T.Lavrinovič krepšininkais mato abu savo sūnus, tik ne dukrą

Krepšininko Kšyštofo Lavrinovičiaus (35 m.) žmona Tatjana (29 m.), nuo rugsėjo su trimis vaikais įsikūrusi Vilniuje, tarsi nujautė, kad ir vyras grįš į gimtąjį miestą. Iš Rusijos kilusi moteris į Lietuvą iš Italijos persikėlė dėl to, kad vyriausias sūnus Danielius (7 m.) pradėjo lankyti mokyklą. Tačiau ir Tatjanos nuojauta pasitvirtino su kaupu – su Italijos klubu „Grissin Bon“ atsisveikinęs K.Lavrinovičius prieš Kalėdas įsiliejo į sostinės „Lietuvos ryto“ komandą.

Praėjusį rudenį T.Lavrinovič (antra iš dešinės) pasaulio vyrų krepšinio čempionate Ispanijoje palaikė Lietuvos rinktinę.<br>G.Šiupario nuotr.
Praėjusį rudenį T.Lavrinovič (antra iš dešinės) pasaulio vyrų krepšinio čempionate Ispanijoje palaikė Lietuvos rinktinę.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė, „Lietuvos rytas“

Jan 5, 2015, 10:59 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:45 AM

Dabar sutuoktiniai galės vienodai rūpintis augančiomis savo atžalomis. Tiesa, šeimos rūpesčiai vis dar gula ant Tatjanos pečių, nes pagrindinis Kšyštofo darbas – krepšinis.Rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Motina vaikus vežioja į treniruotes

2004-aisiais gražiausia Rusijos mergina tituluota T.Lavrinovič, kaip pati juokauja, dirba vairuotoja – kasdien Danielių veža į mokyklą, Dominyką (5 m.) – į vaikų darželį, kartu su jais keliauja į krepšinio, futbolo ir plaukimo treniruotes. Tuo pat metu motina neatitraukia akių nuo pusantrų metų dukrelės Emily.

Tatjana neįsivaizduoja kitokio gyvenimo – auginti vaikus jai maloniausias darbas, nors ir tenka suktis lyg voverei rate.

Kol vyras žaidė Šiaurės Italijos klube, žmona su vaikais rudenį jį aplankydavo Emilijos Redže. Tai būdavo trumpos vaikų atostogos pas tėvą, po kurių žmona su trijule vėl grįždavo į Vilnių.

Nors šeima įsikūrė Vilniuje, Lavrinovičių sūnūs lanko tarptautinę mokyklą ir tarptautinį vaikų darželį.

Šiose ugdymo įstaigose pamokos vyksta anglų kalba, kuria krepšininko sūnūs puikiai kalba, nes jos išmoko tėvui žaidžiant krepšinį užsienyje.

Žmona - krepšinio aistruolė

Daugiausia Lavrinovičiai – net penkerius metus – praleido Italijoje, tačiau atžalos itališkai moka tik keletą mandagumą reiškiančių frazių. Vaikai jau kalba ir lietuviškai, nes mokykloje ir darželyje vyksta lietuvių kalbos pamokos.

Be to, lietuviškai jie pasišneka ir su bendraamžiais, lankančiais treniruotes.

Krepšininko šeimoje įprasta kalbėti rusiškai, tačiau prieš aštuonerius metus už Kšyštofo ištekėjusi Tatjana gerai supranta lietuviškai ir šiek tiek jau šneka šia kalba. Juk ji – Lietuvos krepšinio rinktinės ir „Lietuvos ryto“ komandos, kurioje dabar žaidžia vyras, aistruolė.

Tatjana, kad ir kur žaistų Kšyštofas, visuomet jį palaiko, todėl nenuostabu, kad moteris vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje vyko į Ispaniją stebėti Lietuvos krepšininkų kovų pasaulio čempionate.

Ji buvo ne vienintelė rinktinę palaikiusi moteris – lietuviams įmetus kamuolį į priešininkų komandos krepšį, tribūnose nuo kėdžių šokinėdavo ir T.Lavrinovič, ir dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė. Juodvi susibičiuliavo, bet grįžusi į Vilnių Tatjana su krepšininkų žmonomis bendrauja retai.

Jos draugėmis Vilniuje tapo sūnų draugų motinos – Tatjana su jomis susipažino mokykloje, darželyje, vaikų treniruotėse.

Įsikūrus Vilniuje didelės pagalbos prižiūrint tris vaikus T.Lavrinovič sulaukė iš uošvių Vandos ir Jano Lavrinovičių. Kai Tatjana vyrą kelias dienas lankydavo Italijoje, uošviai mielai pasilikdavo su anūkais.

Senelis Danielių ir Dominyką lydėdavo į mokyklą ir darželį – jie vykdavo taksi ar troleibusu, o močiutė likdavo su Emily.

„Dukrai močiutė – pati geriausia draugė. Nėra dienos, kad Kšyštofo mama neužsuktų pas mus arba nepabendrautų telefonu“, – gerais santykiais su vyro tėvais džiaugėsi krepšininko žmona.

Tad gražiausia Rusijos mergina nesiskundžia, kad jai sunku auginti vaikus.

Sūnūs turi krepšininkų duomenis

Stiprią nuojautą turinti T.Lavrinovič jau dabar bando nuspėti savo vaikų ateitį. Stebėdama, kaip Danielius ir Dominykas per krepšinio treniruotes taikliai mėto į krepšį arba kaip tvirtais grybšniais greitai iriasi baseino takelyje, motina įsitikinusi, kad jie bus sportininkai.

„Vyresnysis sūnus pasirinko ir krepšinį, ir futbolą, todėl neaišku, kas jam labiau patiks. O jaunėlis – iš prigimties krepšininkas“, – patikino T.Lavrinovič, kurios abu sūnūs eina tėvo pramintais takais.

K.Lavrinovičius su broliu dvyniu Darjušu vaikystėje lankė Š.Marčiuliono krepšinio akademiją, kurioje dabar žaisti krepšinį mokosi ir Danielius su Dominyku.

210 centimetrų ūgio K.Lavrinovičiaus sūnūs ūgiu lenkia bendraamžius. Nors Danielius dvejais metais vyresnis už Dominyką, juodu dėl panašaus ūgio krepšinio akademijoje pateko į vieną grupę.

„Nors Dominykas grupėje yra vienas jauniausių, jis supranta visus trenerio nurodymus.

Manau, jis tikrai bus krepšininkas, nes sudėjimu panašus į tėtį – Dominyko kojos ir rankos ilgos“, – apie 130 centimetrų ūgio penkiametį sūnų pasakojo T.Lavrinovič.

137 centimetrų ūgio Danielius tarp bendraamžių nėra aukščiausias, tačiau aukštaūgis penkiametis brolis kone lygus su septynerių metų vaikais.

Plaukimas sūnums – dar vienas pomėgis. Treniruojasi jie sporto klube.

Vyresnėlis jau pernai dalyvavo plaukimo varžybose, o jaunėlis dar tik mokosi įvairių plaukimo stilių.

„Mažyliui baseine dar reikia nemažai pasitreniruoti. Plaukiku jis turbūt netaps, nes turi krepšininko duomenis“, – sakė motina.

Dukrelė mėgsta šokti

T.Lavrinovič bando įžvelgti ir tai, kam gabi Emily. Išgirdusi muziką, duktė mėgsta šokti. Ji labai judri. Tad motina svarsto ją leisti į baleto pamokas. Bet jeigu ūgtelėjusi duktė pasakytų, kad nori žaisti krepšinį, motina jai draustų.

„Jei ji rinktųsi sportą, norėčiau, kad žaistų tenisą ar lankytų lengvąją atletiką. Juk krepšinis – labiau vyriškas žaidimas“, – savo nuomonę apie vaikų auklėjimą dėstė krepšininko žmona.

Kadangi sūnūs lanko treniruotes, T.Lavrinovič dienotvarkė sustyguota minučių tikslumu, ritmas – kaip sportininkės, o visos mintys irgi sutelktos tik į sportą.

Tatjana su vaikais neturi kada pasivaikščioti po parkus, nors gyvena netoli miesto centro. Vienintelė pramoga, kurią mėgsta atžalos, – lankytis vaikų kavinėse.

Ten jie gali pasmaguriauti, pabėgioti, išsidūkti, nes namie mažoka erdvės vaikų šėlionėms.

Tokiu ritmu T.Lavrinovič suksis artimiausius dvejus metus, kol K.Lavrinovičius žais „Lietuvos ryte“.

„Kšyštofas turi sutartį dviem sezonams. Todėl dvejus metus gyvensime Vilniuje, o po to – kaip Dievas duos. Jeigu jis pasakys, kad dar nori žaisti, aš jam pritarsiu. Jeigu reikės kur nors vykti, vyksime visa šeima.

Todėl ir vaikus leisime į tarptautinę mokyklą, kad išvykus kitur jie galėtų tęsti mokslus anglų kalba“, – tokias šeimos perspektyvas įžvelgė T.Lavrinovič.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.