Kodėl moterys kartais meluoja, jog patyrė orgazmą?

Tuo tarpu moterys taip elgiasi stebėtinai dažnai: mylintis dejuoja, aimanuoja ir net garsiai šaukia, apsimesdamos, jog įkopė į aukščiausią palaimos viršūnę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-09 23:21, atnaujinta 2018-02-14 03:00

Pripažinta, kad vyrai yra egoistai, - ir pirmiausia sekso metu. Daugumai jų veikiausiai niekuomet net netoptelėtų mintis tik suvaidinti didįjį „o" savo mylimosios labui.

Tuo tarpu moterys taip elgiasi stebėtinai dažnai: mylintis dejuoja, aimanuoja ir net garsiai šaukia, apsimesdamos, jog įkopė į aukščiausią palaimos viršūnę.

Apie tokius silpnosios lyties atstovių manevrus žinoma seniai: jau prieš šimtą metų psichologai išsiaiškino, kad sutuoktinės kartais tik apsimeta patyrusios orgazmą. Tik liko nežinoma, kur glūdi jų tokio elgesio priežastis.

Regis, JAV psichologei Erin Cooper pavyko prasiskverbti į šios apgavystės gelmes. Ir tai itin svarbu: nė vienas elgesys nesukelia didesnių lyčių tarpusavio nesutarimų, kaip suvaidintas orgazmas.

Statistikos duomenys byloja, jog taip daug kartų elgėsi beveik kiekviena moteris, tuo tarpu dauguma vyrų teigia, jog jiems niekada nėra tekę apgaudinėti partnerės.

Psichologė E.Cooper sukūrė „Faking Orgasm Scale" („Suvaidinto orgazmo skalė"). Ir, anot tyrėjos, pirmąją, tokios rūšies.

Iki šiol buvo tvirtai manoma: seksualinę palaimą moteris suvaidina pirmiausia norėdama partnerį ar sutuoktinį „įtvirtinti" kaip šaunų meilužį. Taip ji gelbsti jo savivertę ir santuokinio gyvenimo ramybę.

Be to, manoma, kad tolesnių sekso žaidimėlių nenorėjusi moteris suvaidintu orgazmu pasinaudodavo kaip priemone, kad galėtų keliauti į miego karalystę.

E.Cooper apklausa, kurioje dalyvavo 481 moteris nuo 18 iki 32 metų atskleidė stulbinančius rezultatus: akivaizdu, kad kai kurioms silpnosios lyties atstovėms sunkus alsavimas ar šnopštimas joms pačioms įžiebia aistros.

„Ši strategija - viena iš daugelio priemonių, kurią moteris padidina savo seksualinius potyrius", - komentavo E.Cooper.

Tik visai neseniai britų tyrėjai atskleidė, jog garsiai reiškiamomis emocijomis moterys skatina ir atitinkamą vyrų elgesį. Akivaizdu, kad silpnosios lyties atstovių dejonės, aimanos įžiebia vyrišką orgazmą - vadinasi pastojimo galimybę.

Mokslininkai sutriko, kai išsiaiškino, jog net tikro susijaudinimo metu moteriškos dejonės, aimanos gali būti tikslingai valdomos. Anksčiau buvo manoma, kad garsiai reiškiamas geismas - tai nevalingas, instinktyvus jausmų parodymas.

Į apgaulę dėl neva patirto aukščiausio palaimos taško dar niekada nebuvo žvelgiama palankiai. Ir tai, kad orgazmą moteris suvaidina savanaudiškumo, egoizmo sumetimais, ją diskredituoja.

Psichologė E.Cooper tvirtina, kad šią silpnosios lyties praktiką reikia vertinti ne taip negatyviai.

E.Cooper nemažiau nustebino ir tai, kad tokią nuodėmę padaro ir vyrai. Pasak E.Cooper, 25 procentai visų vyrų suvaidina orgazmą. Kokiu būdu jiems tai pavyksta turėtų paaiškėti po tolesnių tyrimų.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.