Norvegijoje - triukšmas dėl 12-metės vestuvių su suaugusiu vyru

Norvegai apstulbę – jų šalyje, garsėjančioje net pernelyg priekabiai saugomomis vaikų teisėmis, bus leista mažametei ištekėti už suaugusio vyro. Šviesiaplaukė 12-metė Thea taps pirmąja Norvegijos nuotaka-vaiku. Teigiama, kad spalio 11-ąją ji žengs prie altoriaus, kur ją pasitiks būsimasis vyras, 37 metų Geiras.

Norvegai siekia atkreipti dėmesį, kad visame pasaulyje kasdien atimama vaikystė iš maždaug 39 tūkstančių mergaičių.<br>stoppbryllupet.blogg.no nuotr.
Norvegai siekia atkreipti dėmesį, kad visame pasaulyje kasdien atimama vaikystė iš maždaug 39 tūkstančių mergaičių.<br>stoppbryllupet.blogg.no nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2014, 2:56 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:28 AM

„Sveiki! Mano vardas Thea, man 12 metų. Aš po mėnesio išteku!“ - rašoma mergaitės tinklaraštyje stoppbryllupet.blogg.no. Čia ji žada dalintis ir savo santuokos įspūdžiais.

Suprantama, Thea'os vestuvių tinklaraštis sulaukė didelio visuomenės dėmesio ir daugybės reakcijų. Norvegai užvertė vaikų teisių apsaugos tarnybą, reikalaudami sustabdyti šias vestuves. Tūkstančiai žmonių diskutuoja šia tema socialiniuose tinkluose.

Pažymėtina, kad numatytoji Thea ir Geiro vestuvių data yra JTO paskelbta Tarptautinė mergaitės diena. O pačios vestuvės – skandalinga socialinė akcija, kuria siekiama sutelkti visuomenę, kad jie imtųsi skubių veiksmų ir sustabdytų vaiko vestuves.

Norvegai siekia atkreipti dėmesį, kad visame pasaulyje kasdien atimama vaikystė iš maždaug 39 tūkstančių mergaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.