Kas stumia vyrus į neištikimybės glėbį, kai žmonos laukiasi?

Vyrų neištikimybė – skaudi tema. Vienas iš dešimties vyrų slapta susitikinėja su kitomis moterimis, kai jo žmona nėščia. Trys britės su „Daily Mail“ pasidalino savo istorijomis apie tai, kaip jos buvo išduotos.

10 proc. būsimų tėčių, kol žmona laukiasi, užmezga romanus su kitomis moterimis.<br>123rf nuotr.
10 proc. būsimų tėčių, kol žmona laukiasi, užmezga romanus su kitomis moterimis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2015, 6:03 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:54 AM

39-erių moteris iš Donkasterio Adele Barkley išgirdusi skambantį mobilųjį telefoną nuskubėjo atsiliepti – ji bijojo, kad garsas gali pažadinti miegantį šešių savaičių sūnų.

Visgi netrukus paaiškėjo, kad pradėsiantis verkti kūdikis – mažiausia problema.

„Nepažįstamos moters balsas ramiai pareiškė, jog ji tris mėnesius susitikinėjo su mano vyru, – pasakojo A.Barkley. – Sužinojau, kad jie buvo kartu ir tą naktį, kai gimė mūsų sūnus.

Nepažįstamoji man pasakė, kad, jei netikiu ja, turėčiau patikrinti vyro sąskaitą. Pasirodo, jis prieš du mėnesius, kai dar buvau nėščia, išgrynino 1000 svarų sterlingų (1307 eurų), kad galėtų su meilužė išsinuomoti butą.“

Tokios naujienos suduotų smūgį bet kuriai moteriai – ką jau kalbėti apie neišsimiegojusią ir pažeidžiamą, neseniai pagimdžiusią.

Privertė vyrą prisipažinti

Moteris paskambino savo 40-ečiui vyrui Paului į darbą ir liepė nedelsiant grįžti namo. Jis parskubėjo, nes išsigando, kad kažkas atsitiko žmonai ar sūnui. Adele savo vyrui papasakojo apie skambutį, bet šis neigė turėjęs meilužę.

„Jis juokėsi ir sakė, jog visai pakvaišau ir man tikriausiai pogimdyvinė depresija, – prisiminė moteris. – Bet pasakiau, kad tebeturiu jo meilužės numerį ir galiu jai vėl paskambinti.

Prie sienos priremtas Paulas viską prisipažino. Jis su ta moterimi susipažino vieną naktį išėjęs iš namų. Jaučiausi lyg stiklinė figūra, nukritusi ant grindų ir sudužusi į tūkstančius šukių.“

Paulas buvo vienintelis vyras, kurį Adele kada nors mylėjo. Jų sūnui Cainui dabar 8-eri. Pora turi ir 19-os metų sūnų bei 13-os dukrą.

Išduoda, nes jaučiasi nemylimi

Kyla klausimas – kodėl vyrai neištikimi, kai žmona nėščia. Pasak psichologo Roberto Rodriguezo, 10 proc. būsimų tėčių tuo laikotarpiu užmezga romanų su kitomis moterimis. Kai kurie teigia taip darantys todėl, kad jie gimsiantį kūdikį mato kaip grėsmę ir bijo, kad tai gali pakenkti jų statusui šeimoje.

Denise'as Knowlesas – patarėjas santykių klausimais. Pasak jo, kai kurie vyrai teisinasi, jog neištikimybės priežastis yra pastangos išvengti streso, susijusio su tapimu šeimos maitintoju.

Dauguma išduoda žmonas todėl, kad jaučiasi nemylimi ir nereikalingi – nėštumo metu apie seksą nebūna nė kalbos.

Kiti puola į svetimų moterų glėbį, nes besikeičiantis žmonos kūnas jiems tampa nebepatrauklus.

Dėl skyrybų kaltino žmoną

Ironiška, bet Adele mano, jog jos vyras tapo neištikimas dėl pasitikėjimo savimi atsiradimo: Paulas žmonos nėštumo laikotarpiu numetė net 76 kilogramus. Jis metų metus buvo nutukęs. Sulieknėjęs vyras pradėjo sulaukti daugiau dėmesio iš moterų.

„Paulas teigė, jog apsileidau, ir mane kaltino, kad pasidariau jam svetimesnė, – prisiminė Adele. – Mano rūbų dydis visada buvo 10-as, aš didžiavausi savo išvaizda, todėl susitaikyti su pokyčiais kūne nėštumo metu man buvo sunku.

Buvo nelengva priprasti veidrodyje matyti apkūnią moterį, ėmiau jaustis gana pažeidžiama.

Gėda pripažinti, bet tais tamsiais mėnesiais po tiesos išaiškėjimo mąsčiau, ar mūsų šeima būtų neiširusi, jei Cainas nebūtų gimęs.“

Pasigailėjo atleidusi vyrui

Adele Paulą iš namų išmetė netrukus, 2006-ųjų spalį. Jis pradėjo gyventi kartu su savo meiluže, bet jie išsiskyrė po kelių mėnesių. 2007-ųjų gruodį Paulas ėmė maldauti antro šanso. Adele jį suteikė – ji tai padarė dėl vaikų gerovės.

Visgi poros santykiai nebebuvo tokie, kaip anksčiau. Adele mylėtas patikimas vyras buvo dingęs. Jie 2013-ųjų gruodį išsiskyrė visiems laikams.

„Geriau jau niekada nebūčiau jam atleidusi, – sakė moteris. – Būčiau save ir vaikus apsaugojus nuo daug širdgėlos. Tokios išdavystės tiesiog neįmanoma atleisti.“

Paulas pripažino, jog buvo neištikimas, bet dėl išsiskyrimo kaltino buvusią žmoną.

„Taip atsitiko, nes ji buvo pernelyg valdinga, – pareiškė jis. – Ji norėjo kontroliuoti viską, ką dariau.

Nesigailiu buvęs neištikimas, mes tada tik apsimetinėjome, jog mūsų santuoka gali būti sėkminga.

Vėliau vėl ėmėme gyventi kartu dėl vaikų, bet tai ilgai netruko. Ji neatleido ir nepamiršo. Dažnai ginčydavomės. Ji kiekvieną kartą įžeidinėjo mane dėl neištikimybės.“

Psichologas Royas Shuttleworthas teigia, jog nieko keisto, jei partneriams sunku bendrauti net tada, kai už neištikimybę atleista.

„Kad ir kokia bebuvo atitolimo nuo partnerio ir neištikimybės priežastis, ji dažniausiai lieka, – teigė jis. – Nieko keisto, jei santykiai nepagerėja ir vėliau.“

Skambučiai sukėlė įtarimų

49-erių Rebecca Troch net du kartus patyrė išdavystės nėštumo metu skausmą.

Moteris iš Vusterio buvo šokėja ir keliavo po Europą. Būtent tada ji pradėjo lauktis pirmo vaiko – dabar 20-ies sulaukusios Chloe.

Jos vyras Marcas, kuriam šiuo metu 52-eji, turėjo romaną su šokėja, kuri pavadavo besilaukiančią Rebeccą. Moteris suprato, jog kažkas negerai, kai jos vyras ėmė sulaukti pernelyg daug skambučių iš pavaduojančiosios šokėjos.

„Įtariau, jog jis turi meilužę, – pasakojo Rebecca. – Marcas tai galiausiai pripažino. Buvau labai įskaudinta, kad jis taip su manimi pasielgė, kai laukiausi. Liepiau jam išeiti.“

Marcas kas kelias savaites grįždavo į Vusterį aplankyti dukros.

Jis nuolat atsiprašinėjo Rebeccos ir žadėjo, jog daugiau niekada nekartos savo klaidos. Moteris sutiko vyrui duoti antrą šansą, kai Chloe buvo dveji.

„Mano tėvai išsiskyrė, kai buvau maža, ir sutuoktinius pakeitė tris kartus, tai vertė mane jaustis nesaugiai, – prisiminė Rebecca. – Nenorėjau, kad tas pats įvyktų ir su mano dukra, todėl dariau viską, kad pamirščiau, kas įvyko praeityje.“

Sulaukė netikėtų žinių

Moteris nenorėjo, kad jos vaikas būtų vienturtis. Rebecca ėmė lauktis antro vaiko – sūnaus Darcy – kai Chloe buvo penkeri. Britė manė, jog gali pamiršti Marco neištikimybę. Jie persikraustė į Belgiją ir atidarė barą. Šeima persikraustė į Ispaniją, kai Darcy sukako dveji. Marcas norėjo ten įsteigti nekilnojamojo turto agentūrą.

„Likus savaitei iki išvykimo sulaukiau skambučio iš nepažįstamos moters, – sakė Rebecca. – Ji paklausė, ar Marcas džiaugiasi keturiais savo vaikais.

Paaiškinau, kad mes turime tik du, bet ji pareiškė, jog labai klystu.“

Skambinusioji teigė, jog Marcas – dvynukų tėvas. Jie gimė moteriai, kuri prieš dvejus metus dirbo poros bare. Dvynių gimtadienis buvo 2000-ųjų liepą – 8 mėnesiais vėliau, nei Darcy.

Marcas tikino, kad vaikai ne jo, bet pripažino, jog moteris manė, jog jis – dvynukų tėvas.

„Vien faktas, kad jis galėjo būti tų vaikų tėvas, reiškė, kad jis mylėjosi su kita moterimi, kai buvau nėščia, – teigė Rebecca. – Jaučiausi bjauriai sužinojusi, kad jis tokį siaubingą dalyką padarė ir vėl.“

Gyveno kartu nepasitikėdama

Vyras savo žmonos maldavo atleidimo. Neįtikėtina, bet ji nusprendė duoti jam dar vieną progą pasitaisyti.

„Galbūt skamba tarsi būčiau silpna, bet negalėjau nė įsivaizduoti, kaip vieniša motina galėtų gyventi su dviem vaikais, – prisipažino moteris. – Buvome nusipirkę nuostabią vilą su keturiais miegamaisiais Kosta Blankoje. Sakiau sau, kad geriau gyvensiu su juo – nebūčiau turėjus kur gyventi, nebūčiau sugebėjus uždirbti pakankamai pinigų.“

Visgi vyro neištikimybė sugadino poros santykius.

„Nebepasitikėjau juo, – sakė Rebecca. – Nors jis buvo gražus vyras, nejaučiau jokio potraukio miegamajame. Žiūrėdama į jį jaučiausi pasibaisėjusi, galvodavau, koks silpnas vyras, jei jis mylisi su kitomis moterimis, kai jo žmona nėščia.“

Santuokinis gyvenimas tęsėsi dar 11 metų. Rebecca 2012-ųjų liepą Marcui pareiškė, jog nori skyrybų.

Metų metus melavo

Moters laukė dar vienas siurprizas. Darcy 2013-aisiais per Velykų atostogas buvo išvykęs pas tėvą. Berniukas grįžęs susijaudinęs kalbėjo apie du savo brolius.

„Jis man sakė, jog moteris su savo dvyniais berniukais atsikraustė į mūsų senąjį namą, – pasakojo moteris. – Darcy teigė, jog jie kalba taisyklinga ispanų kalba – tai reiškia, kad jie Ispanijoje gyvena jau seniai.

Man atėmė žadą žinia, kad Marcas mane apgaudinėjo visus tuos metus, kai teigė, jog nėra dvynių tėvas.

Nežinau, kiek Darcy suprato pats, bet jis vieną dieną paskaičiuos ir sužinos, kad jo tėvas miegojo su kita moterimi, kai turėjo ruoštis savo vaiko gimimui.

Jis turėjo rūpintis manimi – masažuoti nugarą ir ieškoti keisto maisto, kad patenkintų mano troškimus. Visgi Marcas pasirinko linksminimąsi su kitomis moterimis.

Kyla klausimas – ar jis iš tiesų mylėjo mane ir mūsų dar negimusius vaikus, jei savo troškimus laikė svarbesniais už šeimą.“

Kaip paaiškinti neištikimybę?

Marcas su juo susisiekusiam „Daily Mail“ pripažino buvęs neištikimas.

„Taip, išdaviau žmoną, nes ji su manimi nesimylėjo, – sakė jis. – Nemylėjom vienas kito. Buvau jai neištikimas ir prisiėmiau kaltę. Esame išsiskyrę, šios bausmės man pakanka.“

Psichologas R.Shuttleworthas mano, jog nėščių moterų vyrai susiranda meilužes dėl kitų priežasčių, nei sekso troškimas.

Jis teigia, jog vyrai ir moterys gali pajusti norą elgtis netinkamai, kai atsiranda naujų įsipareigojimų, pavyzdžiui, pora susižada, susituokia ar laukiasi vaiko.

„Kuo artimesni pasijuntame kitam žmogui, tuo skaudžiau jį prarasti, – aiškino psichologas. – Net jei santykiai išlieka geri, žmones vieną dieną išskiria mirtis. Dauguma nesąmoningai nuolat stengiasi išvengti to skausmo. Jie tai padaro atitoldami nuo partnerio – tai kartais įvykdoma per romanų užmezgimą.

Stengiuosi paaiškinti, o ne pateisinti tokį elgesį.“

Ką tik ištekėjusios laukė siurprizas

Neseniai susituokusi Deanna Williams nėščia buvo vos šešias savaites, kai paaiškėjo, jog jos vyras Robinas neištikimas. Moteris apie sutuoktinio išdavystę sužinojo, kai vyrui apsipirkinėjant perskaitė žinutę jo darbo telefone.

„Robinas buvo apsaugininkas, žinutė turėjo būti nuo įmonės, kurioje jis dirba, – pasakojo ji. – Todėl maniau, kad nenutiks nieko blogo, jei perskaitysiu. „Aš tave myliu“ – šiuos žodžius perskaičiau žinutėje.“

37-erių Deanna paskambino tuo numeriu. Ragelį pakėlė moteris ir pasisveikino žodžiais „Labas, brangusis“. Deanna paklausė, kodėl nepažįstamoji jos vyrui sako, kad jį myli.

Kita moteris buvo 17-metė. Ji teigė, jog mylėjosi su Robinu, kai jis turėjo dirbti viršvalandžius.

„Buvau pernelyg pikta, kad verkčiau, – prisiminė Deanna. – Į vyrą mečiau jo telefoną, kai jis grįžo iš parduotuvės.

Žinia, ką jis padarė, kai savyje nešiojau mūsų kūdikį, buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus.“

Robinas išsiskyrė su meiluže, o Deanna stengėsi jam atleisti dėl dar negimusio vaiko gerovės. Visgi moters laukė daugiau blogų žinių – 12 savaičių echoskopija parodė, jog įvyko persileidimas.

„Buvau prislėgta, – prisipažino ji. – Buvau save įtikinusi, kad mūsų santuoka vėl bus laiminga, kai gims kūdikis.“

Deanna nebelikus vilties susilaukti kūdikio suprato, kokį neatleistiną dalyką padarė Robinas. Pora išsiskyrė po 12 nelaimingų mėnesių, 2006-ųjų vasarį.

Prarado pasitikėjimą vyrais

Robinas neigė padaręs ką nors blogo.

„Nebuvau jai neištikimas, – sakė vyras. – Išsiskyrėme be barnių.

Ji aiškino, jog turėjau romaną su mergina darbe. Aš tai neigiau, išaiškinau viską iki galo. Neturiu daugiau ko pridurti.“

Deanna praėjus 7 mėnesiams nuo išsiskyrimo su Robinu sutiko kitą vyrą – Keithą. Pora susilaukė dukros Skye.

„Kai laukiausi Skye, kamantinėjau Keithą kiekvieną kartą, kai jis išvažiuodavo iš namų aplankyti mamos ar žvejoti su draugais, – pasakojo moteris. – Visą laiką nerimavau dėl to, ką jis veikia išvykęs. Visa laimė, jis yra geras, palaikantis vyras, kuris supranta mano paranoją. Po truputį ėmiau suprasti, kad galiu juo pasitikėti.“

Visgi Adele, Rebecca ir Deanna patvirtino, jog artimiausio žmogaus neištikimybė širdyje palieka neišgydomą randą.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.