Australė nuo seksualiųjų „Bratz“ lėlių nuvalo makiažą

Kūrybinga moteris iš Australijos pradėjo žaislų gelbėjimo projektą – ji seksualizuotas lėles paverčia panašesnėmis į vaikus ir atrodančiomis natūraliau. Sonia Singh iš Tasmanijos nuo lėlių veidų pašalina bet kokius makiažo pėdsakus, sumažina jų lūpas ir akis bei pati pasiuva kuklesnius rūbus. „Prieš“ ir „po“ pasikeitimų nuotraukos parodo skirtumą tarp neproporcingų „Barbie“ bei ryškiai išdažytų „Bratz“ lėlių ir jų natūraliau atrodančių giminaičių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-22 16:46, atnaujinta 2018-01-15 07:41

„Tree Change Dolls“ pavadintos lėlės nuotraukose po pasikeitimų rodomos lauke žaidžiančios taip, kaip tai daryti turėtų vaikai, rašo „Daily Mail“.

„Šios lėlės išgelbėtos iš įvairių dėvėtų daiktų parduotuvių Tasmanijoje, – rašoma kūrėjos tinklalapyje. – Madingosios lėlės pasirinko grįžimą arčiau gamtos. Jos iškeitė brangius blizgučius į žemiškesnį stilių.

Savo rankomis iš naujo nupiešiau lėlių veidus, nulipdžiau naujus batus, o mama pasiuvo ir numezgė jų rūbus.“

Darbo rezultatas – lėlė, kuriai maža mergaitė gali jaustis artima. Žaislai nuotraukose vaizduojami darantys tai, ką mėgsta vaikai: laipiojantys po medžius, besisupantys ant padangų ir išdykaujantys lauke.

Tai – visiška priešingybė „Bratz“ lėlėms, jų kūrėjų apibūdinamoms merginos, besirengiančios stilingai, besielgiančios rimtai ir turinčios aistrą madai.

Tėvai susidomėjo lėlėmis

S.Singh teigė, kad jos idėja perkurtoms lėlėms – kukli.

„Aš su sesėmis užaugau nuostabioje Tasmanijos gamtoje žaisdama naudotomis lėlėmis bei namuose pagamintais žaislais, – pasakojo moteris. – Juntu pasitenkinimą, kai išmestiems, nereikalingiems daiktams vėl įkvepiu gyvybės.“

S.Singh sulaukė dėmesio, kai internete pasidalino projekto nuotraukomis. Daugybė tėvų užsinorėjo savo vaikams nupirkti atnaujintas lėles.

Moteris planuoja „Etsy“ atidaryti savo internetinę parduotuvę ir leisti šeimoms iš viso pasaulio džiaugtis naujam gyvenimui prikeltomis lėlėmis.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.