Draugų atstumtos mergaitės gimtadienis tapo miesto švente

Šimtai nepažįstamų žmonių padėjo smagiai atšvęsti dešimtąjį Mackenzie Moretter gimtadienį po to, kai į vakarėlį nusprendė neiti nė vienas iš jos į vakarėlį pakviestų klasės draugų.

Bet turbūt labiausiai jaudinančius žodžius ištarė pati Mackenzie, kai kreipėsi į daugiau kaip 300 vakarėlio dalyvių minią: „Man buvo sunku susirasti draugų mokykloje, bet jūsų dėka mano balsas buvo išgirstas. Myliu jus visus“.<br>„Facebook“ nuotr.
Bet turbūt labiausiai jaudinančius žodžius ištarė pati Mackenzie, kai kreipėsi į daugiau kaip 300 vakarėlio dalyvių minią: „Man buvo sunku susirasti draugų mokykloje, bet jūsų dėka mano balsas buvo išgirstas. Myliu jus visus“.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 11:10 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:00 PM

Mackenzie Moretter yra ypatinga mergaitė, kitokia nei jos bendraamžiai. Jos mama Jenny dukrą apibūdina kaip „protingą, mąslią, drąsią ir geraširdę“. Todėl mama labai nuliūdo, sužinojusi, kad nė vienas dukros klasės draugas nepasirodys mergaitės gimtadienyje.

Norėdama padėti dukrai, likus vos 12 valandų iki vakarėlio pradžios, mama socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė žinutę:

„Sveikos, mamos. Turiu nuostabią dukrą, kurios vardas Mackenzie. Jai netrukus sukaks 10 metų.

Aš pakviečiau kelias mergaites į jos gimtadienį šį šeštadienį, bet gavau neigiamus atsakymus. Kai kurios apskritai neatsakė, ar dalyvaus vakarėlyje.

Mano dukra serga Soto sindromu, todėl lėčiau vystosi jos kalba ir sugebėjimas mokytis. Jai sunku mokytis mokykloje ir ji dažnai lieka viena žaidimų aikštelėje. Man, kaip mamai, norinčiai, kad jos vaikas būtų laimingas, dėl to plyšta širdis.

Kreipiuosi į mamas, turinčias 9-11 metų amžiaus dukteris, ir norinčias, kad jų vaikai sudalyvautų vakarėlyje rytoj nuo 11 iki 1:30 valandos. Nebūtina ko nors dovanoti ar likti visą vakarėlio laiką. Tiesiog užsukite ir palinkėkite jai laimingo gimtadienio.

Kol kas gimtadienyje dalyvaus tik dvi mergaitės – mūsų šeimos narės. Ji labai maloniai nustebtų, jeigu vakarėlyje apsilankytų ir kitų mergaičių.

Jeigu jums įdomu, parašykite privačią žinutę ir aš jums atsiųsiu adresą. Ačiū visiems, perskaičiusiems apie šį mamos norą“.

Kaip rašo interneto portalas kidspot.com.au, šis mamos įrašas žaibiškai pasklido po internetą ir šimtai žmonių atsakė, kad nori dalyvauti Mackenzie gimtadienyje.

Tiesą sakant, gimtadienio vakarėlis pasidarė toks didelis, kad jis iš tėvų namų turėjo būti perkeltas į Šakopio miesto Minesotoje (JAV) parką.

Bendruomenė prisidėjo prie to, kad ši diena mergaitei taptų dar didesne švente. Meras Bradas Tabke'as Mackenzie 10 gimtadienį paskelbė „Mackenzie Moretter diena“ ir įteikė jai specialų sertifikatą.

Vietiniai verslininkai vakarėliui nemokamai davė maisto. Moteris, apsirengusi kaip Elsa iš filmo „Ledo šalis“, kuri yra mylimiausias mergaitės personažas, pasirodė vakarėlyje ir linksmino svečius.

Interneto puslapyje „GoFundMe“ netgi buvo surengta kampanija, per kurią surinkta daugiau nei 4 000 JAV dolerių šventei finansuoti.

Mackenzie tėtis Matthew Moretteris buvo maloniai nustebintas žmonių parama jo mylimai dukrai: „Vaikai jai draugiški, bet ji neturi draugų. Niekas jai neskambina ir su ja nepasikalba. Kai aš ateinu į mokyklą, ji dažniausiai žaidžia viena.“

Mama Jenny po vakarėlio socialiniame tinkle „Facebook“ padėkojo visiems už paramą:

„Labai ačiū nuo visos mūsų šeimos… Nuo to momento, kai gimė Mackenzie, ji ypatingai pažymėjo pasaulį. Ji visada buvo šviesa visiems ją pažįstantiems. Todėl planuodama jos vakarėlį pasijutau blogai, kai niekas nesutiko dalyvauti. Kaip mamai, man labai suskaudo širdį dėl dukros.

Aš matau kitiems nematomą dukros pusę: ji protinga ir mąsli, drąsi ir švelni. Mackenzie buvo verta vieno puikaus gimtadienio. Štai todėl ir kreipiausi į Minesotos bendruomenę pagalbos.

Bendruomenės dosnumas buvo nuostabus. Mes labai, labai dėkingi už jūsų gerumą. Šeštadienį jūs pakeitėte mažos mergaitės, kurios net nebuvote sutikę, gyvenimą. Ir man, jos mamai, suteikėte progą skleisti žinutę apie toleranciją ir meilę už mūsų namų sienų.“

Bet turbūt labiausiai jaudinančius žodžius ištarė pati Mackenzie, kai kreipėsi į daugiau kaip 300 vakarėlio dalyvių minią: „Man buvo sunku susirasti draugų mokykloje, bet jūsų dėka mano balsas buvo išgirstas. Myliu jus visus“.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.