Naujagimės princesės Charlotte auklė – iš artimos aplinkos

Didžioji Britanija gegužės 2-ąją sulaukė mažosios princesės ir antrosios princo Williamo (32 m.) ir Kembridžo kunigaikštienės Catherine (33 m.) atžalos. Karališkoji šeima džiaugiasi jaunosios šeimos pagausėjimu. Bet ar tautai politinis elitas dar neįgriso iki gyvo kaulo?

Susidomėjimas antra princo Williamo ir jo žmonos Catherine atžala – princese Charlotte Elizabeth Diana – yra didelis.<br>AP nuotr.
Susidomėjimas antra princo Williamo ir jo žmonos Catherine atžala – princese Charlotte Elizabeth Diana – yra didelis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 11, 2015, 7:40 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:54 AM

Dar prieš princesės Charlotte Elizabeth Dianos gimimą karališkieji rūmai stengėsi pasauliui paaiškinti, kaip Kembridžo kunigaikštienė Catherine ruošiasi būsimam gimdymui. Apie tai rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Žurnalistams gimdymo teko laukti už atitvarų

Jaunas vyras pasirodė Londone priešais gausiai susirinkusią užsienio žiniasklaidą ir paaiškino, jog iš tikrųjų kol kas nieko negali papasakoti, išskyrus tai, kad susidomėjimas būsimąja antra princo Williamo ir Kembridžo kunigaikštienės atžala yra didelis.

Tai buvo britiška ir tikrai karališka.

Žurnalistai sužinojo, kad Kembridžo kunigaikštienė gimdys Londono šiaurės vakaruose įsikūrusioje Šv.Marijos ligoninėje, kur į pasaulį atėjo ir pirmasis poros vaikas princas George’as, kuriam liepos 22-ąją sueis dveji metai.

Tad artėjant Catherine gimdymui priešais Šv.Marijos ligoninę buvo įrengti grotuoti atitvarai, tokie, kokie pastatomi prieš garsių muzikos grupių koncertus.

Už jų, kaip ir prieš princo George’o gimimą, nedideliame plotelyje grūdosi žurnalistai. Neturėdami ką veikti, jie juokais net surengė generalinę repeticiją: ėmė vienas iš kito interviu, nes nebuvo tų, kurie galėjo jį duoti.

Laukti reikėjo tol, kol karališkieji rūmai ar socialinis tinklapis „Twitter“ praneš, kas gimė – berniukas ar mergaitė.

Žinoma, iki antrojo karališkojo kūdikio gimimo lažybų punktai lūžo nuo lankytojų, kurie spėjo būsimo kūdikio lytį ir vardą.

Kunigaikštienė iš anksto pripirko rožinių daiktų

Daugelis rėmėsi esą gerai informuotais šaltiniais, kurie pranešė, kad parduotuvėje Oksforde Kembridžo kunigaikštienė visus daiktus užsisakė rožinės spalvos su rausvu ar rudu atspalviu.

Ir neprašovė pro šalį. O gal princo Williamo sutuoktinė jau žinojo, kas gims?

Prieš antrąjį Kembridžo kunigaikštienės Catherine gimdymą Didžioji Britanija buvo kiek ramesnė, palyginti su šurmuliu, tvyrojusiu beveik prieš dvejus metus, kai pasaulį išvydo princas George’as.

Jaunoji šeima – tėvas, motina, sūnus atrado savo vietą karališkojoje sistemoje. Williamas – antrasis eilėje sosto įpėdinis ir sraigtasparnio „East Anglian Air Ambulance“ pilotas, Catherine – širdžių princesė, princas George’as – mielas išpūstažandis, būsimosios kartos monarchas.

O visi kartu jie – geriausi pasiuntiniai karalienės pavedimams atlikti.

Karalienė patenkinta šeimos paveikslu

Net užsispyrę, aikštingi australai, skeptiškai žvelgiantys į karališkuosius asmenis, praėjusį pavasarį surengė entuziastingą princo Williamo ir Catherine priėmimą.

Retai monarchija buvo labiau mylima nei dabar. Net į princo Charleso (66 m.) sutuoktinę Camillą (67 m.), amžiną bambeklę ir paniurėlę, karališkosios šeimos biografės Penny Junor teigimu, žvelgiama palankiau ir ši simpatija itin atsiskleidė per 10-ąsias princo Charleso ir jo sutuoktinės Camillos vestuvių metines.

Ir princo Williamo jaunėlis brolis princas Harry su amžiumi tapo santūresnis, atsisakė savo lengvabūdiškų išdaigų, sukėlusių skandalų ir keliavusių po pirmuosius Didžiosios Britanijos bulvarinių leidinių puslapius.

Didžiosios Britanijos karalienė atrodo vis labiau patenkinta dėl pastaruoju metu darnaus karališkosios šeimos paveikslo.

Tai malonus kontrastas lyginant su kitais elito atstovais. Tuo metu, kai Catherine laukėsi, Jungtinę Karalystę purtė rinkimų kovos, ir tauta buvo atkaklaus, kartkartėmis nemalonaus tąsymosi dėl valdžios liudininkė.

Buvo ginčijamasi dėl supuvusios sveikatos apsaugos sistemos, imigrantų. Konservatoriaus Davido Camerono vyriausybė tvirtino, kad britų gyvenimas toks geras, koks retai būna.

Jo varžovas opozicinės Leiboristų partijos lyderis Edas Milibandas aiškino priešingai. O kur tiesa?

Tiesa ta, kad tauta iš nepasitenkinimo murma prieš politinę kastą, nebepasitiki elitu, išugdytu prestižinėse mokyklose, kurias gali sau leisti tik septyni procentai britų.

Net konservatorių partijos veteranas Kenas Clarke’as pripažino: „Žmonės mumis jau pasisotino.“

Kai politikai stengiasi parodyti savo „žemiškumą“, šis burbulas kaipmat su trenksmu sprogsta. Štai E.Milibandas leido nufotografuoti savo spartietišką milijonų vertą sodybos virtuvę.

Karališkoje šeimoje tvyro taika ir džiaugsmas

Bet greitai paaiškėjo, kad ten ruošiami tik lengvi užkandžiai, o iškilmingesniems patiekalams gaminti yra ir iškilmingiau atrodanti virtuvė.

Premjeras D.Cameronas, susitikęs su rinkėjais ir mėsainį valgęs su peiliu ir šakute, socialiniame tinklapyje „Twitter“ sulaukė piktdžiugiškų komentarų.

Įprastai neutraliai nuošalyje liko Didžiosios Britanijos karališkoji šeima, kuri esant tokiai padėčiai atsidūrė arti tautos. Arba bent jau sukuria tokį vaizdą.

Karališkoji šeima kartkartėmis skrenda antros stambiausios – po „Ryanair“ – mažų sąnaudų Europos oro linijų bendrovės „EasyJet“ lėktuvais ir pigiausia klase.

Vis dar užklumpančius nemalonumus Bakingamo rūmai iš pradžių sutinka tyla, pavyzdžiui, skundą dėl sosto įpėdinio princo Charleso jaunesnio brolio kunigaikščio Andrew lytinių santykių su tariama drauge iš JAV.

Bet po to kaip peiliu nurėžia – bet kokios užuominos apie nederamus šio karališkojo asmens santykius su nepilnamečiais kategoriškai yra netiesa.

Karališkojoje šeimoje tvyro taika ir džiaugsmas. Ir pirmiausia dėl mažos šeimos iš 1A apartamentų Kensingtono rūmuose gausėjimo. Tai – slaptų istorijų ir labiausiai stebimo gyvenimo Londono centre vieta.

Nors Kensingtonas oficialiai lieka kaip pirmasis princo Williamo ir Kembridžo kunigaikštienės gyvenamosios vietos adresas, po princesės Charlotte Elizabeth Dianos gimimo visi keturi netrukus patrauks į Rytų Anglijos grafystę Norfolką, į „Anmer Hall“ vardu vadinamus namus.

Catherine vaikų auklė – jos mama

Elegantiškas raudonų plytų statinys su dešimčia miegamųjų – senelės Elizabeth dovana jos privačioje Sandringamo teritorijoje. Nuo čia netoli ir karinė bazė, kurioje tarnauja princas Williamas.

Čia daug žalumos, švarus oras ir mažai šurmulio. Artimiausia airiška aludė vadinasi „The Dabbling Duck“.

Jaunos karališkosios šeimos vaikams bus kur šėlioti, jų mama Catherine galės mėgautis ramybe, be to, turės šaunią auklę namuose – savo mamą Carole Middleton.

Carole, savo jėgomis prasimušusi verslininkė, jos sutuoktinis Michaelas Middletonas, kadaise dirbęs „British Airways“, bei jų duktė Pippa Middleton jau aplankė Catherine ir susipažino su mažąja princese Charlotte Elizabeth Diana, kuri yra ketvirtoji eilėje į sostą.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida C.Middleton vadino „Queen Carole“, „bossy mom“ arba „the unpaid female Fawcett“ – tai užuomina į seną princo Charleso patarėją Michaelą Fawcettą.

Rūmai ieško naujų darbuotojų

Kalbama, kad valdingoji ponia C.Middleton atbaidė seniai tarnavusią ūkvedžių porelę. Tuo galima tikėti, galima netikėti, bet karališkieji asmenys viename spindinčių žurnalų įdėjo tokio turinio skelbimą: ieškoma personalo nuolatiniam darbui nuo pirmadienio iki penktadienio, neatmestini ir viršvalandžiai savaitgaliais. Laikyti paslaptį ir būti ištikimam – svarbiausios būsimojo personalo pareigos.

Susidomėję šiuo skelbimu savo gyvenimo aprašymą ir pageidaujamo atlyginimo dydį turi nusiųsti „The Lady Magazine“.

Princo Williamo ir Kembridžo kunigaikštienės Catherine naujagimę aplankė ir Velso princas Charlesas bei Kornvalio kunigaikštienė Camilla. Su savo naująja anūke jie praleido daugiau nei valandą.

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II taip pat pirmąkart susitiko su savo neseniai gimusia provaikaite.

Išties darnios karališkosios šeimos paveikslas.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.