Verslininkas R.Kunstmonas žino, ką reiškia vidurio amžiaus krizė

Viktorija (29 m.) ir Rimgaudas (52 m.) Kunstmonai prieš vedybas atlaikė nemažai apkalbų ir atkalbinėjimų nežengti šio žingsnio. Gerokai jaunesnė verslininko mylimoji ne kartą girdėjo artimųjų perspėjimus: „Pasinaudos tavimi ir paliks.“ Turtingą jaunikį irgi ne vienas įspėjo dėl jaunos moters: „Ji tavimi naudojasi.“ Bet po penkerių draugystės metų interjero salono „MadamW“ savininkas ir jo išrinktoji šią vasarą susituokė. Rašo „Lietuvos rytas“.

R.Kunstmonas su žmona Viktorija kartu praleidžia dvidešimt keturias valandas per parą ir dėl to jaučiasi lyg vienas su kitu suaugę.<br>M.Kulbio nuotr.
R.Kunstmonas su žmona Viktorija kartu praleidžia dvidešimt keturias valandas per parą ir dėl to jaučiasi lyg vienas su kitu suaugę.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Oct 25, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:29 PM

Porą sieja ir darbas

Aplinkiniai gali tik spėlioti, ar amžinos meilės priesaiką bažnyčioje Viktorija ir Rimgaudas davė vedami išskaičiavimo, bet jie kol kas neišskiriami. Pora kasdien dvidešimt keturias valandas praleidžia kartu – ir namie, ir darbe.

Verslininkas juokavo, kad žmona ne veltui pasirinko Kunstmonės pavardę, kuri skamba kone prancūziškai. Įmonės „MadamW“ darbuotojai, tarp kurių yra ir Viktorija, pastaruoju metu turi nemažai užsakymų suprojektuoti Prancūzijos Rivjeroje esančių vilų ir prabangių namų interjerą. Tad ir Kunstmonams dažnai tenka darbo reikalais keliauti į Monaką, Nicą.

Nors V.Kunstmonės pareigos – vadybininkė, jos veikla apima kur kas plačiau. Kuriant interjerus Viktorijai patikėta moteriška sritis – patalynės ir indų parinkimas, derinimas.

Juk dažniausiai prabangių namų savininkai pageidauja, kad būtų pasirūpinta ne tik baldais, sienų ar grindų spalvų derme, bet ir peiliais, šakutėmis. Todėl miegamojo ir valgomojo kūrimo akcentus Viktorija dabar išmano geriau už sutuoktinį.

Be to, per darbo komandiruotes V.Kunstmonė lydi savo vyrą ir kaip sekretorė – rašo susitikimų protokolus.

Kol jie dar net nebuvo pažįstami, R.Kunstmonas nė negalėjo įsivaizduoti, kad kada nors su mylima moterimi galėtų dirbti ranka rankon. Jam atrodydavo nesuprantama, kaip poros kiekvieną dieną gali praleisti kartu nuo ryto iki vakaro ir vienas nuo kito nepavargti.

Dabar įsitikino, kad taip gyventi ne tik įmanoma, bet ir lengva.

„Viktorija turi gabumų kurti interjerus ir jai domėtis šia sritimi nepabosta“, – žmonai pagyrimų negailėjo R.Kunstmonas.

Pažintį užmezgė restorane

Tačiau porą gyventi po vienu stogu ir dirbti kartu suvedė ne tarnybinis romanas.

Viktorija su draugėmis kartą užsuko į uostamiestyje žinomą restoraną, kuris priklausė R.Kunstmonui.

„Tuo metu kaip tik buvau darbe, kai Viktorija atėjo“, – prisimena Rimgaudas jųdviejų pažintį prieš penkerius metus Klaipėdoje, kur abu tuo metu gyveno.

Matydamas prie stalo susėdusias linksmas merginas savininkas vieną jų – savo pažįstamą – užkalbino ir prisėdo prie jos pasišnekučiuoti. Netrukus jo akį patraukė žavi juodaplaukė Viktorija. Rimgaudas ją buvo matęs, nes Viktorija restorane kartais apsilankydavo su savo vyru.

„Klaipėda nėra didelis miestas, todėl žmonės vieni kitus iš matymo pažįsta, sveikinasi. Lygiai taip pat buvo ir su Viktorija. Vienas kitam pasakydavome „labas“ ir „viso gero“, – sakė R.Kunstmonas.

Tačiau tuo metu, kai verslininkas prisėdo prie jaunų moterų būrio, kuriame buvo ir Viktorija, jo širdis suvirpėjo. Rimgaudas jau buvo išsiskyręs su širdies drauge Vaiva, su kuria santykiai nutrūko po šešerių draugystės metų. O tuo metu dvejų metų sūnų sūpavusi Viktorija išgyveno santuokos griūtį.

Kol vyko skyrybų procesas, moteris atsargiai žvelgė į naują pažintį.

Ji kurį laiką delsė megzti santykius su Rimgaudu.

Vyrą ištiko vidurio amžiaus krizė

R.Kunstmonas jau senokai buvo išsiskyręs – pirmoji jo santuoka subyrėjo prieš vienuolika metų.

Skyrybų link buvo žengta šeimoje pragyvenus beveik dvidešimt metų. Kodėl taip nutiko?

R.Kunstmonas pripažino: „Iš tikrųjų ištinka vidurio amžiaus krizė. Juk sakoma: žilė galvon, velnias uodegon.“ Tačiau ir nejuokaudamas vyras neslėpė, kad užaugus vaikams apima keistas jausmas – sumažėja rūpesčių.

„Ta vidurio amžiaus krizė dažnai ir lemia tai, kad nemažai šeimų išyra. Manau, kad labai svarbu, kiek šeima ką nors kartu veikia. Mums taip susiklostė, kad gyvendami šeimoje su žmona nieko nedarėme kartu. Be vaikų Tomo ir Vaivos, nieko bendra daugiau neturėjome“, – pasakojo R.Kunstmonas.

Su bendraamže žmona Vida verslininkas pasuko skirtingais keliais dėl to, kad užaugus vaikams jie pasijuto neturintys daugiau bendrų tikslų, o tuomet pastebėjo, jog jie dar ir labai skirtingi.

„Su žmona skyrėmės taikiai, bet nesakyčiau, kad lengvai“, – net ir po daugelio metų pripažino verslininkas. Bet po skyrybų vyras ryžosi paradoksui – pabandė su buvusia sutuoktine kartu dirbti.

R.Kunstmonas buvusiai žmonai ir tuo metu verslo vadybos studentei dukteriai Vaivai sukūrė verslą Vilniuje – 2007-aisiais buvo atidaryti interjero rūmai „MadamW“.

„Šį verslą sukūriau tam, kad motina su dukra turėtų ką veikti. Tuo metu dar buvo sunku įsivaizduoti, kad ta veikla bus sudėtinga.

Juolab kad 2008 metais užklupo ekonominė krizė, tada perėmiau šį verslą į savo rankas, nes reikėjo gelbėti investicijas. Mano įsitraukimas padėjo, nes būtų ištikęs bankrotas“, – pasakojo R.Kunstmonas.

Buvusi žmona su dukra po kiek laiko nebenorėjo prekiauti baldais, interjero detalėmis.

R.Kunstmonas įsitikino, kad sukūręs verslą buvusiai žmonai padarė didžiausią klaidą.

Tuomet jis tai darė tarsi ketindamas išpirkti kaltę dėl skyrybų.

Bet dabar žino, kad negalima kitam patikėti veiklos, kuri jam nėra įdomi. Tuomet nebus ir gerų rezultatų.

„Dukra labai pamėgo savo šeimos verslą (V.Kunstmonaitė 2009 metų vasarą ištekėjo už prabangių drabužių parduotuvių tinklo „Du broliai“ bendraturčio Andriaus Jankausko. – Red.). Juk moteriai kur kas įdomesnė mados sritis.

Jai labai patinka su vyru vykti į Milaną užsakyti naujų kolekcijų. Sakyčiau, ji visa galva pasinėrusi į vyro verslą, ir į „MadamW“ neketina grįžti“, – patikino R.Kunstmonas.

Draugė išgyveno skyrybas

Tuo metu, kai tekėjo duktė, Rimgaudas nė negalėjo numanyti, kad ir pats po penkerių metų atšoks antrąsias vestuves.

Viktorija tuo metu jau skyrėsi su savo sutuoktiniu. Šeima subyrėjo po dvejų santuokos metų, nors prieš vestuves pora jau buvo pragyvenusi trejus metus.

„Nesutapo charakteriai“, – standartinę skyrybų priežastį ištarusi Viktorija nusijuokė.

Moteris patikino nebenorėjusi su vyru eiti tuo pačiu keliu, nors ir liko su sūnumi ant rankų.

„Taip atsitiko, kad su Rimgaudu susitikome tokiu metu, kai aš skyriausi, o jis neseniai buvo išsiskyręs su savo drauge“, – apie netikėtą pažintį su 23 metais vyresniu verslininku užsiminė Viktorija, tuo metu Klaipėdoje logistikos įmonėje dirbusi vadybininke.

Jaunai moteriai buvo įdomu bendrauti su interjero projektus kuriančiu R.Kunstmonu. Ji neslėpė svajojusi studijuoti interjero dizainą, bet taip susiklostė, kad baigė ekonomikos studijas.

Tuomet ji manė, kad populiaresnės specialybės – verslo administravimas, ekonomika, vadyba. Todėl pasirinkusi vieną jų buvo tikra, kad tikrai turės darbo.

Rinktis interjero dizaino studijų ji neišdrįso – baiminosi, kad gali pritrūkti įkvėpimo, kai reikės ruošti diplominį darbą.

„Viktorija man labai daug padeda – kai važinėjame po interjero dizaino parodas, ji puikiai gaudo „bangas“, – bendru darbu su antrąja žmona džiaugėsi R.Kunstmonas.

Sulaužė pažadą nesižvalgyti į jaunas moteris

Verslininkas įsitikino, kad su kita moterimi įmanoma sukurti ir darnius šeiminius santykius, ir drauge sėkmingai dirbti.

Tai Rimgaudui nutiko, kai jis, kurdamas santykius, nepuoselėjo jokių lūkesčių, neturėjo išankstinių nuostatų.

„Tiesa, viena nuostata buvo. Kai išsiskyriau su buvusia drauge Vaiva, sau pasakiau: „Su tokiais vaikais daugiau niekada neprasidėsiu.“

Bet kai sutikau Viktoriją ir sužinojau jos gimimo datą, pakraipiau galvą ir prisipažinau: „Nuo likimo nepabėgsiu – man niekaip nepavyksta išvengti 1985 metais gimusių moterų“, – juokėsi R.Kunstmonas ir pridūrė, kad draugė, su kuria išsiskyrė, buvo tik dviem dienomis jaunesnė už Viktoriją.

Nors šios moterys – bendraamžės, verslininkas patikino, kad abi labai skirtingos. Be to, jas sutiko skirtingu metu, todėl natūralu, kad tik dabar vyras pribrendo santuokai.

Kodėl anuomet 23 metais jaunesnę merginą įsimylėjęs verslininkas nenusivedė jos į Santuokų rūmus, jis pats atsakymo ieškojo bendraudamas su pažįstamu psichologu. Tas verslininkui atvėrė akis – esą jis tikėjosi turėti žmoną, bet jautėsi lyg užsiauginęs dukrą, todėl jam jos ir nebereikėjo. Esą santykiai priklauso nuo moters amžiaus tuo metu, kai ji susipažįsta su vyru.

Daugumos vyrų klaida – kurti santykius ateičiai

Rimgaudui buvo 41-eri, kai jis susipažino su aštuoniolikamete Vaiva. „Iš tiesų su tokio amžiaus moterimi jautiesi lyg su dukra: privalai ją pamokyti gyvenimo tiesų, pagloboti. Bet praleidus keletą metų kartu jauti neapsakomą jausmą – tarsi užauginai ir norisi paleisti“, – prisipažino vyras.

Būdamas 47-erių Rimgaudas susipažino su 24 metų Viktorija. Nors jos su Vaiva – bendraamžės, Rimgaudo ir Viktorijos santykiai klostėsi visai kitaip.

„Daugumos vyrų klaida – kurti santykius ateičiai. Kai sutinki labai jauną moterį, pradedi manyti, kad ją gali užsiauginti tokią, kokios nori – bus taip, kaip nori.

Bet augini augini ir matai, kad žmogus nesikeičia. Juk jo pakeisti neįmanoma“, – kvatojosi verslininkas.

Sutikęs Viktoriją Rimgaudas iškart pastebėjo, kad nereikės jos auginti – ji jau buvo subrendusi kaip asmenybė, be to, turėjo šeiminio gyvenimo patirties, augino sūnų.

Viktorija taip pat pripažino, kad bendraudama su 23 metais vyresniu sutuoktiniu amžiaus skirtumo nejaučia. Juk šiuo metu juodu – subrendę, gyvena kaip lygus su lygiu.

Dėl amžiaus skirtumo pora dažnai pajuokauja

Tačiau aplinkiniai dar iki vedybų Viktorijai mestelėdavo frazę, kad vyresnis mylimasis esą naudojasi jos jaunyste, o ji – jo pinigais.

R.Kunstmonui nerūpėjo kitų nuomonės: „Kai tarp vyro ir moters nemažas amžiaus skirtumas, manoma, kad jie kartu tik dėl išskaičiavimo. Mūsų visuomenėje labai gajus toks stereotipas, tačiau su juo net nereikia kovoti.

Tegul žmonės mano ką nori, o mes gyvename taip, kaip norime. Nebūtinai turi sutapti tai, ką jie mano, ir ką mes jaučiame vienas kitam.“

Pora realiai vertina savo amžiaus privalumus ir trūkumus.

„Esame mirtingieji, todėl suprantame, kad jeigu Dievo bus lemta iškeliauti iš šio pasaulio sava mirtimi, aš mirsiu anksčiau negu žmona. Mes apie tai dažnai pasišnekame – mirties tema mums nėra svetima. Labai svarbu, jog žmonės, kurdami šeimą, suvoktų, kad gali taip būti“, – įsitikinęs R.Kunstmonas.

Viktorija patikino, kad dėl amžiaus skirtumo jie dažnai pajuokauja.

Vyras kartais pasijuokia iš jauno žmonos amžiaus.

Kai jie kur nors keliauja, lėktuve neretai pokštu tampa Rimgaudo užuominos įvairių žaislų tėvams su vaikais siūlančioms stiuardesėms: „Duokite ir jai vieną žaisliuką.“

„Čia mano tėtis“, – tuomet šmaikštauja Viktorija.

Dabar Rimgaudą tėčiu dažnai vadina Viktorijos sūnus, šį rudenį pradėjęs lankyti pirmą klasę.

„Vaikui nebuvo didelio streso, kai jį supažindinau su Rimgaudu“, – draugystės pradžią su verslininku prisimena Viktorija.

R.Kunstmonas įsitikinęs, kad tokio amžiaus vaikas vargu ar atsimena, kaip tuo metu keitėsi gyvenimas.

Kai pora kartu apsigyveno, berniukui buvo dveji metai ir aštuoni mėnesiai. Nuo to laiko Rimgaudas ir Viktorija visur būdavo su vaiku, tad natūralu, kad atrodė kaip šeima.

„Buvau atviras meilei – neturėjau jokių apribojimų. Jeigu moterį myli, nesvarbu, ar ji vieną, ar penkis vaikus turi.

Bet kai realiai tai tenka išgyventi, pasijunti visai kitaip.

Juk kai nė trejų metų neturintis mažylis zirzia arba naktį nemiega, Viktorija nuolat apie jį šokinėja – keliasi, rūpinasi.

O rytą jis atbėga ir įlipa į mūsų lovą, spraudžiasi tarp mūdų. Tas prisitaikymas nebuvo toks paprastas“, – pripažino R.Kunstmonas.

Pasvajoja ir apie atžalą

Viktorija kurį laiką juto, kad sūnus tarsi varžosi su jos širdies draugu. Neretai Rimgaudas mylimąją pavadina „zuikeliu“, ji irgi jam negaili švelnaus žodžio ir kreipiasi: „Mažiuk.“ Anksčiau tokį epitetą nugirsdavęs sūnus prieštaraudavo: „Juk aš mažiukas.“

Bet dabar vaikas nebepabrėžia, kad jis dar mažas.

„Dabar tarp jų nėra jokios konkurencijos. Ramu. Sūnus jau porą metų Rimgaudą vadina tėčiu, o jo vaikus vadina broliu ir seserimi“, – pasakojo V.Kunstmonė.

Rimgaudo atžalos – jau savarankiškos. Londone studijas baigęs 24 metų Tomas ten ir gyvena, bet dažnokai grįžta ir į Vilnių. Čia jis neseniai įkūrė savo įmonę. 29-erių Vaiva Kunstmonaitė-Jankauskienė su vyru augina dvi dukreles.

Ar šią vasarą susituokę Viktorija ir Rimgaudas neplanuoja šeimos pagausėjimo?

„Apie tai pasišnekame. Bet kaip Dievas duos, taip ir bus“, – šypsojosi moteris. Sutuoktinis pritarė žmonai: „Niekada nesakyk niekada.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.