Penkios klaidos, kurias moterys daro santykių pradžioje

Moteris, užmezgusi naują romaną, nori būti įsitikinusi, kad partneris dėl jos yra pametęs galvą ir negalvoja apie nieką daugiau, kaip tik apie šviesią ir kilnią meilę. Bet santykių pradžioje įsivėlusios kelios lemtingos klaidos, kaip rašo tinklapis hochu.ua, atveda iki to, kad meilės romanas greitai baigiasi ir suteikia skausmingų išgyvenimų laviną. Tačiau taip gali nenutikti, jei moteris žinos kaip tinkamai elgtis mezgantis naujiems santykiams.

Jeigu jūsų vyras turi trūkumų, su kuriais jums labai sunku susitaikyti, reikia paprasčiausiai jį nuo jų atpratinti. Bet to nedarykite įsakmiai ir nesukurkite bendravimo modelio „prokuroras-kaltinamasis“.<br>123rf.com nuotr.
Jeigu jūsų vyras turi trūkumų, su kuriais jums labai sunku susitaikyti, reikia paprasčiausiai jį nuo jų atpratinti. Bet to nedarykite įsakmiai ir nesukurkite bendravimo modelio „prokuroras-kaltinamasis“.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2015, 1:16 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:50 AM

Nepasakokite apie buvusius mylimuosius

Natūralu, kad savo naująjį gyvenimo palydovą mes norime lyginti su praeityje turėtais vyrais. Tačiau tokia analize reikėtų užsiiminėti mintyse. Jūsų partneriui nereikia žinoti, kad būtent šiame parke jūs kažkada romantiškai vaikščiojote su Ramūnu, o Tomas ant nugaros turi lygiai tokį patį apgamą. Ir nesugalvokite ištarti frazės: „Lovoje tu esi geresnis, nei mano ankstesnis partneris“.Toks komplimentas vargu ar atskleis jūsų proto gilumą. Greičiau vyrui iššauks susierzinimą. Naujajam draugui bus malonu, jeigu jis savo egzistavimu į užmarštį nustums visus prisiminimus apie buvusius partnerius. Jei norite rimtų santykių, padovanokite jam šią iliuziją.

Būkite geresnė, negu jis

Kiek stipriai vyras mylėtų moterį, jis nori jaustis už ją bent šiek tiek viršesnis, svarbesnis. Turima galvoje profesines savybes, išmintį, išsilavinimą, socialinį statusą. Vyras visada nebyliai rungiasi su kitais vyrais. Bet ne su savo mylimąja. Todėl nesistenkite įrodinėti, kad esate už jį geresnė. Priešingai, nusileiskite – už tai pelnysite žymiai daugiau.

Nekurkite planų, kad kartu gyvensite iki grabo lentos

Apie tai, kad moteris turi išlikti paslaptinga, o vyras privalo kiekvieną dieną ją užkariauti, yra kartojama tūkstančius kartų. Bet tai galima įsisąmoninti ir tūkstantį pirmą kartą. Nes moterys nuolatos griauna esminį principą: negalima gąsdinti vyro. Jos pasakoja vyrui kiek jie turės vaikų, kiek svečių bus pakviesta į vestuves ir kur jiedu praleis senatvę. Ir jei visa tai sakoma santykių pradžioje, galima tikėtis nelaimingos pabaigos. Vyrui tokie pokalbiai neįdomūs. Žinoma, galima ir reikia planuoti bendrą ateitį. Bet tegul iniciatyvą reiškia vyras. O moters reikalas – protingai tą iniciatyvą palaikyti. Tačiau kurti grandiozinius planus ir gyvenimą piešti rožinėmis spalvomis reikia labai atsargiai.

Nebandykite „auklėti“ vyro

Kiekviena moteris žino, kad vyrą galima „išsiauklėti“ pagal save. Bet atkreipkite dėmesį, kad šį veiksmažodį parašėme kabutėse. Bet daugelis moterų elgiasi tiesmukai ir neišmintingai. „Auklėjamas“ vyras ima elgtis atvirkščiai – ryškina tas savybes, kurios mums labiausiai nepatinka. O viskas – iš baimės būti kontroliuojamam ir prarasti veiksmų laisvę. Jis tarsi sako sau: „Štai, aš iki šiol viską darysiu, kaip noriu“. Jeigu jūsų vyras turi trūkumų, su kuriais jums labai sunku susitaikyti, reikia paprasčiausiai jį nuo jų atpratinti. Bet to nedarykite įsakmiai ir nesukurkite bendravimo modelio „prokuroras-kaltinamasis“.

Venkite kontroliuoti

Žinoma, įkaitusį pavydą labai sunku gesinti. O noras kontroliuoti yra ne kas kita, kaip griaunančio jausmo auginimas. Nereikia vyrui rašinėti žinučių su klausimais, kur šiuo metu jis yra, priekaištauti kodėl neskambina. Kai tik nustosite apie tai galvoti ir nerimauti, sulauksite žinutės ar skambučio. Tačiau jeigu jūsų kelyje pasitaikė labai nedėmesingas vyras, gerai pasvarstykite, ar norite kiekvieną kartą nerimauti ir kankintis, kodėl jis nerodo gyvybės ženklų ir taip susigadinti savo nervus.

Parengė Rytė Petrulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.