Neturite daug pinigų pramogoms? Tada šie patarimai jums

Kaip praleisti laiką su pažįstamais, šeima, draugais, bet tuo pačiu nepakenkti šeimos biudžetui? Ką daryti namuose, kad būtų linksma ir pigu? Juk mieste dažniausiai išleidžiame nemažai pinigų – maistas, kinas, pramogos. Kiekvienas iš mūsų privalo kartais atitrūkti nuo pilkos kasdienybės ir pamiršti namų ruošos darbus. Kaip tai padaryti, jeigu norime sutaupyti pinigų?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 2:05 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:18 PM

Patarimais pasidalino portalas stressfree.pl

1. Sukurkite DVD filmų bei mainus. Susitikite su pažįstama šeima arba jums artimais draugais ir apsikeiskite turimais filmais. Tikrai atrasite kažką naujo, o juk tai nieko nekainuoja – nudžiuginkite ir draugus. Tai galite daryti ir savo namuose – tiesiog pasikvieskite į svečius ir jaukų vakarą parodykite, kokių knygų bei filmų turite.

2. Kai jau turėsite nemažai naujų filmų, paskirkite datą, kada juos žiūrėsite. Nupirkite šiek tiek riešutų ar ko nors, ką mėgstate ir pradėkite filmų maratoną.

3. Ar ką nors girdėjote apie blusų turgų? Tikriausiai taip. Sukurkite tai patys. Pasikvieskite pažįstamus, draugus ir apsikeiskite drabužiais bei daiktais, kurie jums jau nebereikalingi. Kava, sausainiai – gera nuotaika garantuota. Be to, turėsite galimybę džiaugtis naujais rūbais arba daiktais nemokamai.

4. Visi kartu pagaminkite skanią vakarienę ir pakvieskite draugus. Be to, paprašykite, kad jie pasirūpintu desertais. Jūs sočiai ir skaniai pamaitinsite, o jie – saldžiai nudžiugins.

5. Nepamirškite, kad vakarienę galite gaminti ne tik su šeima, bet ir su draugais. Sutarkite, kas ką perka ir pirmyn – bus kur kas pigiau nei kavinėje. O jei gaminsite su gera nuotaika bei meile – dar ir skaniau.

6. Gamta – tai, kas džiugina ir gydo mūsų vidų. Išvažiuokite su draugais, šeima į gamtą, kur sugalvosite įvairių žaidimų, o galbūt net varžybų. Pasiteisinimas – žiema? Lipdykite besmegenį ir prisiminkite vaikystę. O kodėl negalite išsitraukti rogių ir iš visų jėgų prisijuokti su savo geriausiais draugais?

7. Stalo žaidimų naktis arba diena. Sugalvokite, kada norėtumėte sukurti tokį vakarėlį, kuriame žaisite stalo žaidimus. Tai gali būti ir jūsų, ir jūsų draugų atnešti žaidimai, svarbiausia, kad jų būtų kuo daugiau – juk tada vienos nakties ar dienos tikrai neužteks, teks pratęsti.

8. Jeigu tai turėtų būti tik moterų vakarėlis – puiku. Pakvieskite drauges tam, kad jos pasidalintų savo siuvinėjimų ar kitokių rankdarbių kūrimo patirtimi. Parodykite ir savo darbus, jeigu jų turite. Taip gausite naujų idėjų ir tiesiog atsipalaiduosite.

9. Apsikeiskite savo pomėgiais. Skamba keistai? Tai tikrai naudinga. Pasakykite, kad išmokysite draugus ko nors, jei jie irgi pasidalins savo pamokomis. Tarkime, jūs prižadėkite, kad išmokysite žvejoti, jeigu jie išmokys jus šokti.

10. Suorganizuokite sausainių vakarėlį. Tai taip pat tiks, jeigu turite mažų vaikų. Pakvieskite draugus, kurie atneš įvairių sausainiams skirtų papuošimų. Kartu puošite sausainius taip, kaip jums patinka, o vėliau prie arbatos mėgausitės savo darbo rezultatais.

11. Karaoke vakaras – sakysite, kad nemokate dainuoti? Svarbu yra gera nuotaika, o ją sukuria muzika ir linksmi žmonės. Internete tikrai surasite muzikos su tekstais, tad nesakykite, jog tai labai sudėtinga.

12. Norėtumėte aplankyti kokią nors vietovę, tačiau trūksta pinigų? Paklauskite, galbūt jūsų draugai ketina padaryti tą pati. Kuo daugiau žmonių, tuo pigiau.

13. Pasivaikščiojimas su draugais bei... fotoaparatu. Pagaukite juokingas akimirkas, įdomias veido išraiškas ir darykite kuo daugiau nuotraukų, susikurkite gerą nuotaiką patys.

14. Nepamirškite, jog yra nemažai nemokamų renginių, koncertų. Tereikia panaršyti internete ir tikrai surasite tai, ko ieškote.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.