7 būdai kaip nugalėti rutiną santykiuose

1. Lapeliai

Tokiu būdu ne tik sustiprinsite savo santykius, bet ir neatsisakysite naujų pažinčių.<br>123rf.com nuotr.
Tokiu būdu ne tik sustiprinsite savo santykius, bet ir neatsisakysite naujų pažinčių.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2015, 1:13 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:35 PM

1. Lapeliai

Tikriausiai kartais parašote pirkinių sąrašą arba trumpus priminimus, tokius kaip „pasišildyk pietus“, „Įjunk skalbimo mašiną“ ir kitokie buitiniai priminimai.

Visi rašteliai tampa sausais, šaltais įsakymais. Ką daryti? Juk nėra labai sunku kartais paįvairinti tokius „įsakymus“ mielais piešinėliais arba žodžiais.

Galima sąrašo gale palinkėti geros dienos ir skanių pietų, paskutiniame punkte prisipažinti meilėje arba paprašyti bučinio. Nors, toks patarimas galėtų atrodyti banalus – jis suteikia santykiams šilumos bei nuoširdumo.

Jeigu darote pirkinių sąrašą, gale visada galite pridėti tai, kas privers vyrą/moterį su šypsena grįžti namo, tarkime:

1.Duona

2.Jogurtas

3.Vyno, kuris papuoš mūsų romantišką vakarienę

2. SMS žinutės, elektroniniai laiškai Dauguma porų dieną bendrauja sms žinutėmis, telefonu ar elektroniniais laiškais. Juk reikia priminti apie tai, jog šiandien laukia sunku diena darbe, todėl partneris gali jūsų nelaukti. Be to, pirkiniu sąrašas taip pat gali būti siunčiamas sms žinute.

Tokias informacinio tipo žinutes taip pat vertėtų pagražinti. Viena žinutė neatims daug laiko, o parašymas: „Aš labai tave myliu, pasiilgau“ ne tik sukels šypseną, bet ir sustiprins santykius. Jei abu turite galimybe prisijungti prie socialinių tinklų – išsiųskite vienas kitam kokį nors įdomų paveikslėly arba pasidalinkite anekdotu.

Tai nereiškia, jog turite visą dieną naršyti internete, užuot dirbę. Tačiau pietų pertrauka – tinkamas metas prisiminti tą, ką mylite.

3. Dieną be namų ruošos darbų Namie, tikriausiai, turite konkretų planą, kas kokius darbus atlieka. O galbūt atliekate tuos pačius, tik keičiate laiką – vieną dieną vienas, kitą dieną – kitas.

Suteikit savo partneriui/partnerei proga pasidžiaugti diena. Šiandien viską darykite už jį/ją. Tegul tai būna trumpos atostogos. Gerai būtų, jei vienas iš jūsų padovanotų tokią dieną kitam. Tą dieną tik vienas žmogus tvarkosi, plauna indus, gamina valgyti, o kitas – ilsisi ir mėgaujasi aptarnavimo. Karts nuo karto tokios staigmenos tikrai nustebintų.

Be to, tą dieną aptarnaujamas žmogus turi teisė būti karaliumi, tai yra sugalvoti kokių nors užduočių kitam. Tai gali būti prašymas atlikti nugaros masažą ar kiti dalykai, kurie jums patinka.

Labai svarbu, kad po trumpos pertraukos išauštų ta diena, kai jūs apsikeisite pareigomis.

Tai suteiks džiaugsmo ne tik tam, kuris yra lepinamas, bet ir tam, kuris tai daro, nes geri darbai pakelia nuotaiką ir tam, kuris juos atlieka.

4. Svajonės Visi turi svajonių, net jei jos yra pasimetusios tarp kasdienybės ir rutinos. Kai kurie iš šių svajonių yra natūralios ir „žemiškos“, tarkime atlyginimo padidėjimas, geresnis darbas arba atostogos. Kai kurios susijusios su jausmais – meilės, draugystės troškimas.

Gerai būtų, jei savo svajonėmis pasidalintumėt su partneriu/partnere. Nesvarbu, ar tai būtų paprastos svajonės ar kažkas, apie ką dar niekam nesakėte. Papasakokite apie savo planus, norus, siekius bei tai, kaip įsivaizduojate save ir savo gyvenimą po dešimties metų.

Galite pasvajoti apie tai, kur išleistumėte didžiulę sumą pinigų, jei ją gautumėt visai netikėtai, tarkime, loterijoje. Pasvajokite apie tai, kokį namą norėtumėt turėti – šiuolaikišką, kuriame yra daug naujų technologijų, o galbūt priešingai?

Papasakokite vienas kitam, į kurią šalį norėtumėte nukeliauti, kodėl?

5. „Myliu tave“ Kažkada, santykių pradžioje sakėte vienas kitam, kaip stipriai mylite, kaip trokštate. Kai kurie jau prisiekė savo meilę bažnyčioje, o dabar esate tikri, jog jūsų partneris/partnerė ir taip žino, kad yra mylimi.

Nesakote vienas kitam, jog mylite ir nebegirdite to. O tai sukelia minčių apie tai, jog meilė nebėra tokia stipri, o gal visiškai jos nebeliko.

Pabandykite pakeisti tai. Sakykite tai ir nebijokite palikti raštelį su tokiais žodžiais. Vos pabudę sakykite tai. Prieš miegą – taip pat. Be to, šie stebuklingi žodžiai neretai gali pagelbėti esant konfliktui. Įterpę tarp savo žodžių šiuos du stebuklingus galite sulaukti netikėtų rezultatų.

6. Apkabinimai Fizinis kontaktas – labai svarbus dalykas santykiuose. Deja, bet neretai po ilgų gyvenimo metų žmonės pamiršta apie tai. Pajuskite, kaip tai svarbu. Apsikabinkite, kai grįžtate iš darbo, priglauskite prie savęs partnerį/partnerę eidami į virtuvę, vonią. Padarykite tai netikėtai.

Nepamirškite apie apsikabinimus lovoje, juk nebūtina nusisukti vos pasimylėjus. Apsikabinkite ir ramiai pagulėkite, o galbūt net pabandykite taip užmigti.

Nuoširdus apkabinimas padeda atsikratyti streso, pykčio. Nepamirškite, jog apkabinimui gali būti ir daug kitų vietų. Tai galite padaryti prekybos centre, autobuse ar kine. Neverta glamonėtis viešose vietose, bet švelniai ir draugiškai apsikabinti kitų akivaizdoje – geras būdas praskaidrinti nuotaiką ne tik sau, bet ir kitiems.

7. Dvigubas pasimatymas Ar pamenate laikus, kai į pasimatymus eidavote su drauge tam, kad susitikimas neatrodytų kaip pasimatymas? Taip pat turbūt turėjote tokių susitikimu, kuomet būdavote keturiese (dvi poros).

Susitarkite į tokį susitikimą su dar viena pora. Kitos poros akivaizdoje galėsite gražiai bendrauti su savo mylimu žmogumi ir to nesigėdyti – taip tik dar labiau parodysite, kaip mylite vienas kitą. Be to, toks susitikimas tai geras būdas linksmai praleisti laiką, juk galbūt kita pora turi panašių pomėgių?

Tokiu būdu ne tik sustiprinsite savo santykius, bet ir pabūsite su kitais žmonėmis

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.