Meilė prasideda tada, kai išblėsta susižavėjimas

Jei norite būti laimingi, investuokite į santykius. Nėra abejonės, kad artimus santykius su draugais, šeima ir mylimu žmogumi puoselėjantys žmonės yra laimingesni. Deja, kai kurias gyvenimo pamokas išmokstame per vėlai.

Tikri jausmai yra neatsiejami nuo mokėjimo partneriui atleisti nuoskaudas.<br>123com.rf nuotr.
Tikri jausmai yra neatsiejami nuo mokėjimo partneriui atleisti nuoskaudas.<br>123com.rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-12 16:50, atnaujinta 2018-02-15 12:01

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt primena keletą dalykų, kuriuos dažnai suprantame per vėlai.

1. Kito žmogaus negalima pakeisti. Kartais prieš ištekant ar vedant manoma, kad vėliau bus galima pakeisti tas partnerio savybes, kurios itin erzina. Deja, taip nutinka retai. Šis klaidingas mąstymas atsiranda dėl įsitikinimo, kad vienintelė tiesa yra jūsų tiesa. Jei jūsų partneris turi kitokią nuomonę, turi išmokti ją priimti. Atminkite, kad vienintelis žmogus, kurį galite pakeisti, esate jūs.

2. Priešingybės traukia ne visada. Tiesa, kad priešingybės traukia. Tačiau tiesa ir tai, kad ši trauka dažniausiai būna labai trumpalaikė. Panašios vertybės ir požiūris į gyvenimą visgi yra harmoningų ilgalaikių santykių garantas. Dar daugiau – tas pats socialinis sluoksnis, išpažįstama religija ar panašus išsilavinimas padidina šansus, kad pavyks sukurti darnius santykius ir drauge nugyventi visą gyvenimą. 3. Svarbu sutarti su aplinkiniais. Visi žinome, kad būsime sveikesni ir laimingesni, jei nerūkysime, nevartosime alkoholio, sportuosime ir sveikai maitinsimės. Tačiau daugelis pamiršta, kad prie šio sąrašo reikia pridėti ne mažiau svarbų dalyką – stiprius socialinius ryšius. Nėra abejonės, kad kuo daugiau turite gerų draugų ir kuo geriau sutariate su aplinkiniais (šeimos nariais, giminėmis, bendradarbiais, studijų draugais ir t.t.), tuo laimingesni esate.

4. Meilė prasideda tada, kai išblėsta susižavėjimas. Pernelyg dažnai poros galvoja, kad jei partneriai tinka vienas kitam, tarp jų nekyla didelių konfliktų. Tikėdami tuo kai kurios poros nutraukia santykius po pirmųjų barnių, nors galbūt ir tinka vienas kitam. Tačiau nereikėtų susižavėjimo painioti su meile. Tikri jausmai yra neatsiejami nuo mokėjimo partneriui atleisti nuoskaudas.

5. Visada pradėti reikia nuo savęs. Kai kalbame apie darnių santykių kūrimą, labai svarbu suprasti, kad pradėti turėtumėte nuo savęs. Tik tuomet, jei būsite laimingas (-a), galėsite kurti harmoningus santykius su aplinkiniais. Nuspręskite, ką norite gyvenime pasiekti, ir būtinai to siekite. Kad ir kas nutiktų, stenkitės visada būti savimi ir puoselėti savo vertybes.

6. Klausyti reikia ne žodžių, o veiksmų. Neverta dėtį daug pastangų kuriant santykius, kurie vis tiek neturi ateities. Darnūs ir harmoningi santykiai įmanomi tik tada, jei dėl jų stengiasi abu partneriai. Jei pastangos yra vienpusės, deja, greičiausiai nieko nepavyks. Todėl kreipkite daugiausia dėmesio ne į tai, ką kalba jūsų partneris, o į tai, kaip jis elgiasi. Pavyzdžiui, jei jis (ji) jus išdavė kelis kartų, tačiau prašo atleidimo ir tikina, kad myli tik jus, turėtumėte suprasti, kad tikriausiai bus ir dar vienas kartas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.