikė tulpę. „Tai ne pirmoji gėlė šiandien – iš pat ryto gavau puokštę iš savo vyro. Tačiau šis pasveikinimas – labai netikėtas. Jaučiuosi pakylėta. Grįžusi namo vyrui pasakysiu, kad mane pasveikino Tauras. O koks Tauras – tegu jis pats aiškinasi“, - valiūkiškai nusišypsojo vilnietė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2014, 5:04 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:31 PM

Aludarių surengta akcija daug džiaugsmo suteikė ne tik vilnietėms – Tarptautinę moters dieną gėlių žiedus iš „Tauro“ ženklais pažymėtų vyrų gavo moterys, apsilankiusios „Maxima“ parduotuvėse, esančiose Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“.

Tulpėmis buvo apdovanotos visos dailiosios lyties atstovės, užsukusios į alaus skyrių, net ir tos, kurios neketino pirkti alaus.

Nuomonė, esą kovo 8-oji – sovietmečio atgyvena, vis retesnė. „Kuo daugiau švenčių, tuo smagiau gyventi“, - juokėsi tulpės žiedą gavusi vilnietė Vaida, į parduotuvę ji su vyru užsukusi skanėstų šventinei vakarienei. Ši vilniečių pora niekada nepamiršta pažymėti Moters dienos.

Nuo 1911 metų kovo 8-osios, kai Tarptautinė moters diena pirmą kartą buvo paminėta Vokietijoje, Australijoje, Danijoje, Švedijoje, ši šventė ne kartą keitė savo veidą.

Nors ji atsirado dėl politinių priežasčių, moterims ėmus kovoti dėl lygių teisių su vyrais, dabar moterys nelinkusios šios šventės politizuoti, vis daugiau jų nori tądien palepinti save ir pasimėgauti ypatingu vyrų dėmesiu.

Kad tikri vyrai nepamiršta tądien pasveikint moterų, patvirtina ir floristai. Jų teigimu, šiai šventei nuperkama daugiausiai gėlių – jos nesugebėjo nukonkuruoti kitos su meile susijusios šventės, pavyzdžiui, Valentino diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.