Staigmena šilutiškių šeimai: laukėsi dvynukų, o gimė trynukai

Šilutiškių Rapalavičių šeimai 2015 metų pradžia neabejotinai tapo vienu įsimintiniausių gyvenimo įvykių. Sausio 4-osios rytą pasaulį išvydo net trys šios šeimos atžalos. 20-metė Agnė Rapalavičienė manė, kad laukiasi dvynukų, bet gimdymo metu paaiškėjo, kad moteris taps ne dviejų, o trijų sesučių mama. Visos trys mergaitės gimė sverdamos daugiau kaip po du kilogramus.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Jan 5, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:45 AM

Laukė dvynukų

Šilutės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus vedėjas Gediminas Vaičiūnas teigė, kad medikai ir tėvai laukė dvynukų, o trejetuko gimimas tapo tikra staigmena: „Laukėme dvynių, o gimė trynukės. Mama iki pat vaikų gimimo nežinojo naujagimių lyties.“

Mediko teigimu, mama ir dukros jaučiais gerai, bet kol kas į namus dar nebus išleistos: „Išleisime tuomet, kai mergytės priaugs svorio. Tikimės, kad tai nutiks greitai, nes mama mažyles maitina pati. Kol kas negaliu prognozuoti, kiek mama su dukromis praleis ligoninėje“, – sakė G.Vaičiūnas.

Būta ir ketvertuko

G. Vaičiūno teigimu, mama šiuo metu nelinkusi bendrauti su žiniasklaida, jauna moteris jaučiasi pavargusi: „Mamai reikia laiko atsigauti, visos trys mergaitės gimė gana didelės, jai būtina pailsėti, apsiprasti.“

Pasak mediko, nors trynukai gimsta gana retai, tai nėra pirmas atvejis, kai tėvams Šilutės rajone gandrai būna labai dosnūs: „Trejetukas yra gimęs ir anksčiau, o prieš 45 metus Šilutės rajone pasaulį išvydo ir ketvertukas.“

Reiks didesnio būsto

Gardamo gyvenvietės socialinė darbuotoja Danguolė Liulaitienė teigė puikiai pažįstanti šeimą: „Tai jauna tvarkinga šeima, kuri gyvena nuosavame būste. Tiesa, jų būstas tokiai šeimai bus šiek tiek ankštokas, nes tik vieno kambario. Pora jau augina ketverių metų dukrą, o štai laukdami dviejų susilaukė trijų“, – šmaikštavo pašnekovė.

D. Liulaitienės teigimu, kol mama su mergaitėmis ligoninėje, kol kas seniūnija svarsto, kuo ir kaip galės padėti trynukių tėvams.

„Būsto klausimu jie pradėjo rūpintis, kai suprato, kad netrukus šeima pagausės. Siūlėme stoti į eilę dėl socialinio būsto, šeima svarstė, gal savo jėgomis pavyktų įsigyti didesnį.

Nors mama negaus motinystės atostogų išmokų, šeimai priklausys vienkartinė išmoka, kuri mokama tik gimus vaikui, ir kitos socialinės pašalpos. Vaikų tėtis jau kelerius metus dirba pas ūkininką. Šeima yra tvarkinga, ir tikimės, kad viskas klosis kuo puikiausiai“, – sakė pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.