Lady Gaga atidavė muzikai jaunystę, o gavo traumas ir vienatvę

Ji niekada nenustoja dirbti: kuria dainas duše, o miegodama sapnuoja naujus kostiumus. Ji nuolat apsupta apsaugos komandos ir net kelių asistentų. Per keletą mėnesių gali pasitaikyti tik vienas vakaras, kurį ji gali skirti sau. Tad ar verta stebėtis, kad ekscentriškoji dainininkė Lady Gaga vieniša?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:28 PM

Ekscentriškosios atlikėjos Lady Gagos (Stefani Joanne Angelinos Germanottos, 28 m.) talentai prabudo anksti: ji greitai perprato natas, mokėsi skambinti fortepijonu, pradėjo dainuoti, subūrė grupę.

Jau tada Stefani išeidavo į sceną vilkėdama pačios susikurtus ekstravagantiškus kostiumus: iš D dydžio liemenėlių siuvo kombinezonus, uogiene ar flomasteriu ant kūno vaizduodavo kraują, o kartą į sceną išėjo su „skrybėlaite“ – tikrų gėlių vazonu ant galvos.

Šiokiadieniais moksleivė to negalėjo sau leisti, bet scenai viskas tiko. Kuo bjauriau ji elgėsi, tuo labiau patiko publikai. Tik tėvai buvo labai sunerimę dėl dukters pomėgio naktimis dainuoti abejotinos reputacijos Žemutinio Ist Saido (Niujorkas) restoranėliuose.

Stefani tėvas ne kartą bruko kyšius šių užeigų apsauginiams – pavyzdžiui, klubo „Bitter End“, kur rengė pasirodymus transvestitai ir striptizo šokėjos, kad tik jie neįleistų jo dukters.

Tėvas buvo vienintelis žmogus, kurio autoritetą Stefani pripažino. Ir tik subrendusi išmoko ironiškai vertinti jo griežtumą.

Pavyzdžiui, tatuiruotėmis ėmė puošti tik kairę kūno pusę: „Paklūstu tėvo valiai! Jis nuolat prašo manęs bent iš dalies likti normaliu žmogumi!“

Tikrai įžymia Stefani tapo būdama septyniolikos. Pamatęs klube neįprastai atrodančią merginą madingas tų laikų prodiuseris Robas Fusari pakvietė ją dalyvauti populiariame televizijos projekte „Menų mokykla“.

Eterio išvakarėse prodiuseris sugalvojo merginai sceninį slapyvardį – Lady Gaga, nukopijavęs jį iš populiariosios muzikos grupės „Queen“ dainos „Radio Gaga“. Vėliau R.Fusari pasakojo, kad Stefani taip maivėsi ir staipėsi, kad priminė jam Freddie Mercury jaunystės metais.

Lady Gagos dainavimą per televizorių išgirdęs iš Senegalo kilęs amerikiečių reperis Aliaune Badara Akonas Thiamas pasiūlė jai bendradarbiauti kuriant ir prodiusuojant dainas, supažindino su įrašų studijomis.

Pirmasis Lady Gagos albumas „The Fame“ tapo sensacija. Ir antrasis, ir trečiasis taip pat. Jos dainos buvo beveik visų pasaulio šalių populiariausių muzikos įrašų lyderės.

Daug vėliau, jau tapusi pasaulio superžvaigžde ir duodama tiesioginiame eteryje interviu žurnalistui Grahamui Nortonui, atlikėja prisipažino: „Metai bėgo, o vaikystėje prasidėjusios mano slėpynės su vaiduokliais nesibaigė. Mėginau nešioti peruką, natūralią plaukų spalvą naikinau taip stipriai, kad pusė jų iškrito. Dariau daug ką, kad bent išoriškai nebūčiau panaši į save, bet tie balsai, kuriuos girdėjau nuo vaikystės, mane atrado ir vėl neduoda ramybės.“

Už mįslingo Lady Gagos prisipažinimo, esą „darė ir daug ką kita“, slėpėsi plastinės operacijos.

Stefani visiškai pakeitė veidą, akių pjūvį – viena jos akis nuo gimimo buvo mažesnė už kitą, pasmakrės, lūpų, nosies ir skruostikaulių formą, „susikūrė“ nenatūralų vapsvos liemenį, pašalindama du apatinius šonkaulius ir išsiurbdama riebalus nuo pilvo bei strėnų.

Pajutusi savojo „aš“ pokyčių skonį Lady Gaga ir gyvenime teikė pirmenybę vaidybai: akį rėžiantis grimas, suknelė iš šviežios mėsos gabalų, tankiausios blakstienos, 30 cm nuo žemės pakeliantys batai ar basutės.

Po tokių įspūdingų pasirodymų Lady Gagos akys vakarais ašarodavo, ji nejausdavo kojų.

Atrodė, kad atlikėja atrado savo laimės kelią – nesibaigiančio žaidimo kelią, šou, kuris truks amžinai.

Lady Gagos karjera staigiai kilo į viršų, ir ji greitai pateko į turtingiausių Amerikos moterų penketuką. Guminės jos veido lėlės tapo labai paklausios sekso reikmenų parduotuvėse.

Pirmojo ryškumo žvaigždės, įskaitant Britney Spears ir Jennifer Lopez, kone ant kelių maldavo Lady Gagos parašyti joms dainą.

Visi jos diskai tapo auksiniai ar platininiai, ji dešimtimis kaupė prestižinius apdovanojimus – nuo MTV statulėlių iki „Grammy“.

Į Guinnesso rekordų knygą Lady Gaga pateko kaip populiariausia interneto portalų moteris, žurnalo „Time“ surengtos apklausos duomenimis, buvo įtraukta ir į įtakingiausių pramogų verslo žmonių šimtuką.

2010 metų spalį ekscentriškoji dainininkė tapo pirmąja atlikėja muzikos istorijoje, kurios vaizdo klipų peržiūros svetainėje „YouTube“ persirito per milijardą.

Žiniasklaidai Lady Gaga nuolat pažerdavo kvailų pareiškimų ir jie žaibiškai pasklisdavo po viso pasaulio spaudą. Daug triukšmo sukėlė atlikėjos žodžiai, pasakyti Howardo Sterno pokalbių laidoje: „Kaip gaila, kad negimiau septintajame dešimtmetyje: tuomet būčiau turėjusi galimybę suvilioti Johną Lennoną ir manęs nebūtų sustabdžiusi jokia Yoko Ono – būčiau jai nupešusi plaukus.“

Lada Gaga pareiškė ketinanti tapti pirmąja atlikėja, kuri surengs koncertą atvirame kosmose 2015-ųjų pradžioje. Už šią kelionę ekscentriškoji atlikėja jau įmokėjo pradinį įnašą – 250 tūkst. dolerių.

Lady Gaga pradėjo domėtis turtingi vyrai. Sklido kalbos apie paslaptingą rusų milijardierių, paskui amerikiečių verslininką, vardu Speedy. Jis su atlikėja ilsėjosi prabangiausiuose pasaulio kurortuose, plaukiojo jachta, lankėsi rinktiniuose restoranuose.

Bet Lady Gagos meilės romanai užgesdavo taip pat tyliai kaip įsiliepsnodavo. Neilgai truko ir jos draugystė su naktinio klubo vadybininku muzikantu Lucu Carlu. Ir jis nenorėjo būti dar vienu Lady Gagos berniuku žaisliuku – jie išsiskyrė.

Paskui garsiąją atlikėją velkasi ir neįsiplieskusio romano su Marilyn Mansonu istorija. Jis madingajai dainininkei atsiuntė žinutę su savo mobiliojo telefono numeriu ir kvietimu užsukti į jo namus pavakarieniauti.

Marilyn Mansonas gyveno senovinėje kolonijinio stiliaus viloje vakarinėje Holivudo dalyje. Jis pasitiko Lady Gagą be savo siaubingo grimo, ir ji, žvelgdama į nuvargusį dėdulę liūdnomis akimis, neatpažino žvaigždės.

„Palaikė jį tarnu. Kai plačiai nusišypsojo, jo veidas ir judesiai jai pasirodė kažkur matyti.

Marilyn Mansonas, kurio tikrasis vardas ir pavardė skamba kasdieniškai – Brianas Hugh Warneris, kaip ir Stefani, mėgsta žaisti. Jis pasirodė jai tarsi pasenęs vaikas, paauglys, atkakliai ignoruojantis suaugusiųjų pasaulio taisykles.

Brianas surengė Stefani ekskursiją po savo namus, pasigyrė sukaupta priešpiečių dėžučių, lėlių, beždžionių statulėlių, itin mėgstamo DVD formato animacinio serialo „Skubis Du“ kolekcija.

Paskui pademonstravo tapybos darbus: sau jis tapydavo peizažus ir bičiulių portretus, o viešumai – nuogas garsenybes, hermafroditą Adolfą Hitlerį, žmogaus vidaus organų fragmentus.

„Juk reikia kažkaip palaikyti didžiojo ir siaubingo Marilyn Mansono įvaizdį“, – pasakė jis gūžtelėjęs pečiais.

Po raviolių ir karšto šokolado atlikėjas pradėjo girtis visą kūną išmarginusiomis tatuiruotėmis: kaukolėmis, velnio snukiais, oranžiniais voratinkliais, komiksų personažais.

„Ar žinai, kad viena mano akis stiklinė, nes tikrąją kartą ištraukiau ir suvalgiau?“ – užsimiršęs baisiu balsu ištarė Marilyn Mansonas.

Bet vietoj atsakymo pamatęs rūgščią viešnios grimasą pokalbį greitai nukreipė kita tema. Kas jau kas, bet apsimetėlė Lady Gaga puikiai žinojo, kas slepiasi po tokiais išsišokimais!

„Geriau parodyk žiedą su raudonu ametistu ir rudu voru. Norėčiau tokį nusipirkti. Kur jį gavai?“ – paklausė ji Briano.

Pokalbis ne itin mezgėsi. Brianą nervino, kad vakarienei pakviestos scenos garsenybės neveikia nė viena anksčiau patikrinta viliojimo priemonė. Gal dėl to, kad Lady Gaga tokia pat kaip jis?

Ir nors vėliau į žiniasklaidą pateko informacija apie slaptus Marilyn Mansono ir Lady Gagos susitikimus, šie gandai sklandė neilgai ir greitai nutilo. Meilės romanas neužsimezgė.

O štai su televizijos serialo „Vampyro dienoraščiai“ žvaigžde Tayloru Kinney pavyko. Žinoma, ne viskas klostėsi kaip sviestu patepta. T.Kinney negalėjo likti abejingas savo mylimą moterį matydamas scenoje.

Lady Gaga nesivaržydama nusimesdavo viską – iki paskutinio skudurėlio, pasilikdavo tik su peruku. Lūpų dažais apvedžiodavo krūtų spenelius, apsilaižydavo lūpas ir gundomai imdavo stūgauti.

Jai nieko nereiškė išeiti į sceną su kyšančiu pro kelnaites tampono raišteliu, leisti fejerverkus iš liemenėlės, meluoti, neva esanti biseksuali ar moteris, turinti tarp kojų kažką ilgą.

Lady Gaga ne kartą supykino scenoje, bet ir to ji nesigėdijo. Kad iš tokios mielos merginos liejasi šlykštus vulgarumas, T.Kinney net įsivaizduoti negalėjo.

Bet jam buvo aišku, kad scena mylimajai – narkotikas arba skaistykla, kodas, atveriantis visus jos vidaus šliuzus, kurie sulaiko beprotiškiausias ydas ir svajones.

Bet išlikdavo nuostabus stiprus balsas, puikios melodijos su keistokais tekstais, muzika, kuri supurtydavo ir visus – be išimties – erzindavo.

Tačiau T.Kinney labiau patiko Stefani, kuri rausdavo, kai jis pirštų galiukais vedžiojo jai po veidą, ar kentėjo priaugusi nereikalingų kilogramų. Šita Stefani buvo nešneki, svajinga, romantiška, jai patiko kurti pasakiškus jų bendros ateities planus.

Stefani norėjo iškelti vestuves Tayloro gimtinėje Lankasteryje (Pensilvanijos valstija), o inkarą nuleisti gūdžiame Montanos valstijos miške, turėti fermą, visureigį ir dirbtinį tvenkinį, į kurį galėtų į valias mėtyti akmenukus, – tai ypač mėgo vaikystėje.

Taip, ji norėjo pagimdyti Taylorui vaiką. Ir nors jis nesuprato, kaip ir kada visa tai įgyvendinti, nes jos darbai ir gastrolės sudarytos dvejiems metams į priekį, Stefani kažkodėl buvo įsitikinusi, kad dėl to kaltas ne jos užimtumas, kad ji galinti gyventi, kaip nori, ir daryti viską, kas tik jai šaus į galvą.

Deja, tai buvo tik iliuzija. Stefani ir Tayloras niekada ir niekur negalėjo pabūti vieni netrukdomi: jos mobilusis telefonas nuolat skambėjo, kas nors nuolat ką nors primindavo ar siūlydavo.

Stefani niekada negalėjo žinoti, kaip baigsis vakaras ir kur jai bus pasiūlyta važiuoti išaušus.

Iš pradžių Tayloras visur bastėsi su Stefani. Jis suprato, kad labai greitai pavirto nepakeičiamu mylimosios žygio atributu: kelioniniu pledu ar pripučiamąja pagalve.

Pasirodė, kad kelionėse bendrauti su Stefani ir tuo labiau mėgautis meilės žaidimais beveik neįmanoma: ji siaubingai pavargdavo, kentėjo nuo galvos svaigimo, baisių kojos skausmų – reumatologai skyrė jai stiprių nuskausminamųjų vaistų.

Tayloras nuolat laukė: Stefani žvilgsnio, žodžio, švelnumo, bučinio. Bet visa tai nutikdavo paskubomis, greitai, abejingai. Ir su šia išdirginta ir iškankinta jauna moterimi jis ketino pasislėpti gūdžiame Montanos miške ir susilaukti vaikų? Kada? Kaip?

Turnė per pasaulį metu Stefani kojas sukaustė toks stiprus skausmas, kad ji parkrito ir nebegalėjo atsikelti. Lady Gaga ant rankų buvo išnešta į užkulisius, atvykę medikai diagnozavo stiprų sąnarių uždegimą.

Atlikėjai teko apsispręsti: skubi operacija ar likęs gyvenimas neįgaliojo vežimėlyje. Lady Gagai teko atšaukti koncertus, gultis į ligoninę, ruoštis ilgiems reabilitacijos mėnesiams.

Sužinojęs apie mylimosios nelaimę Tayloras nutraukė darbą filmavimo aikštelėje, nekreipdamas dėmesio į supykusius režisierių ir prodiuserį. Nuskubėjo į oro uostą ir atskrido pas mylimą moterį.

Operacija buvo sėkminga. Kad ir kaip žiauriai skambėtų, T.Kinney buvo dėkingas tiems prakeiktiems sąnariams, dėl kurių Stefani teko kuriam laikui atsisakyti savo įtempto darbų grafiko, laikytis lovos režimo.

Bet ir sirgdama, dejuodama iš skausmo Stefani ir toliau pasirašinėjo kažin kokius dokumentus, sutiko demonstruoti naują „Versace“ kolekciją, surengti koncertą tai šen, tai ten.

Tayloras suprato, kad jų meilei ir vėl nėra laiko. Ko jis dar gali tikėtis? Geriausiu atveju atsisveikinti su savo profesija ir tapti bevaliu namų šeimininku, gyvenančiu pinigus kalančios žmonos sąskaita.

Ne, jam visiškai nepatiko amžinai po pasaulį besiblaškančios žmonos šešėlio vaidmuo. Be to, tolimoje Čikagoje aktoriaus T.Kinney laukė įdomūs filmavimai, gerai apmokamas darbas ir moteris, kuri buvo pasirengusi bet kuriuo metu nueiti su juo į barą, susirangyti ant sofos ir žiūrėti filmus ar apskritai neišlipti iš lovos.

T.Kinney buvo labai gaila Stefani: ji nenorėjo pripažinti realaus gyvenimo. Bet juk kada nors jai teks tai padaryti. Ir ką tuomet pajus? Ką pamatys?

Pašlijusių nervų, ligotą moterį, kurią paliko visi vyriškiai, nes ji niekada nerasdavo jiems laiko? Muzikai ji atidavė geriausius savo jaunystės metus, bet už tai gavo tik traumas ir vienatvę.

2011 metų lapkričio pradžioje aukštuomenės sluoksniuose pasklido gandas, kad Lady Gagą kone vestuvių išvakarėse paliko jos jaunikis, televizijos serialo „Vampyro dienoraščiai“ žvaigždė T.Kinney.

Gražuolis aktorius įvardijo ir savo poelgio priežastį: darbo grafikų nesutapimas ir nuolatiniai išsiskyrimai.

„Nusprendėme kurį laiką pagyventi atskirai. Planų neturime, o kas bus rytoj, nežinau“, – toks buvo Lady Gagos atsakymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.