Žurnalistė R. Lapė: „Maitinimas krūtimi – man skaudi tema“

Kaip susilaukus kūdikio netapti kankine?

Žurnalistė R. Lapė, šiemet prieš pat savo 29-ąjį gimtadienį pagimdžiusi sūnų Mykolą, tikino, kad su vyru Tomu jau daug ko išmoko.<br>T.Bauro nuotr.
Žurnalistė R. Lapė, šiemet prieš pat savo 29-ąjį gimtadienį pagimdžiusi sūnų Mykolą, tikino, kad su vyru Tomu jau daug ko išmoko.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė, „Lietuvos rytas“

May 5, 2015, 7:06 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:40 PM

Žurnalistė Rūta Lapė, šiemet prieš pat savo 29-ąjį gimtadienį pagimdžiusi sūnų Mykolą, tikino, kad su vyru Tomu jau daug ko išmoko. “Kol neturi vaiko, esi pats svarbiausias, o kai jis ateina į pasaulį – jis pasidaro svarbiausias. Mudu su vyru nekart kalbėjome, kad vaikas neturi būti tikslas, jis turi augti kartu su mumis, o ne mes gyventi dėl jo“, – pasakojo Rūta.

Nors daugelis motinų skundžiasi, kad maitinimas krūtimi jas vargina, R.Lapė tikino to nepajutusi.

Jos organizmas toks, kad pieno užteko vos keliems mėnesiams.

„Man tai skaudi tema, norėjau gerokai ilgiau maitinti krūtimi savo sūnų, bet dėl to nesijaučiu blogesnė motina už kitas. Man kvaila, kai motina sudievinama vien dėl to, kad gerai dirba jos pieno liaukos. Vaikui reikia ne tik pieno. Dėmesys, šiluma, meilė – augančiam kūdikiui kur kas svarbesni dalykai“, – kalbėjo R.Lapė.

Sūnaus Mykolo atėjimas šeimos gyvenimą apvertė aukštyn kojom. Tačiau taip buvo trumpai, sūnui paaugus visi kartu lankosi įvairiuose renginiuose.

Rūta tikino, kad sunkiausia jai buvo rutina, trukusi keletą mėnesių, kai turėdavo laikytis tam tikro dienos režimo. Susitikusi su draugėmis ji dažnai aptardavo, kaip reikėtų derinti vaiko priežiūrą prie įprasto gyvenimo ritmo ir nesijausti atskirtai, įkalintai buityje.

„Mus su vyru daug kas įspėjo, kad bus labai sunku, bet taip nėra. Mykolui paaugus mes jaučiamės labai gerai. Nors mus ir toliau gąsdina, kad augant vaikui bus dar sunkiau, aš tuo netikiu“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.