17 faktų, kaip pasikeičia mylimųjų gyvenimas po santuokos

2. Sutuoktiniams pravartu žinoti mėgstamiausią Sarah Ferguson sąmojį.

Susituokusios poros gauna geresnį darbą, teigia Vokietijos užimtumo agentūros specialistai.<br>123rf nuotr.
Susituokusios poros gauna geresnį darbą, teigia Vokietijos užimtumo agentūros specialistai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2014, 4:12 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 6:25 PM

1. Santuokos pradžioje vyras dar padeda moteriai įveikti kasdienius buitinius rūpesčius. Po metų apsirūpinimas maisto produktais, skalbimas, lyginimas, šiukšlių išmetimas tampa vien žmonos darbu. Pasak vedybinio gyvenimo ekspertų, kasdieniniai monotoniški buities rūpesčiai nualina moterį, atsiliepia ne tik jos išvaizdai, nuotaikai, bet ir sveikatai.

Vyrai, kurie nori atsibusti šalia žavios linksmos žmonos, turėtų pasidalyti namų darbais.

2. Sutuoktiniams pravartu žinoti mėgstamiausią Sarah Ferguson sąmojį.

Po ilgo laiko susitinka dvi draugės. „Sveika Catherine! Kaip tavo didžioji meilė?“

„Ak, jos jau nebeliko“, - atsiduso Catherine.

„Kaip tai?“, - nustebo draugė.

„Mes susituokėme“.

3. Vairuotojai turi pažymėjimą, kuris suteikia teisę vairuoti automobilį. Anot ekspertų, sutuoktiniai taip pat turėtų išlaikyti egzaminą vedyboms. Pažymėjimą tuoktis turėtų gauti tos poros, kurios mokėtų užgesinti kylančius konfliktus, užgniaužti nusivylimą partneriu, rasti abiems įdomias temas, sugebėtų pasidalyti namų ūkio darbais.

4. „Negerai žmogui būti vienam. Dėl to vyras palieka tėvą, motiną ir prisiriša prie moteris, kuri taps jo kūnu ir krauju“, - šių jungtuvių metu dažnai sakomų pamokslo žodžių niekada neturi pamiršti sutuoktinis.

5. Užkietėjusiems vienišiams dažnai kyla klausimas: tuoktis ar nesituokti? Supažindiname su dešimčia į pasaulio istoriją įėjusių asmenybių, kurios niekada nebuvo susijusios vedybinio gyvenimo ryšiais. Gal tai ir padės apsispręsti?

Anglų rašytoja Jane Austen, Anglijos karalienė Elžbieta I, vokiečių filosofas Immanuelis Kantas, vokiečių kompozitorius Ludwigas van Beethovenas, lenkų kompozitorius ir pianistas Fredericas Chopinas, Vokietijos moterų judėjimo vadovė Helene Lange, anglų fizikas ir matematikas seras Isaacas Newtonas, vokiečių filosofas Arthuras Schopenhaueris, prancūzų dailininkas Henri de Toulouse'as-Lautrecas, prancūzų rašytojas Voltaire'as.

6. Vienos (Austrija) universiteto specialistai nepataria poroms stačia galva nerti į vedybinio gyvenimo sūkurius, o metus pagyventi kartu. Šis laikas tampa savotišku lakmuso popierėliu, išryškinančiu nesutarimų priežastis. Partneris, šiuos metus pavertęs kovos ir ginčų arena, taip elgsis ir nuskambėjus vestuvių maršui.

7. Londono (Didžioji Britanija) universiteto profesoriaus Steve'o Ducko atliktų dvylikos tyrimų rezultatai byloja: vyrai, kuriuos su partnere sieja tvirti santykiai, labiau pasitiki savimi, sveikesni, daugiau pasiekia. Jie dėmesingesni darbe, ilgiau gyvena ir optimistiškesni.

8. Ar partneris(-ė) gali pasikeisti? Berlyno (Vokietija) sociologų surengtos apklausos tyrimo duomenys rodo, kad trys ketvirtadaliai moterų tiki, kad partneris pasikeis. Tiek pat ir to paties vyrai tikisi iš partnerių.

9. Seksualiniai santykiai iki vedybų? Taip, žinoma. Kita vertus, kai kurie Kanados lytinio gyvenimo klausimų specialistai teigia: kuo daugiau seksualinių ryšių iki vedybų turėjo partneris, tuo mažesnė tikimybė, kad jis bus laimingas santuokoje.

10. Sutuoktuvių žiedai? Per vestuves juos užsimauna 89 procentai porų. Dėl „taktinių sumetimų“ juos mažiausiai kartą buvo nusimovę 77 procentai vyrų ir 44 procentai moterų - tokie Vokietijoje atliktų tyrimų rezultatai.

11. „Ar esate susituokę?“ Kelno universiteto sociologų tyrimų rezultatai atskleidė, kad į šį klausimą 22 procentai vedybiniais ryšiais susietų vokiečių atsakė „Ne“. Šiuo atveju vyrai meluoja dažniau.

12. Susituokusios poros maitinasi sveikiau. Vienišiai dažniausiai pasikliauja prekybos centrų pusfabrikačiais. Didžiausias krūvis jų virtuvėje tenka mikrobangų krosnelei.

13. Filadelfijos (JAV) universiteto miego sutrikimų laboratorijos vadovas profesorius Davidas Shapiro, daugelį metų tyrinėjęs vienišių ir vedusiųjų miegą, priėjo išvadą: susituokusios poros miega giliau, košmarai kamuoja rečiau.

14. Susituokusios poros gauna geresnį darbą, teigia Vokietijos užimtumo agentūros specialistai. Pasak jų, sutuoktiniai lojalesni, drausmingesni, turi didesnę kompetenciją sprendžiant konfliktines situacijas, o namuose jų laukia žmogus, kuris padeda susidoroti su krizėmis.

15. Skyrybos silpnina pasitikėjimą savimi. Tai pasakytina apie abiejų lyčių atstovus. Praėjus net 10 metų, ketvirtadalis išsiskyrusiųjų nesugeba įeiti į normalias gyvenimo vėžes. Pasitikėjimą savimi vėl grąžina naujas partneris.

16. Kas tampa porų nesantaikos obuoliu? Kol nėra vaikų, dažniausiai - pinigai. Išspręsti šią problemą yra lengva. Partneriai turi turėti savo pinigų, net ir tuo atveju, kai dirba tik vienas.

17. Nusprendėte skirtis ir ieškoti naujo partnerio? Manote, kad nauja šluota geriau šluoja? Vedybinio gyvenimo klausimų specialistai teigia, kad geriau nebus. Tos problemos, su kuriomis buvote susidūrę, grįžta ir į santykius su naujuoju partneriu.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.