Ž.Grigaičio širdies skausmas - pašliję santykiai su dukra

Verslininkas Žilvinas Grigaitis (44 m.) mielai pasakoja apie keliones, nuotykius, aprangos stilių, bet paklaustas apie sudėtingą bendravimą su dukra iš pirmosios santuokos ar nesutarimus su antrosios žmonos sūnumi jis prityla. Pasilikti sau tai, kas skaudu, Žilviną mokė prieš metus anapilin iškeliavusi motina.

2012 metais Ž.Grigaitis vedė lietuvių kilmės verslininkę E.Martin, o neseniai buvo pasklidę gandai, kad pora jau skiriasi.<br>T.Bauro nuotr.
2012 metais Ž.Grigaitis vedė lietuvių kilmės verslininkę E.Martin, o neseniai buvo pasklidę gandai, kad pora jau skiriasi.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2015, 12:00 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:44 PM

Tiems, kuriems ryškus jo įvaizdis, išraiškingi gestai ar entuziastingi pasakojimai kelia neigiamų emocijų, Ž.Grigaitis patarė nesigadinti nuotaikos ir versti kitą puslapį ar perjungti kitą televizijos kanalą.

Pagiežingų, kandžių, niekuo nepelnytų žodžių jam tenka išgirsti tiesiog gatvėje iš visai nepažįstamų praeivių.

Toks – išsiskiriantis, iškalbingas, mėgstantis būti dėmesio centre – Ž.Grigaitis yra nuo vaikystės.

Pasiturintys jo tėvai kauniečiai vienturtei atžalai stengėsi suteikti viską, kas geriausia: Žilvinas mokėsi ne toje mokykloje, kuri arčiausiai namų, o toje, į kurią reikėdavo valandą važiuoti automobiliu, kad nuo pirmos klasės mokytųsi anglų kalbos.

Žilvino mama bendravo su iškiliais to meto Kauno aktoriais, menininkais. Būdamas šalia Žilvinas matė, koks įvairialypis yra gyvenimas, pavyzdžiui, visuomenės pripažinti žmonės vos suduria galą su galu.

Studijuodamas, o vėliau dirbdamas Londone, taip pat gyvendamas Vokietijoje jis suprato, kad svarbu ne tik parodyti savo žinias, bet ir gerai atrodyti, nepraleisti progų prisistatyti. Juk bet kada gali sutikti žmogų, kuris tavo karjerą ar asmeninį gyvenimą pasuks nauja linkme.

„Mama sakydavo, kad niekam neįdomu bendrauti su verkiančiais, besiskundžiančiais, dejuojančiais žmonėmis, kurie nori savo naštą perkelti kitiems. Išmokau šią pamoką ir supratau, kad, norint ko nors pasiekti, reikia į gyvenimą žvelgti optimistiškai“, – neabejojo konsultacijų verslą šiuo metu plėtojantis vyras.

Tačiau praėję 2014-ieji verslininkui ypač sudėtingi, ne visuomet buvo noro ir jėgų su viltimi žvelgti į ateitį. Apie tai Ž.Grigaitis kalbėjo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Kitoks pokalbis“.

– Kaip jus paveikė mamos netektis?

– Esu vienturtis. Mamai netikėtai išėjus iš šio pasaulio (70 metų Milda Grigaitienė patyrė infarktą. – Red.), mane užgriuvo rūpesčiai, nuo kurių ji mane ilgą laiką saugojo.

Mano tėtis ne pirmus metus sunkiai serga, jis patyręs tris insultus. Nežinojau, kaip elgtis su tokiu ligoniu, kaip jį prižiūrėti.

Susidūręs su skaudžia realybe turėjau greitai priimti sprendimus, daug sužinoti, iš dalies aukoti savo asmeninį gyvenimą, kad įkvėpčiau tėvui noro gyventi, kad ir kaip tai jam būtų sunku.

Neįgaliam žmogui Lietuvoje sudėtinga, infrastruktūra neišplėtota, sunku gauti tam tikras paslaugas. Australų požiūris į slaugą, rūpinimąsi sergančiais tėvais yra kitoks, dėl to tarp mudviejų su žmona net kilo nesutarimų ir pykčių, bet aš kitaip negaliu. Taip esu išauklėtas ir, kad ir kur būčiau, bet kada esu pasiruošęs grįžti pas tėtį, kai tik prireiks.

– Ne mažesnis skaudulys yra santykiai su dukra. Jūsų artimi draugai sako, kad buvusi žmona nenori, jog dukra bendrautų su tėvu. Kodėl nutolote?

– Nežinau. Stengiausi, kad taip nebūtų, bet gyvenimas padaro tam tikrų korekcijų.

Aš tikrai niekuo nekaltinu savo pirmosios žmonos. Ji puiki, daug pasiekusi moteris, pripažinta gydytoja, ir tai yra puiku.

Tikiuosi, kad vieną dieną Anna (Ž.Grigaičio dukra Anna Greta. – Red.) atras mane, mudu susėsime ir pakalbėsime. Anna jau studentė, studijuoja mediciną. Džiaugiuosi, kad jai puikiai sekasi, nors šios studijos nebuvo vienintelės jos norų sąraše.

– Ar esate pakankamai atkaklus? Skambinate jai per gimtadienius, sveikinate Naujųjų metų proga?

– Kas iš to, kad skambinu, jei ji į mano skambučius neatsako. Bendravimas apsiriboja žinutėmis, ir aš labai džiaugiuosi, kad į jas atsako.

Tik nenorėčiau, kad visa tai nuskambėtų su nuoskaudos gaidele. Aš nieko nekaltinu, nors ne aš norėjau tų skyrybų. Žmona mane paliko.

– Bet vis dėlto nenuleidžiate rankų ir tikitės, kad su dukra vieną dieną bendrausite šilčiau?

– Jai visada bus vietos mano širdyje. Australijoje – taip pat. Jau sutvarkyti dokumentai, jei ji norėtų pagyventi su manimi ir mano žmona Elle Australijoje. Tam yra visos galimybės.

Nors turiu už ką ant jos pykti. Esu labai įskaudintas, labai. Galiu atleisti, nors pastarųjų jos poelgių tikrai nesuprantu.

– Ar galėtumėte patikslinti, ką turite mintyje?

– Nenorėčiau.

– Kaip dukra reagavo į jūsų antrąsias vedybas (2012-ųjų balandį Ž.Grigaitis Australijoje vedė lietuvių kilmės buvusią manekenę, verslininkę dabar 53 metų Elle Martin. – Red.)?

– Dukra pasveikino mane žinute. Aš ją buvau informavęs, kad mano gyvenimas gali pasikeisti, kad noriu pasinaudoti galimybe gyventi kitoje šalyje ir kitoje visuomenėje.

Lietuva ir Australija – du skirtingi pasauliai. Australija – labai apgaulinga šalis. Pirmasis įspūdis labai puikus: esi laukiamas, reikalingas, jei nori mokytis, esi turtingas. Bet norint siekti karjeros, reikia milžiniškų pastangų, ryšių ir net tai negarantuoja, kad sulauksi sėkmės.

– O kaip Elle sūnus priėmė jūsų santuoką (E.Martin iš pirmosios santuokos su buvusiu dainininkės Kylie Minogue prodiuseriu, vienu serialo „Be namų negerai“ kūrėjų Olive’u Martinu turi 25 metų sūnų Boydą. – Red.)?

– Iš pradžių santykiai su Elle sūnumi buvo geri, po to atšalo. Jo požiūris tam tikrą laiką buvo keistas. Tam įtakos turėjo tai, kad jo tėtis ilgą laiką sunkiai sirgo.

Kone dešimt metų jis matė ne gyvenimu besidžiaugiančią, o liūdinčią, besiaukojančią mamą ir atrodė, tarsi jai jau nebelemta džiaugtis.

Kai ėmėme artimai bendrauti, atrodė, kad jis nebežino, kaip elgtis. Buvo laikas, kai greičiausiai atsirado poreikis viską tarsi atmesti, ir aš tapau priešu. Dabar – kitas etapas. Jau ramiau.

Aš nepretenduoju į jokį paveldėti skirtą Elle turtą, esame pasirašę vedybinę sutartį. Boydas gaus viską, kas jam ir priklauso, o tai išties nemažai.

Buvo laikai, kai Elle su pirmuoju vyru uždirbo labai daug, ne vieną milijoną, vėliau Elle sėkmingai pardavė kelias įmones.

– Neseniai pasklido kalbos apie jūsų skyrybas, netgi tai, jog Elle rūpinasi, kad negalėtumėte grįžti į Australiją.

– Skaityti visa tai buvo labai juokinga. Juokėmės iš to abu. O kaip kitaip – pasaulyje apie daugiau ar mažiau žinomus žmones yra rašoma ir tiesos, ir netiesos, paleidžiamos antys.

Nusprendėme į tas kalbas tiesiog nereaguoti.

Laidą „Kitoks pokalbis“ žiūrėkite penktadieniais 19.50 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją arba jums patogiu metu žiūrimiausioje interneto televizijoje lrytas.tv.

Pabaik sakinį

Kai buvau paauglys, mano grožio etalonas buvo... aktorius Alainas Delonas.

Kvailiausia dovana, kurią esu gavęs, yra... pliušinis meškutis.

Gėdingiausias dalykas, kuris nutiko, buvo... suplyšusios kelnės per tam tikrą vietą.

Jei galėčiau virsti gyvūnu, būčiau... šuo.

Labiausiai erzinantis žmonos bruožas yra... klausinėti.

Norėčiau, kad per mano jubiliejų dainuotų... Kylie Minogue.

Brangiausias daiktas mano spintoje yra... kailiniai.

Šiuo momentu labiausiai norėčiau būti... kur esu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.