Sporto komentatorius R. Petrauskas – trijų dukterų pribuvėjas

Sporto komentatorius, televizijos laidų vedėjas ir rašytojas Robertas Petrauskas (38 m.) – pagerbtas tarp moterų. Liepos 3-ąją jam gimė trečioji duktė Agota. Gimdyme dalyvavęs vyras džiaugėsi, kad mergaitė, tarsi žinodama, koks svarbus jos tėvui futbolas, gimė tą dieną, kai Brazilijoje vykusiame pasaulio vyrų futbolo čempionate buvo poilsio diena.

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Jul 24, 2014, 2:09 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:27 PM

Ateidama į pasaulį naujagimė tarsi nusipelnė Agotos vardo, nes graikų kalboje jis reiškia būti gerai, kilniai, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „Gyvenimo būdas" .

Šis vardas mergaitei buvo išrinktas po ilgų diskusijų. Laimingas tėvas prasitarė, kad jei ji būtų atėjusi į pasaulį liepos 6-ąją, jai būtų tekęs Mortos vardas.

Robertas neslėpė, kad vardą naujagimei pavyko išrinkti tik šeimos referendume, kur kiekvienas narys turėjo veto teisę. Agota tiko visiems, nes šis vardas siejamas su Roberto šeimos istorija.

„Be to, Agota tinka prie piktoko mažylės žvilgsnio, nes tariant šis vardas skamba šiek tiek piktokai. Jos žvilgsnis - agotiškas“, - juokavo Robertas.

„Protų mūšių“ vedėjas R.Petrauskas iš pirmos santuokos turi penkiolikmetę dukterį Guodą Mariją, o su gyvenimo drauge teisininke Vaida Navickaite dar augina penkiametę dukterį Kotryną.

Sostinės priemiestyje, privačiame name, įsikūrę Robertas ir Vaida jaučiasi lyg gyventų kaimo sodyboje. Šalia – upė, miškas, todėl gimus dukteriai nebuvo didelio noro išvykti kur nors atostogauti.

„Tai – jau trečia duktė, kurios gimdyme dalyvavau. Todėl viskas vyko kur kas ramiau, be stresų, kurių prisikuri nežinodamas, kas tavęs laukia.

Kaip ir daugelis tėvų, auginančių mažus vaikus, galiu pasakyti, kad pirmąsias tris savaites kūdikiai netrukdo gyventi, todėl pas mus namie kol kas ramu“, - pripažino Robertas.

Aistringas sporto gerbėjas taip pat džiaugėsi, kad laimingas šeimos įvykis nesutrukdė jam ir futbolo šventės. Brazilijoje vykstant pasaulio vyrų futbolo čempionatui vyras stengėsi nepraleisti nė vienerių rungtynių transliacijos, o Agota tarsi žinodama, koks svarbus jos tėvui futbolas, gimė tą dieną, kai futbolininkai ilsėjosi.

Tuo tarpu vyresnė duktė Kotryna, gimusi rugsėjo pradžioje, jos tėvui kelia daug nepatogumų. Tuo metu dažniausiai vyksta koks nors krepšinio čempionatas, todėl rungtynes dažnai komentuojantis vilnietis būna išvykęs ir negali švęsti dukters gimtadienio.

Robertas su Vaida susipažino vasaros stovykloje Giruliuose, kai jai tebuvo 13 metų. Robertas stovykloje dirbo didžėjumi.

Kai po kurio laiko jis jau suaugusią Vaidą sutiko Vilniuje, nesugebėjo išmesti jos iš širdies ir galvos. Vyras vylėsi, kad pavyks pamiršti gražuolę teisės studentę, kai ši vasarai išvyko uždrabiauti į JAV. Bet taip nenutiko.

Ne tik iš sporto komentavimo duoną valgantis R.Petrauskas žada grįžti ir prie Antrojo pasaulinio karo istorijos.

Iš Gargždų kilęs ir Klaipėdos universitete istorijos bakalauro studijas baigęs vyras toliau domisi XX amžiaus istorija.

2010-aisiais parašęs pirmąją savo istorinę apybraižą „Trečiojo Reicho triumfas“, pernai išleido dar vieną knygą apie tą patį laikotarpį. Autorius ketina tęsti istorinių knygų ciklą, nes rašymas – jo pomėgis. Tačiau tam reikia daug laiko.

„Prieš rašant šios knygos tęsinį reikia gerokai pasiknaisioti, susidėlioti visus faktus į lentynėles ir tik tada sėsti rašyti“, - prisipažino R.Petrauskas.

Tačiau yra daug priežasčių, dėl ko sporto komentatorius šį darbą vis nustumia į šalį.

Vasarą jo dažniausiai laukia darbymetis, ypač rugpjūtį kai vyksta koks nors krepšinio čempionatas. Šiemet taip pat nebus išimties.

Iki pasaulio vyrų krepšinio čempionato Ispanijoje – rūpestingas tėvas, o po to – aistringas komentatorius. Šias dvi savo puses R.Petrauskas moka puikiai suderinti. Vienintelis dalykas, kurio jam tenka saugotis – peršalimas, nes tada užkimtų balsas.

„Man daugiau nieko neišeina – tik pakalbėti, todėl laukiu krepšinio čempionato“, - juokavo pašnekovas.

Artėjantis naujas „Protų mūšių“ sezonas taip pat trukdo knygos autoriui toliau tęsti istorinius tyrinėjimus.

„Mūsų valstybė maža, ji nepritaikyta rašytojams. Jjei nori būti tikras rašytojas, turėtum nesiblaškyti ir tik rašyti. Aš nesu tikras rašytojas, nes privalau atlikti daug darbų, kad galėčiau ir išlaikyti šeimą, ir atsidėti pomėgiui rašyti“, - kalbėjo jau trečią dukterį sūpuojantis R.Petrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.