Senelių dovana anūkams: kiekvienam po tvenkinį, o anūkei – sala

Monikos ir Stasio Diržių sodyboje Alytaus rajone, Tolkūnų kaime, palypėjus ant pirtelės laiptų atsiveria įspūdingas vaizdas: tolumoje žydinčios tulpės bei pačių sugalvotų ir iškastų tvenkinių formos. M.Diržienė prisipažino, kad kiekvienas tvenkinys yra skirtas anūkui. Kadangi jų yra keturi, o tvenkinių - tik trys, mažiausiajai anūkei sodybos savininkai paskyrė nedidelę salą, esančią vieno iš tvenkinių viduryje.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Indrelytė (alytusplius.lt)

May 14, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:33 PM

Miestą į kaimą iškeitę alytiškiai Diržiai džiaugiasi kiekviena diena, praleista savo sodyboje. Anksčiau čia atvažiuodavę tik savaitgaliais, jau šešerius metus Diržiai sodyboje gyvena nuolat.

M. Diržienė sakė, kad gyventi gamtoje daug smagiau. Čia moteris pasisodinusi magnoliją, sakurą, gausybę tulpių bei narcizų, dešimtis lazdynų. „Magnolijos žiemai nedengiame specialia plėvele, ji išžiemoja ir taip“, - pastebėjo Monika.

Didelėje, daugiau nei penkių hektarų teritorijoje, prieš 14 metų nieko nebuvo – tik plynas laukas, vietomis apaugęs krūmais. „Darbai prasidėjo, kai Stasys išėjo į pensiją, 2000-aisiais metais. Atvažiuodavome tik savaitgaliais pernakvoti, o išėjus į pensiją ir man, prieš šešerius metus, persikėlėme gyventi į sodybą“, - pasakojo moteris.

Simbolių vaikams Diržių sodyboje yra ir daugiau. Ant kalnelio, supilto iš sodybos teritorijoje surinktų akmenų, stovi dviejų žiedų skulptūra, kuri alytiškių rojaus kampelyje atsirado dukros vestuvių metinių proga. Dar viena skulptūra yra skirta anūkei Emutei.

Savo rankomis pastatytą namą S. Diržys projektavo pats. „Namas buvo numatytas truputį mažesnis, bet Monika miegamojo norėjo pirmame aukšte, sakė senatvėje miegoti į antrą aukštą neisianti. Todėl teko namo projektą truputį pakoreguoti“, - pasakojo Stasys.

Alytiškiai sakė miesto nepasiilgstantys, mat į Alytų per savaitę važiuoja mažiausiai du kartus.

Savo sodyboje Diržiai turi ir gyvulių: karvę bei keletą triušių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.